Logiranje na ruter Fritz Box 7050

znaci nikako nemogu pristupiti uci u ruter preko IE nema sanse

Koji ti je provajder?

bh telekom

Pa imaš IP routera 192.168.178.1 za ulaz u router, BH telekom je annex A, a ovaj router je na annex B.
Pogledaj ovu temu kako ga prebacit na annex A:
http://groups.google.com/group/hr.comp.adsl/browse_thread/thread/94044ecde2a1c19f/05a1c2ea8d73d0c2?lnk=raot&fwc=1
ili ovu:
http://www.novisf.com/wbb3/moderne-tehnologije/mre%C5%BEne-tehnologije/84249-fritzbox-fon-wlan-7050-molim-pomoc/
Druga tema obećava više.
Javi jel proradilo.

ok javim majstore,hvala puno sva mi je pomoc potrebna da ovaj dobar ruter proradi

Za ulazak u sučelje routera ti uopće ne treba Internet veza, dovoljno je da router povežeš UTP (LAN) jabelom na računalo.Zatim tipka WIN+R, pa CMD i u CMD upišeš ipconfig/all i tamo pod Ethernet device default gateway vidiš adresu routera tipa 192.168.x.x koju upišeš u adress bar browsera.Dalje bi trebalo biti lako

1. aktivirati telnet (pomocu telefonskih kodova, proguglati)
2. telnetirati se na Fritza, a u telnet sessionu:
3. # echo "kernel_args annex=A" > /proc/sys/urlader/environment
4. # reboot
I to je to, postavke pamti i nakon reseta. Ako pak pozelis staviti
novi firmver, morat ces prvo vratiti annex na B gornjim postupkom,
apgrejd firmvera, pa ponovo ovo gore da predjes na annex=A.
Trenutno je na njemu njemacki firmver + Freetz (bivsi ds_mod).
ok sve je fino objasnjeno,ja sam napokon usao u ruter i vidio da je softver annex B,sad bi trebao vratiti fritza na tvornicke postavke da bih ubacio softver annex A,jer ovako bez ovoga gore upustva nece da se mjenja softver u fritzu,pa me interesuje kako da ovo odradim-telnetirati se na Fritza, a u telnet sessionu:i koji broj preko telefona (kod) da ukucam ima i ta opcija najprije ovoga svega,moze plz samo ovo objasnjenje-telenirati se na fritza

1. aktivirati telnet (pomocu telefonskih kodova, proguglati)
2. telnetirati se na Fritza, a u telnet sessionu:
3. # echo "kernel_args annex=A" > /proc/sys/urlader/environment
4. # reboot
I to je to, postavke pamti i nakon reseta. Ako pak pozelis staviti
novi firmver, morat ces prvo vratiti annex na B gornjim postupkom,
apgrejd firmvera, pa ponovo ovo gore da predjes na annex=A.
Trenutno je na njemu njemacki firmver + Freetz (bivsi ds_mod).
ok sve je fino objasnjeno,ja sam napokon usao u ruter i vidio da je softver annex B,sad bi trebao vratiti fritza na tvornicke postavke da bih ubacio softver annex A,jer ovako bez ovoga gore upustva nece da se mjenja softver u fritzu,pa me interesuje kako da ovo odradim-telnetirati se na Fritza, a u telnet sessionu:i koji broj preko telefona (kod) da ukucam ima i ta opcija najprije ovoga svega,moze plz samo ovo objasnjenje-telenirati se na fritza
Run,cmd...ukucam telnet 192.168.178.1 (to mi je IP od fritzboxa) - telnetirati
Čitaj drugi link sve postove, sve piše.
restartas ga pomocu telefonske slusalice kombinacijom znakova i brojeva
odvoji telefon od uticnice/splitera
gurni u FON na routeru
P.S evo ti code za factory setting
#991*15901590*
vec sam ti napisao
ubodi kabel od baze telefona u freetz utor fone
otkucaj tu kombinaciju na tipkovnici telefona
dobiti ces default postavke
u knjizi ti pise koju ip ima po default
po bogu brate
telnet moras omoguciti isto pomocu telefonske slusalice upisujuci odredjeni code i zatim ga pospremiti
kada si vec googlao
potrazi i to kako se radi
#96*7* -ovo ukucaj u tel
i onda se spoji sa telnet(telnet 192.168.178.1 (to mi je IP od fritzboxa)) pa mu daj komandu-
echo "kernel_args annex=A" > /proc/sys/urlader/environment
reboot
i onda pocmi uzivati u mogucnostima ovih mocnih strojeva
Kad ga prebaciš na default postave pogledaj drugi link koji sam ti dal, drugu stranicu, tamo piše kako se unose podaci provajdera i spaja na net.
NA DRUGOM LINKU JE TO PUNO BOLJE OBJAŠNJENO NEGO NA PRVOM.

ok to je to nego sam smusen malo jbg nemozes sve pohvatati :)

hvala od srca svima sto ste mi pomogli

Jel ti radi sada net?

