Koji monitor kupiti

Znam da treba jaka graficka, namjeravam zato kupiti 5070ti, 5080. Nego malo mi je glupo uzeti 2k monitor za to malo razlike, a onda kasnije ionako ce me svrbiti da probam tih 163 ppi pa zasto ne bih odmah napravio iskorak. Igre koje igram nisu toliko zahtjevne graficki, vidio sam da 5070 je imala 300 fps-a na 4k kod tih igri na srednjim postavkama.
Meni najgore je kad vidim kod frenda, lik uzeo 34+ inch monitor i onda uzme 4k. Meni je to nerazumljivo jer slika i nebude previse detaljna i ostra. Ja sam cak mislio uzeti one 16 inch 120hz oled 3k rezolucija prijenosne ekrane po 370€ vidim na amazonu. Jel to vrijedi sta? Vidim da su detalji slike bliza mobitelima, samo je 16 inch mozda premalo? Jednostavno po meni ppi je zakon, nemogu gledati full hd vise kad je previse pikselast, morao bih 3m od monitora bit xd.
Te isus.... ti si sad na 16" već....sa 27 na 16", dobro su ti rekli, daj se spoji sa mobom pa na njega najbolje, tu je najgušči pixel kolega, javiš nam dojmove
Ne znam zašto napadate kolegu toliko... Mislim da je samo stvar perspektive, odnosno sa kojeg PPI-a dolazite. Ako je netko navikao na npr 93 PPI na FHD-u, onda se slažem da će 2K 27" izgledat dobro. A s druge strane netko tko je vidio kako izgleda ozbiljan PPI će mu i tih 2K 27" bit loše, pogotovo ako u isto vrijeme radi na dva monitora s raziličim PPI-em pa lako skuži razliku.
(Meni npr na poslovnom 16" macbook-u koji ima 254 PPI (na rezoluciji 3456x2234) slika izgleda fantastično (logično), ali kad dulje vrijeme radim na njemu pa zatim pogledam u svoj 93 PPI monitor onda vidim svaki pixel i to me živcira, a volio bih isto kao i kolega da mi monitor ima PPI što bilži macbook-ovom)
Netko je spomenuo i da je preteško radit na 4K 27" monitoru jer je premalo sve -> scaling na 200% i riješen problem. Naravno onda se gubi potencijalni real estate, ali zašto bi svima to bilo bitno... Ako se naučio radit sa prostorom koji pruža FHD onda neće ništa izgubit (ni dobit), a dobit će izvrstan PPI. Stvar perspektive...

Ima li tko iskustva sa Samsung G91SD Odyssey G9 gaming monitor, Dual QHD, OLED, zakrivljen?
1064eura jel to ok cijena.

Ima li tko iskustva sa Samsung G91SD Odyssey G9 gaming monitor, Dual QHD, OLED, zakrivljen?
1064eura jel to ok cijena.
Jeli baš mora biti ultra wide monitor?Ako ne imaš po meni boljih 32" 4K monitora za istu cijenu.
https://www.amazon.de/oled-monitor-32-zoll/s?k=oled+monitor+32+zoll

ja imam dva komada G9 al starija verzija, kupljeni u ljeto, na oba se pojavio mrtvi pixel u roku mj dana, paneli stavljeni novi i vise nema problema. sa OLED mozda nije taj slucaj.
za posao su odlicno a moze se i igrati.

Pozdrav! Tražim novi monitor cijene do 300-500€ dobavljiv u trgovinama u RH, a prema ovim specifikacijama:
- 27inča dijagonala, ravni
- 1440
- IPS zbog cijene, ali ako je OLED blizu budgeta - može prijedlog i za to
- za posao i gaming, znači poželjno je da je brzina ozvježavanja ekrana 120Hz ili viša
- i Nvidia G-Sync i AMD FreeSync Compatible
- USB-C za video/audio/podatke i isporuku snage od 65 W
- DualView - jednostavna mogućnost podjele ekrana na 2 dijela, nešto kao simulacija rada na 2 ekrana
- ugrađeni mali zvučnici (nije presudno)
- bijeli/srebrni okvir/nosač (nije presudno).
Unaprijed hvala na prijedlozima

Pozdrav! Tražim novi monitor cijene do 300-500€ dobavljiv u trgovinama u RH, a prema ovim specifikacijama:
- 27inča dijagonala, ravni
- 1440
- IPS zbog cijene, ali ako je OLED blizu budgeta - može prijedlog i za to
- za posao i gaming, znači poželjno je da je brzina ozvježavanja ekrana 120Hz ili viša
- i Nvidia G-Sync i AMD FreeSync Compatible
- USB-C za video/audio/podatke i isporuku snage od 65 W
- DualView - jednostavna mogućnost podjele ekrana na 2 dijela, nešto kao simulacija rada na 2 ekrana
- ugrađeni mali zvučnici (nije presudno)
- bijeli/srebrni okvir/nosač (nije presudno).
Unaprijed hvala na prijedlozima
Ovaj AOC nema sve što si naveo ali po recenzijama recenzijama je vjerovatno najbolje za novac.

