Keops pon 5.7.2021 10:59

Pozdrav ekipa, polagao bih za motocikl i najradije bi odmah riješio A kategoriju da sam miran. Ne planiram voziti ništa jače od 250, a za početak bi vjerojatno uzeo 125. Ima li smisla odmah ići na A ili je to ipak prevelik motor za početnika? 

Keops sub 26.3.2022 13:32

Jel ima netko iskustva s vozačkom i obaveznim naočalama? Dala mi doktorica 5 godina uz obavezne naočale koje apsolutno ne planiram nositi jer vidim dobro. Sad ne znam hoću li bolje proći ako odem u drugu polikliniku ili da se ne zamaram jer policija tu progleda kroz prste?

 

EDIT: Ako nekog bude zanimalo, otišao sam u istu polikliniku i bez puno natezanja su mi stavili naočale ili leće. Velika je razlika i nemojte prihvaćati samo naočale jer u tom slučaju policajac vas kažnjava ako nemate naočale pa makar imali i leće. 

Samarzija sub 26.3.2022 14:55

@Keops

Nema gledanja kroz prste.
A i da imaš kojim slučajem nesreću, a joj...ili naočale ili leće MORAŠ imati.
Ne igraj se.
Valjda postoji razlog zašto ti je dok napisala naočale. Nije sigurno bez veze jer joj se piše.
Razmisli.

Keops sub 26.3.2022 18:00

Ha gle, B kategoriju sam dobio obavezne naočale ili leće što znači da me policajac neće gnjaviti oko naočala jer imam leće. Sad mi je dr dala samo naočale što znači da priča oko leća propada. Mislim da mi ne gine ići kod drugog doktora.

Ajar sub 26.3.2022 18:21
Keops kaže...

Pozdrav ekipa, polagao bih za motocikl i najradije bi odmah riješio A kategoriju da sam miran. Ne planiram voziti ništa jače od 250, a za početak bi vjerojatno uzeo 125. Ima li smisla odmah ići na A ili je to ipak prevelik motor za početnika? 

 upravo tako učinih: odmah punu A (tad možeš birati prema mogućnostima/željama) a i polažeš/vježbaš na "normalnom" motoru (ja sam na yamahi mt07 - mrak stroj i vrsna instruktorica) a ne na nekoj igrački. preporučujem. ako si u zg, jednako ti preporučujem školu "rotor" i njezine instruktor(ice) za A. opleti i držim fige. usput, krv sam pišao na "osmicama" ali ide to 

Samarzija sub 26.3.2022 19:21

@Keops

Pa lijepo reci dok da koristiš leće i da ti to stavi.
Optičko pomagalo ili kako već stavi po šiframa, više se ni ne sjećam, a radio sam pred 2 godine.
Ako ti ne želi ta dok staviti, nek objasni zašto ili da, odi kod nekog drugog.

Keops čet 19.5.2022 17:47

Isto tako se za*ebavam s poligonom A kategorija. Kaže instruktor da su od nedavno počeli stavljati čunjeve prema zakonu, a to je još uže nego što su prije bili. Gledam na youtube kako su ljudi polagali prije 2 godine, čunjevi pomaknuti od onih bijelih točki, a sad su točno na njima.
Osmica ide još lagano, ali slalom ne oprašta grešku.
U subotu ispit pa se nadam da će adrenalin odraditi svoje. Držite fige :D

J(CRO) pet 23.9.2022 13:54

Bok, imam piaggio beverly 250 ie 2006 godiste, izgubio sam kljuc od skutera i trebam ic kodirat novi. Koliko sam upućen trebam majstoru odvesti bravu ključa i ECU kako bi kodirao novi ključ. Mene zanima di se nalazi taj ECU jer sam čuo od jednih da se nalazi sa klapnom gasa ispod sica, dok sam od drugih cuo da trebam skinut ploču brzinomjera i da se nalazi ispod toga.