samo me nemojte ruziti,opet problem preko teleneta kad hocu da udjem stalno mi ovo javlja:could not open connection to the host,on port 23a

ne znam koji port 23 da se otvori

zasto nece da se spoji na port 23 kad je telenet klijent otvoren

cim je sutnja nema mi pomoci izgleda da ce ovaj hebeni ruter u smece

Pa vjerojatno ovi što znaju nešto nisu online, pa nema nikakvog načina da ti mogu nešto reći. Pričekaj malo

ok cekam nadam se danas da ce biti boljih rezultata i napokon da mu oborim ovaj softver annex B i ubacim annex A,javljajte se majstori svoga zanata i recite mi kako jos ovu prepreku da rijesim tj da preko teleneta se konektujem na ruter odnosno da otvorim ovaj port 23 ,sto mi stalno izbacuje poruku pri teleteniranju na isti ruter,hvala

ok cekam nadam se danas da ce biti boljih rezultata i napokon da mu oborim ovaj softver annex B i ubacim annex A,javljajte se majstori svoga zanata i recite mi kako jos ovu prepreku da rijesim tj da preko teleneta se konektujem na ruter odnosno da otvorim ovaj port 23 ,sto mi stalno izbacuje poruku pri teleteniranju na isti ruter,hvala
Telnet moras omoguciti isto pomocu telefonske slusalice upisujuci odredjeni code i zatim ga pospremiti.
Spoji kabel od baze telefona u freetz utor fone, otkucaj tu kombinaciju na tipkovnici telefona.
#96*7* -ovo ukucaj u tel da omogućiš telnet
i onda se spoji sa telnet (Run,cmd...ukucam telnet 192.168.178.1 (to mi je IP od fritzboxa) pa mu daj komandu-
echo "kernel_args annex=A" > /proc/sys/urlader/environment
router reboot

ma ne da sam tisucu puta probao nego milion po uputama nece pa nece,jednostavno u telenet nemogu da udjem ukucam onaj kod odtkucam komandu rebotam i opet vrati na annex B,ne znam vise sta mi je raditi,idemo redom da vidim da negdje ne grijesim pa me ispravite
1. ukucam preko telefona koji je utaknut u ruter na fon ulazu brojeve #96*7* sad malo smjesno ,da li treba nakon toga ukucavanja spustiti slusalicu ili drzati otvoreno
2.idem na run,cmd i kad se pojavi crna podloga ukucam telnet 192.168.178.1 sad kad tu lupim enter kaze da trebam otvoriti port 23,pa stoga ne tipkam enter vec otkucam onu sledecu komandu echo itd itd
3.rebotam
4.sve isto jos softver annex B stoji u ruteru
gdje grijesim

Probaj malo pričekat kad utipkaš kod i onda poklopi slušalicu.

http://www.novisf.com/wbb3/moderne-tehnologije/mre%C5%BEne-tehnologije/84249-fritzbox-fon-wlan-7050-molim-pomoc/tu je ovo sto si mi poslao isto covjek imao probleme kao ja identicne i ono kod teleteniranja na ruter poruka 23 port open,ali me raduje na kraju da je uspio da to rijesi valjda i ja uspijem nemogu da se ukljucim ustvari regam na ovaj sayt pa bi ga prupitao

A da to je isti problem, regaj se na sajt pa vidi.
To je dobar router, ali je za naprednije korisnike. Možda da probaš skinut najnoviji firmware pa napravit update.
Ako središ da radi, javi kako si to napravil.

ovaj sayt trazi email od provajdera ne prizna hotmail,gmail,yahoo,i ja nekad davno se regal na moj email od provajdera ali nisam isao do kraja ono id kljuc i to,i sad mi ne dopusta da udjem na sayt,a sayt je super sve ima bas sto meni treba ali nece

Pa znači da si već registriran, logiral se sa username i pass koje si upisal, ili možeš tražit od nekog kolege email provajdera pa se regat ponovo.

da moracu to uciniti i naci ovoga kako je rijesio problem

probao sam sa jednim programom,nasao sva upustva,program se zove rukarneltool,pridrzavao se upustava i opet nece,to je program da se fritz vrati na orginalni softver i onda ubaci ovaj annex A,ali nece pa nece
evo jutros je dosao fritz box 7050 i evo se 3 sata razbijam sa njim,samo,prvo unazad nekoliko dana sam se htio da informisem dok ruter ne stigne sta mi je raditi,i hvala svim dobrim ljudima na iznimnoj pomoci ali sad to moram sprovesti u dijelo,problem prvi:prikljucio sam sa usb kablom ono printer-komp ono sve krene i onda izbaci poruku usb dsl device instalirati ok sad to nije ni vazno prikljucio sam se sa lan kablom ista stvar,ok dalje kako da ja udjem u ruter preko exporera kad nemam internet vezu da barem mogu da udjem u ruter da vidim sta se tamo desava koji je softver da izmjenim IP adresu u njemu ne znam je li annex A ili annex B(iako prodavac ovoga rutera kaze da nije brindiran i da nije iz njemacke)znaci kad sve prikljucim samo svijetli power lampica,pitanje je sta da uradim da prosvjetli i dsl lampica,najvaznije na kraju da zakljucim kako da udjem u ruter bez internet veze,plz pomoc dobri ljudi,plz