Pozdrav,
Pitanje za vlasnike OLEDa: u zadnje vrijeme kad su kakve akcije gledam ponudu OLED monitora i čitam reviewe po Rtingsu, Tom's HW-u, etc. i svaki me puta od kupnje odvrati komentar o zamjetnom treperenju kod aktivne regulacije vremena osvježavanja monitora (Noticeable VRR flicker with changing frame rates.) Po vašem mišljenju, koliko je to zaista primjetno i učestalo? Pretpostavljam da je rješenje imat grafičku koja može konstantno zakucati monitor na maksimum.
LP,
Apo

Pozdrav,
Pitanje za vlasnike OLEDa: u zadnje vrijeme kad su kakve akcije gledam ponudu OLED monitora i čitam reviewe po Rtingsu, Tom's HW-u, etc. i svaki me puta od kupnje odvrati komentar o zamjetnom treperenju kod aktivne regulacije vremena osvježavanja monitora (Noticeable VRR flicker with changing frame rates.) Po vašem mišljenju, koliko je to zaista primjetno i učestalo? Pretpostavljam da je rješenje imat grafičku koja može konstantno zakucati monitor na maksimum.
LP,
Apo

Pozdrav,
LP,
Apo
Ja imam oled i stvar je ovakva, slika, boje i oštrina su predobre ali flickering je nešto što je teško izbjeći ako misliš pustit FPS neograničeno. Kako bih izbjegao flickering, imaš opciju da isključiš kompletno VRR ili da ograničiš FPS sukladnoj svojoj grafičkoj kartici. Što je FPS viši to je flickering manji što znači u prijevodu, ekran 144hz ili više, FPS što bliži ozvježenju ekrana, ako grafa nije dovoljno jaka da daje konstantno visoki fps (nešto se pita i igru, jel tak), onda tražiti što prihvatljiviji fps kao konstantu ( 80/90/100 FPS fix ). Ovisi i o vrsti igara koje igraš, ali ako igraš one pucačine tipa CS i kaj ti ja znam, onda se gasi VRR i pušta FPS do maxa, ako igraš recimo BG, witchera ili single play onda fix fps uz VRR. Eto tako ja radim na svom oledu.

A kako si zadovoljan OLED monitorom osim flickeringa? Jel se isplati radi svega ostalog?

https://www.nabava.net/monitori/aoc-agon-q27g3xmn-monitor-cijena-ips-va-27-16-9-517767431
Ja si ovaj tu gledam, ak ima netko iskustva ili mišljenja, nek slobodno podijeli.
U iponu 315 eur, čini mi se dobra cijena.
Razmišljam si između tog i ovog

Da naravno,OLED po svemu bolji nego lcd ekrani,boja,kontrast,odaziv i ostalo
Jednom kada uzmeš oled budi siguran da se nećeš vratiti na lcd ekrane,ja barem neću
Čak i igre koje san prije igra na lcd monitoru sada ih opet igran na oled ekranu i izgledaju punooo boljee,razlika ogromna
Ako si u mogučnosti uzeti oled monitor toplo ti preporučavam da to napraviš

A kako si zadovoljan OLED monitorom osim flickeringa? Jel se isplati radi svega ostalog?
Zadovoljan za sada, trebalo mi je vremena da sredim taj flickering koji sam sveo na minimum, sve ostalo je super u odnosu na IPS/VA. Slijedeći monitor koji budem uzimao će biti 32" 4k (isto oled), jer grafe sad puno lakše hendlaju 4k nego prije.

Jednom OLED uvijek OLED. Ima neke nedostatke, ali slika je van pameti, igre izgledaju bolesno. Meni je 2K odličan omjer za performanse, a detalji na max.

Ima li smisla uzet oled samo za komp. online fps tipa pubg? Eye candy mi ne igra ulogu, svejedno igram na 2k low. Ima li vece razlike nasprem lg fast ipsa?

Pa naravno da ima, Oled tehnologija ima ne samo lijepšu sliku već i najbrži odziv u igrama, to je najbrža vrsta panela....pogodna za igranje u svakom slučaju.

Nakon puno premišljanja i istraživanja, odlučio sam se za ovaj OLED. Prema recenzijama i cijeni izgleda trenutno best buy OLED monitor.

Pozdrav,
Koja dva monitora uzeti za dual setup?
Office i malo gaminga.
Mjesta za montore imam tako da mogu biti i veći.

Pa naravno da ima, Oled tehnologija ima ne samo lijepšu sliku već i najbrži odziv u igrama, to je najbrža vrsta panela....pogodna za igranje u svakom slučaju.
Eh, meni burn in nakon godinu dana od wowa i statičnih elemenata sa svime mogucim protiv burn ina, nije nešto strašno ali iskeširati toliko za monitor i pratiti sve moguće upute za ovak šta je meni nebuloza. Trenutno je jako puno hypea za olede jer je zbilja predivno ali brate mili šta bi trebao gasit komp svaka 2 sata da se ne upekne ništa.

