Monitori

Što je sve potrebno za objesiti monitor na zid

308gtsfan pet 19.2.2010 11:38

Evo malo kratkih uputa ako netko zbog manjka prostora ili estetike želi objesiti monitor na zid?

1.) Kako ću znati koji stalak trebam uzeti?

Da biste izabrali odgovarajući stalak samo trebate znati koliko inča ima vaš monitor. Pritom morate paziti koliko je stalak razmaknut od zida.

2.) Kako ću znati ima li moj monitor odgovarajuće utore i razmake između utora?

Svi lcd monitori normirani su prema VESA standardima što znači da vaš razmak rupa na monitoru 50,75 ili 100 milimetara. 

3.) Koliko bi trebao biti odgovarjući razmak između monitora i očiju?

Preporuča se između 60-90 centimetara.

Instalacija je prilično jednostavna. Izbušite šest rupa i postavite tiple i zašarafite. (na slici)

EDIT: Sutra ću još postati slika a stalak sam kupio u H2 Shopu gdje je i najveći izbor

Evo ja sam kupio svoj zidni stalak pa da vidite kako to otprilike izgleda:

308gtsfan pet 19.2.2010 18:35
AlienWare1 kaže...

Sad sam pogledao iza monitora i vidim 4 male rupice, tvore savršeni kvadrat.. Mislim da to ne paše sa onim stalkom koji si kupio, a ne znam kojeg da uzmem jer tvoj stalak ima 6 rupica,a moj monitor 4.. Neodlučan

Krivo si me skužio.

Uzmi metar ili ravnalo i vidjet ces razmak svake rupice. Ako je 75 mm zašarafiš monitor na stalku istih promjera. Ovo sa ostalih 8 rupica je i za ostale monitore tih promjera vesa standarda (50,75 ili 100 mm). 

Edit ima jedan dio koji nisam slikao a taj sa 6 rupica na koji si mislio ide na zid

AlienWare1 pet 19.2.2010 19:11
308gtsfan kaže...
AlienWare1 kaže...

Sad sam pogledao iza monitora i vidim 4 male rupice, tvore savršeni kvadrat.. Mislim da to ne paše sa onim stalkom koji si kupio, a ne znam kojeg da uzmem jer tvoj stalak ima 6 rupica,a moj monitor 4.. Neodlučan

Krivo si me skužio.

Uzmi metar ili ravnalo i vidjet ces razmak svake rupice. Ako je 75 mm zašarafiš monitor na stalku istih promjera. Ovo sa ostalih 8 rupica je i za ostale monitore tih promjera vesa standarda (50,75 ili 100 mm). 

Edit ima jedan dio koji nisam slikao a taj sa 6 rupica na koji si mislio ide na zid

Hvala care!! SmijehŠteta što više ljudi ne zanima ovo.. Meni bi ovo baš komotno pasalo, taman da oslobodim mjesta na stolu jer je odmah iza zid, a stalak se sa monitora može skinut pa se ne vidi..Namigiva

giga pet 19.2.2010 19:19

sve zavisi o potrebi za stavljanjem monitora na zid a i nemogu svi monitori na zid jer tvornički nisu pripremljeni za to moraju imat kako je več rečeno 4 rupice od 3 do 4 mm pogledate u rupicu i ako se naziru gevinti vaš monitor more na zid

a naji važnije je strogo provjerit dubinu rupice da se prilikom montaže ne ošteti elektronika koja se nalazi ispod tih rupica dobro provjerit šarafe koje ste dobili s nosačem  da nisu slučajno predugi ili nedaj bože pre kratki

308gtsfan pet 19.2.2010 19:23
giga kaže...

sve zavisi o potrebi za stavljanjem monitora na zid a i nemogu svi monitori na zid jer tvornički nisu pripremljeni za to moraju imat kako je več rečeno 4 rupice od 3 do 4 mm pogledate u rupicu i ako se naziru gevinti vaš monitor more na zid

a naji važnije je strogo provjerit dubinu rupice da se prilikom montaže ne ošteti elektronika koja se nalazi ispod tih rupica dobro provjerit šarafe koje ste dobili s nosačem  da nisu slučajno predugi ili nedaj bože pre kratki

A i u krajnjem slučaju staviš šarafe koje si imao i na postolju (barem ja)

AlienWare1 pet 19.2.2010 19:24
giga kaže...

Je, je.. Pogledao sam i moj monitor može na zid.. Ima te 4 rupice i unutra se naziru navoji za vijke, samo je prije nisam primjećivao pa nisam znao da može.. Smijeh

ERROR1911 sub 9.11.2013 22:38

Pozdrav 

Trebam pomoć u vezi stalka za zid prijeko mi je potreban da imam više prostora na radnom stolu, inaće imam LED monitor LG E2441 22'' i raspored rupa na njemu je prikazan na slikama, koji stalak bi trebao za njega? 

Hitno mi treba pomoć, bio bi vam zahvalan

ERROR1911 uto 28.1.2014 18:56
ERROR1911 kaže...

Pozdrav 

Trebam pomoć u vezi stalka za zid prijeko mi je potreban da imam više prostora na radnom stolu, inaće imam LED monitor LG E2441 22'' i raspored rupa na njemu je prikazan na slikama, koji stalak bi trebao za njega? 

Hitno mi treba pomoć, bio bi vam zahvalan

Itko?

Smretko uto 28.1.2014 23:43

Vesa je samo standard za nosace to mu nista neznaci, razmak rupa na tom monitoru koliko vidin je 10×20cm i kad budes u ducanu samo reci prodavacu da ti da takav stalak koji podrzava i to je to.

Znaci primjer nesto sta ima plocu kao na slici

mrki_tua sub 15.10.2016 09:53

Ako nema mogućnost stavljanja na nosač, šta će ti nosač? Kupi par drvenih komada koji će biti veće površine od postolja i različitih debljina s kojima ćeš regulirati visinu postavljanja monitora.
Inače nosači monitora po postavljanju su najčešči oni koji idu na zid ili eventualno na stol.