Bnet ov modem i wlan router

Imam bnet 3d paket i njihov cable modem (Scientific Atlanta 2203) i imam viška t-comov D link DSL-G684T Wlan router! Molim pomoć kako to uparit da mi radi wireless? Ako je netko to uspio složiti bio bi mu jako zahvalan da napiše kako je to riješio!
hvala
Ovako, povežeš utp kabelom lan port atlante i lan port dlinka (bilo koji), poveži pc utp kabelom na neki drugi LAN port Dlinka za podešavanje. Nisam siguran koja je IP adresa te atlante (mislim da je 192.168.100.1) onda dlinku treba promjenit IP adresu u rang Atlante (192.168.1.1 - default treba promjenit u 192.168.100.2, kužiš), kad promjeniš IP adresu sada moraš pokrenut početni setup dlinka i kod odabira tipa konekcije odabereš PPPoE i samo upišeš username i pass bneta, kad konfigiracija router bi se trebal restartat mislim ali nisam siguran samo slijedi korake do kraja. Podesiš wlan i gotov si.
Kako se mijenja IP i postavlja PPPoE konekcija piše i u manualu.
http://www.lost.hr/novi/d-link/dsl-g684t_eng.pdf
Ako nešto ne radi javi se pa ćemo riješavat dalje.
EDIT: Inače podešava se i prvi uređaj ne samo drugi, ali ova tvoja atlanta već radi u bridge modu pa se ona ne treba podešavat ništa.

Hvala ti puno za sada mi je sve jasno, nije kod mene doma to pa ne mogu sada odmah probati.
Znači na atlanti ništa ne diram, sve poštelavam na D-linku.
Samo nisam siguran jel na bnetu postoji username i pass, zvuči glupo, ali su mi rekli da net sam radi kad se spoji s kablom :)

Moraš imat username i pass, pogledaj si u papirima, i meni je na t-comu modem bil podešen tako da kad sam ga spojil internet je radil odmah, a username i pass su mi na papiru.
To bi trebalo radit, gledaj manual dlinka.

Ok budem probao, nadam se da će radit!

Ok, probaj pa javi.

Neče ti to tako iči, to je DSL router kojem je ulaz preko ADSL modema i telefonskog kabla, tebi treba broadband router sa WAN priključkom (RJ45 konektor) poput D-Link DIR-600 routera. Ako ovako spojiš imat češ switch, a ne ruter i wireless ti neče biti od koristi.

Neče ti to tako iči, to je DSL router kojem je ulaz preko ADSL modema i telefonskog kabla, tebi treba broadband router sa WAN priključkom (RJ45 konektor) poput D-Link DIR-600 routera. Ako ovako spojiš imat češ switch, a ne ruter i wireless ti neče biti od koristi.
E da sorry da bome neće ići ovako, zaboravil sam reć kolega je spajal thomson 780i na tu atlantu ali on je jedan LAN port pretvoril u WAN i onda je tek proradilo, sada ne zanam jel bi se to moglo isto napravit sa ovim dlinkom, mislim da ne, znači trebal bi nešto ovako:
http://www.protis.hr/products/details/wireless-router-dlink-dir300/13417
Evo u specifikacijama se vidi 1x WAN port, na taj port bi trebal spojit atlantu, ovo ostalo bi trebalo bit isto.

Igro se i ja s time, pretvarao lan port u wan port, na kraju kupio pošteni ruter i bok.

A najbolje po meni, skupiš nešto para kupiš.
Ja sam na t-comu (thomson 782i) i mislim da bi si uzel Linksys WRT54GL za malo bolji wlan signal, na njega bi stavil DD-WRT firmware.
Na thomsonu bi imal maxtv, ovaj router bi imal i kontrolu bandwidtha, a trebal bi imat i bolju pokrivenost wlanon.

Dečki dajte onda molim vas preporuku koji da kupim da je najjeftiniji a da radi, u bnetu je mislim 500 kn njihov, jel ima kaj povoljnije da šljaka?

Evo:
http://www.protis.hr/products/details/wireless-router-dlink-dir300/13417
U specifikacijama se vidi 1x WAN port. Ovo je iz protis, pod rapoloživost piše dobavljivo, znači vjerojatno treba nazvat prije ili kupit negdje drugdje, ali mislim da je ovdje najjeftinije.

Super hvala ti, znači s tim bi radilo 100 % a i jeftinije je nego kod bneta.
Onda s tim neće biti problem to složit da radi?

Da ovo je samo router (ULAZ WAN RJ45) a ne modem/router ili modem (ULAZ TEL. RJ11), postavljanje je isto. Gledaš manual, ako nešto zapne javi se.
EDIT: Mislim da ovo od bneta je WLAN Modem/router, kad bi uzel ovo onda ti više ova Atlanta ne bi trebala,
ali ovako je jeftinije a radit će.
Ovako imaš Atlantu koja samo prima internet i šalje ga na ovaj dlink router koji ga onda dijeli na računala.
Recimo kad je to spojeno (atlanta - dlink) sva računala se spajaju na dlink, a onda recimo dlink ima više mogućnosti, recimo u njegovim postavama
možeš podešavat koliko će se brzine dodjelit nekom računalu i tako neke stvari.
Tu ti je razlika recimo između Dlinka DIR 300 koji košta ~200kn i nekog dlinka DIR 655 koji košta 700kn, ovaj skuplji ima tako neke mogućnost za
napredne korisnike. Za prosječnog korisnika je ovaj DIR 300 dosta.
Malo sam gledaj po netu, prvo kad povežeš atlanu (lan port) i dlink (WAN port) i spojiš komp na dlink (LAN utor),probaj jel radi internet, možda neće bi potrebno ništa podešavat, eventualno poslije ako net radi podesiš WLAN, ako kad povežeš sve nema neta onda podešavaš prema onom gore postu.

Hvala budem probao!

i , kak je prošlo?

Nisam još kupio ovaj drugi router, nije za mene a nije hića toj osobi:)

Imam insatliran linux mint na macbooku i pokušavam se spojiti na internet ali bez uspjeha.Nažalost nema wireless pa nemam izbora.
Dali netko zna kako konfigurirati router i pošto sam relativno fresh što treba konfigurirati.
Hvala

Imam isti problem pa bih molio ako može neki novi link za kupovinu rutera ali u Linksu.
JA sam našao ovo ali nisam siguran dali je to odgovarajući router. http://www.links.hr/?naziv=adsl-router-delock-87514-4-port-switch-bezicni-802-11-b-g-n-802-3-u&option=artikl&id_artikl=053.524.063
Imam bnet 3d paket i njihov cable modem (Scientific Atlanta 2203) i imam viška t-comov D link DSL-G684T Wlan router! Molim pomoć kako to uparit da mi radi wireless? Ako je netko to uspio složiti bio bi mu jako zahvalan da napiše kako je to riješio!
hvala