Kablovski / kabelski router s wifi mogučnošću

ovako neznam dali sam off ali neznam di da pisem....
pitanje je sljedece imam router thomson getaway i htio bi pojacati signal od wifi pa sam naisa na jedan video ti je tip uzeo drugi ruter pa ga poveza snjime i postavio ga kao ruter koji dalje shera wifi.....samo je tip u video koristio dva identicna rutera a ja imam razlicite (drugi mi je zxyzel ili tako nesto ja mislim)?...
Cijela ova tema je o spajanju dodatnog rutera u svrhu dijeljenja interneta ili povećavanja dometa, u drugom postu imaš prijedlog uređaja s kojim to možeš izvesti.
Ja sam konkretno koristio TP-LINK TL-WR741ND u svrhu dijeljenja Carnetovog interneta i povećanja dometa. Mali uređaj, jaka antena koja se može i zamijeniti.
Na Carnet se spojio odmah po unosu lozinke, oba DHCP-a aktivna, Carnetov SX-763 na 192.168.5.1 a TP-Link na 192.168.0.1 i sve radi iako nisu na istom mrežnom rasponu adresa.
EDIT: Bilo koja dva rutera se mogu spojiti u svrhu povećanja dometa ako se međusobno spajaju kablom, ako se međusobno spajaju wirelessom onda je postupak puno složeniji.

Evo mene ponovno
Konacno sam dobio ruter
Radi se o Fritz!Box Fon WLAN 7320 - 192.168.178.1 (nažalost sve je na njemačkom,tu bude malo problema, al budem se snašao) i ima 2 Lan porta (valjda jedan od njih je wan )
Trenutno kabelski modem je scientific atlanta epc2203 - 192.168.100.1
Znaci na ovoj atlanti nemam mogucnost nista dirati po konfiguraciji (nemogu iskljucit dhcp)
Znaci dal sam dobro skuzio,
1. Spojim se lan kablom direktno u fritz ruter i na njemu ugasim dhcp i odmah trebam omoguciti wlan (dal trebam odmah sloziti zastitu, pass?, do sad sam na drugoj lokaciji imao normalnu wep zastitu, no sad bih ovdje stavio wpa/wpa2, ovaj kljuc ispod rutera to trebam napisati kao pass za wlan?)
I dal trebam sad na tom Fritz mjenjati ip iz 192.168.178.1 u 192.168.100.1 ?
ako da gdje tocno?
2. Spojim lan kablom iz scientific modema na jedan od lan porta u fritz i to je to?

..
Znaci dal sam dobro skuzio,
1. Spojim se lan kablom direktno u fritz ruter i na njemu ugasim dhcp i odmah trebam omoguciti wlan (dal trebam odmah sloziti zastitu, pass?, do sad sam na drugoj lokaciji imao normalnu wep zastitu, no sad bih ovdje stavio wpa/wpa2, ovaj kljuc ispod rutera to trebam napisati kao pass za wlan?)
I dal trebam sad na tom Fritz mjenjati ip iz 192.168.178.1 u 192.168.100.1 ?
ako da gdje tocno?
2. Spojim lan kablom iz scientific modema na jedan od lan porta u fritz i to je to?
1-ne. Jedino što u mreži ne smiju biti dva routera (bilo koja uređaja) na istim postavkama. Vidi post iznad. Fritz može biti na 0.1, 1.1, 10.1 ..samo ne na identičnu postavku kao cable. ako je Cable modem na 192.168.100.1 tad Fritzu postavi a.b.C.d (drugi subnet).
-ako se spaja kroz WLAN port ostalo obavalj router, tj to mu je funkcija, routanja jednog subneta u drugi.
Fritz (po sjećanju) radi s većinom ISPa out of box. Jedino trebaš resetirati cable modem (da Fritza prepozna kao PC-MAC..)

1-ne. Jedino što u mreži ne smiju biti dva routera (bilo koja uređaja) na istim postavkama. Vidi post iznad. Fritz može biti na 0.1, 1.1, 10.1 ..samo ne na identičnu postavku kao cable. ako je Cable modem na 192.168.100.1 tad Fritzu postavi a.b.C.d (drugi subnet).
-ako se spaja kroz WLAN port ostalo obavalj router, tj to mu je funkcija, routanja jednog subneta u drugi.
Fritz (po sjećanju) radi s većinom ISPa out of box. Jedino trebaš resetirati cable modem (da Fritza prepozna kao PC-MAC..)
Onda mogu ostaviti 192.168.178.1 , tak kak je...
Ovaj 'ne' se samo na taj ip odnosio?
Znaci za wifi odmah u 1.koraku moram obaviti ili mogu i kasnije uci u postavke jednog i drugog, tj. fritz-a

evo javljam da sam uspio složiti!
samo pitanje dal onaj pass koji je ispod routera, dal takav pass svi dobiju ili je to jedinstveni ?

to je jedinstveni factory pass. (ako napravis sys.reset)
ovako neznam dali sam off ali neznam di da pisem....
pitanje je sljedece imam router thomson getaway i htio bi pojacati signal od wifi pa sam naisa na jedan video ti je tip uzeo drugi ruter pa ga poveza snjime i postavio ga kao ruter koji dalje shera wifi.....samo je tip u video koristio dva identicna rutera a ja imam razlicite (drugi mi je zxyzel ili tako nesto ja mislim)?...