Siemens gigaset se555 wlan dsl problem

znam da nece recimo ISKON modem kodmene doma(T-Com i to).....e sad probaj one vrijednosti VPI/VCI pogledat koji su za tvoj telekom.....

Flešaj ga novim firmware-om (orginal, ne t-com). Vidi na simensovim stranicama, iako bi ga ja flešao sa openWRT-om da imam takav.
I onda ga podesiš za tvoju mrežu, dake VCI točan da bude i sve štima.

Ima openwrt za se555?

Problem bi mogao biti u podržanom protokolu uređaja.
Naime, T-Com daje uređaje koji podržavaju Annex B. Ako ovaj drugi davatelj usluga koristi infrastrukturu koja podržava Annex A, onda je normalno da taj router neće raditi.

Problem bi mogao biti u podržanom protokolu uređaja.
Naime, T-Com daje uređaje koji podržavaju Annex B. Ako ovaj drugi davatelj usluga koristi infrastrukturu koja podržava Annex A, onda je normalno da taj router neće raditi.

Mislim da ništa od toga.....

Evo gledao sam za taj firmware i on ne postoji.
Recite mi kakva je situacija sa ovim SpeedTouch uređajima što ih daju iz T-Coma (Thomson ST 780 iWL)?
Jesu li oni Annex A ili Annex B i kako to mogu provjeriti?

Pa čim ih daje T-Com, znači da su Annex B, jer oni koriste taj tip.

Ma može ljudi! Skineš sa simensove stranice najnoviji firmware i staviš ga na nj. Znam da ima, ja sam ga skidao! Univerzalni je firmware i radit će na Madagaskaru i u BiH.
Samo ga podesiš na tvoju mrežu.
I ne znam ko me je pitao za openWRT za ovaj simens - ima. Atheros je čipset unutra.

Imaš SE515 kojem se može mjenjati Annex ali SE555 znam da se nemože!
@ ammon: možeš dat link di si skinuo ili neke upute kako si promjenio Annex na SE555?

Evo skinuo sam firmware orginal sa simensove i nisam našao opcije za to. Bez veze, tvornički firmware...
Možda bi neki WRT to riješio, al to je već za korisnike sa iskustvom.
Inače, kome ne treba takav ili sličan wireless router, slobodno meni na pm. Otkupljujem.

Evo i ja sam nadogradio taj firmware sa siemensove stranice i opet ništa.
Btw jel zna neko kako se može u routeru vidjeti koji je annex? Jel piše to u control panelu routera negdje ili na samom uređaju?

jel zna neko kako se može u routeru vidjeti koji je annex? Jel piše to u control panelu routera negdje ili na samom uređaju?

OK. Hvala svima na odgovorima!
Posjedujem router Siemens Gigaset SE 555 WLAN dsl koji sam dobio kad sam potpisao ugovor sa T-com-om.
Kada uređaj pokušam spojiti na adsl u susjednoj BiH (ISP je HT-Mostar) on ne radi.
ADSL lampica mi uopće ne gori (niti žmirka niti gori stalno), što znači da uopće nemože naći liniju.
Međutim, sa linijom je sve u redu, jer dsl radi odlično sa žičnim modemom kojeg sam dobio od HT-Mostara.
Sad me zanima dali ovi naši momci iz T-Coma nekako zaštićuju te routere tako da ih možemo koristiti samo ako se spajamo preko njih, ili je problem u nečem drugom.