Monitor ili tv kao ekran za pc

Pozdrav,dvoumim se dali uzeti monitor ili tv da mi služi kao ekran za pc
Pc bi se isključivo koristio za gledanje filmova,serija,surfanje internetom,office te možda uređenja slika na photoshopu
Dakle od gaminga 0 bodova,za to imam ps5
BVudžet bi bio od 2000-3000kn
Trenutno imam tv koji služi kao monitor veličine 32 inča ,al ima oko 10 god,znam da trenutna tehnologija jamči puno bolji prikaz
Udaljenost koji bi se gledalo to je od pola metra do 2 metra, pola metra dok koristim tipkovnicu 2 metra dok gledam filmove ili seriju
Sad 32 inća je već dostatna veličina za korištenje sa udaljenosti od pola metra do metra i pol,recimo
Mislio sam uzet 42inča tv al mislim da bi to bio lagani overkill,za korištenje od takve blizine
Tako da šta preporučate,
Btw imam intergriranu grafičku ryzen 7 5700g
Trenutno koristim Philips tv 55" 4k/120 hz sa ambilightom i nije mi overkill, taman za sve, surfanje, igre, filmovi i švedski akcioni, nema šta se ne vidi . Gledam sa 2, 2 i pol metra, pravo kućno kino
. Imam i Samsung 4k monitor 32", njega sam koristio prije tv'a i sad ih koristim u dualu. Ja tek kad sam uzeo 55" sam skonto ajme kako sam mogao gledat godinama u tak mali ekran od 32"
. Mislim 32" nije loš ali do pola metra, max metar. Sa 42" sigurno nećeš fulat ali razmisli i o 55", naravno ovisno o budgetu.
https://www.nabava.net/televizori?se=1137%2C281950%2C475425 - sve 4k modeli. Full hd nije za 32" i veće dijagonale.

Imam i ja 55 " samsungov qled 120hz tv al njega primarno koristim za plejku,iptv,filmove..al ovaj 32" se nalazi u sobi pa mi je komotno prije spavanja pogledat sta..da ne selim u dnevni boravak..Tako da najbolje uzet po meni nesto između 32 i 55

Pametnjakovići kojima je stavka rada u photoshopu na tv ekranu ozbiljna.. ne kužim zašto ne kupe tipkovnicu/miš za ps i riješe se muka 1024x768 na 10 godina starom poluproizvodu

Uzet tv obavezno 4K. Jedini problem bi mogao predstavljat izlaz na računalu za video. ako imaš DP spoji kabel na njega pa na tv hdmio2.0. Ukoliko imaš na računalu samo izlaz za hdmi 1.4 onda je problem frekvencija. hdmi 1.4 podržava samo 30 Hz.

neki tv nisu losi ni za igranje, a sta se tice slike na nekim lg televizijama zna bit problema s bojom.

Uzet tv obavezno 4K. Jedini problem bi mogao predstavljat izlaz na računalu za video. ako imaš DP spoji kabel na njega pa na tv hdmio2.0. Ukoliko imaš na računalu samo izlaz za hdmi 1.4 onda je problem frekvencija. hdmi 1.4 podržava samo 30 Hz.
matična mi ima izlaz hdmi 2.1 a i display port,tako da to ne bi smio bit problem
Pozdrav,dvoumim se dali uzeti monitor ili tv da mi služi kao ekran za pc
Pc bi se isključivo koristio za gledanje filmova,serija,surfanje internetom,office te možda uređenja slika na photoshopu
Dakle od gaminga 0 bodova,za to imam ps5
BVudžet bi bio od 2000-3000kn
Trenutno imam tv koji služi kao monitor veličine 32 inča ,al ima oko 10 god,znam da trenutna tehnologija jamči puno bolji prikaz
Udaljenost koji bi se gledalo to je od pola metra do 2 metra, pola metra dok koristim tipkovnicu 2 metra dok gledam filmove ili seriju
Sad 32 inća je već dostatna veličina za korištenje sa udaljenosti od pola metra do metra i pol,recimo
Mislio sam uzet 42inča tv al mislim da bi to bio lagani overkill,za korištenje od takve blizine
Tako da šta preporučate,
Btw imam intergriranu grafičku ryzen 7 5700g