Nakon 1god dana si dobio burn in??Koji je monitor bio u pitanju?
Pa koliko si onda dnevno igra wow,jedno 12h da nisi gasio monitor jel

https://www.nabava.net/monitori/aoc-agon-q27g3xmn-monitor-cijena-ips-va-27-16-9-517767431
Ja si ovaj tu gledam, ak ima netko iskustva ili mišljenja, nek slobodno podijeli.
U iponu 315 eur, čini mi se dobra cijena.
Razmišljam si između tog i ovog
https://www.hgspot.hr/monitor-xiaomi-g-pro-27i-eu-27-fast-ips-miniled-qhd-2560x1440-px-180hz-1ms-hdr1000-2xdp-2xhdmi-pivot
Oprez oko ovoga, jako je puno hajke oko xiaomi monitor i njihovog quality controla, pogledaj si na netu malo, moj koelga ga ima i beskonacna zajebancija je. Također, ako ne misliš koristiti HDR (a koliko znam većina ga igara nema implementirano kako spada, osim ako ne igraš samo Cyberpunk i slične 3A igre već se mora hardverski isforsirati, a filmovima je druga stvar ali osobno ne bi kupovao monitor da gledam filmove na kompu).
Sve to zvuči divno krasno ali meni je s tim HDR-om toliko zajebancije bilo da ga jednostavno ne koristim više.

Nakon puno premišljanja i istraživanja, odlučio sam se za ovaj OLED. Prema recenzijama i cijeni izgleda trenutno best buy OLED monitor.
Jesi li možda uspoređivao taj tvoj (Strix XG27AQDMG) sa Swift PG27AQDM? Ako da, zbog čega si se odlučio za strix? Cijena ili nešto drugo?

Nakon 1god dana si dobio burn in??Koji je monitor bio u pitanju?
Pa koliko si onda dnevno igra wow,jedno 12h da nisi gasio monitor jel
2-3h dnevno, očito je loš batch, samo kazem da nije bez svojih mana i da se oko oleda formira kult, vjerojatno jer košta kao suho zlato ali da je za svakoga - definitivno mislim da nije. Dobro je što cijene padaju pa će se vjerujem uskoro moći kupiti odličan monitor za 400injak eura, pa onda neće biti jebada tolika za 3-4 godine mjenjati.

Trenutno da kupujem novi monitor 27" bi išao na Aoc miniled sa Va za 380e ili pak na njihov oled model za 650e, nekako prije možda na taj miniled

Koji mi preporučate
Polovni Samsung Odyssey G7 LC27G75TQSUXEN 240Hz 1ms, G-Sync, QLED, 2K WQHD (2560x1440), skoro 3 godine star - 250 eura
ili
Monitor AOC 27" Q27G3XMN, Mini LED VA, gaming, Adaptive-Sync, AMD Free - 342 eura

Jesi li možda uspoređivao taj tvoj (Strix XG27AQDMG) sa Swift PG27AQDM? Ako da, zbog čega si se odlučio za strix? Cijena ili nešto drugo?
Ne znam zašto bih kupovao taj koji si naveo. Oba su WOLED, samo što je ovaj moj glossy a taj koji si ti naveo je anti glare mat površina. Glossy je upravo navedeno kao prednost ovog kojeg sam ja uzeo jer daje čišču sliku. Inače su WOLED monitori svi mat anti glare, ali Asus je nakako uspio nagovoriti LG da im napravi Glossy verziju panela. Imaju nešto višu svjetlinu od Samsungovih QD OLED panela i ne pate od ružičaste crne boje ako se monitor koristi u svjetloj prostoriji. A i taj tvoj je skuplji nekih 250€. Možda ima neke konektore meni nebitne. Ima fenci postolje.

Trenutno da kupujem novi monitor 27" bi išao na Aoc miniled sa Va za 380e ili pak na njihov oled model za 650e, nekako prije možda na taj miniled
Nemoj AOC. Koriste stare Gen 1 OLED panele. Radije uzmi ovaj koji sam i ja. Taj je GEN 3 OLED panel.

Ja sam istraživao oko monitora, nije taj gen 3 nego više gen 2 ili gen 2.5 ali to je sad manje bitno . Ajde baš javi dojmove kad ti dođe monitor jer sam i ja baš nešto se počeo premišljati da možda se rastegnem na OLED.

Ja sam istraživao oko monitora, nije taj gen 3 nego više gen 2 ili gen 2.5 ali to je sad manje bitno . Ajde baš javi dojmove kad ti dođe monitor jer sam i ja baš nešto se počeo premišljati da možda se rastegnem na OLED.
Di vidin generaciju/podakte o panelu?
Gledan uskoro složit 0ms input lag konfiguraciju za PUBG (znan da ne postoji 0ms hehe, tako je ja zoven).
Pa mi je za oko zapelo ovo Gigabyte FO27Q3
Ako imate bolji prijedlog svakako recite!
Ljudi, kad smo vec ON-topic, dajte misljenje, nekakav info.
Samsung g70d 32"IPS, jel ga netko posjeduje, probao koristiti, vidio?
Bacio sam oko na taj model, i planiram ga kupiti. Savjeti dobrodosli.
Lp
Edit: evo lakse pitanje.
Sto mislite o 4K 32" 144hz na IPS panelu?