Monitori

Koji monitor kupiti

Wiz3m4n čet 3.4.2025 17:14

Osobno bih uzeo onog sa duljom garancijom i sa jeftinijom cijenom....koji je bolji zbilja ne znam, no Asus ti je alternativa tom, ti prostudiraj pa izaberi, osobno nisam imao niti jednog niti ih imao prilike vidjeti tako da bi lagao bilo šta da ti kažem

crosshair čet 3.4.2025 18:57

Pozz vidim da tražiš monitor,pa evo da ti dam svoje osobno mišljenje na monitor

Ja iman ovaj Dell Alienware AW3225QF i mogu ti reć da ako ga uzmeš nečeš se pokajati,monitor je odličan

Ima npr Dobly Vision ne znan koliko ti je to bitno al eto ima

Preporuka za monitor iskreno,ako te šta zanima za monitor slobodno pitaj,lp

crosshair čet 3.4.2025 20:06

Da znan bio sam i ja to vidio kada san prije kupova monitor,navodno nije bio dobro zaštićen al to su bili tek prvi modeli tj kada je izaša,moj je doša sa novijom zaštiton za ekran i nema nikakvih problema uopće,sve je bilo u vrhunskome stanju kada je doša

HolyPotato čet 3.4.2025 21:49

Sto ce mi 4k 27 incha? Mozda zato jer sam na full hd 25 incha sad i glupost mi je ici na 2k 27 incha, Razlika pa je i nema. 88 pixela po inchu kod full hd a 108 ppi kod 2k 27, wow zamisli. Dok kod 4k 27 je 163 ppi e to je vec to sto ja trazim. Slika ce biti savrseno ostra. Probat cu vidjeti malo usporedbe tog asusa sta si dao i ktc-a ako ima sta na internetu.

Wiz3m4n pet 4.4.2025 00:07

čISTo te pitam jer je 27 2k sasvim dobro, pogotovo ako nemaš grafičku koja će se nositi sa 4k ako namjeravaš i igrati, predpostavljam da da jel. 

Razlika između 1080p 25 i 1440p 27 postoji i vidljiva je....da li je 27 i 4k bolje, pa je, no nosi svoj teret a to je značajna hardwerska glad za grafikom koje nisu jeftine, tako da ako taj preduvjet nemaš ispunjen dolaziš na niske detalje postavki grafike koji daju gori dojam od onih viših na 27 2k monitoru..., posebice ako ganjaš 160hz i više.....za 4k i 160hz pripremi 1600e za grafiku ako misliš tjerat high detalje

HolyPotato pet 4.4.2025 09:23

Znam da treba jaka graficka, namjeravam zato kupiti 5070ti, 5080. Nego malo mi je glupo uzeti 2k monitor za to malo razlike, a onda kasnije ionako ce me svrbiti da probam tih 163 ppi pa zasto ne bih odmah napravio iskorak. Igre koje igram nisu toliko zahtjevne graficki, vidio sam da 5070 je imala 300 fps-a na 4k kod tih igri na srednjim postavkama.

Meni najgore je kad vidim kod frenda, lik uzeo 34+ inch monitor i onda uzme 4k. Meni je to nerazumljivo jer slika i nebude previse detaljna i ostra. Ja sam cak mislio uzeti one 16 inch 120hz oled 3k rezolucija prijenosne ekrane po 370€ vidim na amazonu. Jel to vrijedi sta? Vidim da su detalji slike bliza mobitelima, samo je 16 inch mozda premalo? Jednostavno po meni ppi je zakon, nemogu gledati full hd vise kad je previse pikselast, morao bih 3m od monitora bit xd.

sosta pet 4.4.2025 09:50
HolyPotato kaže...

Znam da treba jaka graficka, namjeravam zato kupiti 5070ti, 5080. Nego malo mi je glupo uzeti 2k monitor za to malo razlike, a onda kasnije ionako ce me svrbiti da probam tih 163 ppi pa zasto ne bih odmah napravio iskorak. Igre koje igram nisu toliko zahtjevne graficki, vidio sam da 5070 je imala 300 fps-a na 4k kod tih igri na srednjim postavkama.

Meni najgore je kad vidim kod frenda, lik uzeo 34+ inch monitor i onda uzme 4k. Meni je to nerazumljivo jer slika i nebude previse detaljna i ostra. Ja sam cak mislio uzeti one 16 inch 120hz oled 3k rezolucija prijenosne ekrane po 370€ vidim na amazonu. Jel to vrijedi sta? Vidim da su detalji slike bliza mobitelima, samo je 16 inch mozda premalo? Jednostavno po meni ppi je zakon, nemogu gledati full hd vise kad je previse pikselast, morao bih 3m od monitora bit xd.

Na mobitelu imaš 500ppi na 7", ako gledamo tom logikom ppi je zakon

hardrock pet 4.4.2025 10:25

Pozz, da ne otvaram novu temu na forumu, pitanje dal ima veze kakve dp vs hdmi 2.1,(što se tiče gejminga na monitoru)

imam hdmi 2.1. povezan monitor i sve radi dobro, sad me zanima dal da kupim i za ovaj samsung hdmi 2.1

(posto imam spliter koji ima ulaze i izlaz - hdmi.... il biste mi preporučili dp za monitor i hdmi 2.1 (koji trenutno imam)

povezati pomocu nekog splitera koji ima izlaz na hdmi i 2 ulaza - 1 za dp / 1 za hdmi,

neznam ak to ima kakve veze posto mi je monitor 144hz, a tv 4k, grafu i sve ostalo vidite pod "moj pc"... 

Uostalom, gdje je bolje zaštekati hdmi kabel - direkt u grafu ili matičnu?

Možda malo glupa pitanja al hbg. :D

vidim po netu jedino da hdmi 2.1 ima veci prijenos nego 2.0, a sad za dp nisam siguran dal ima kakve veze njega uzeti il jos jedan hdmi 2.1 za tv pošto imam spliter vec za hdmi-ove...

lp

DukeOs pet 4.4.2025 10:38

Isti klinac dp vs hdmi 2.1

Hdmi direkt u grafu jer je dedicated gpu , hdmi na  maticnoj ti je igpu od amd procesora.

Ukratko u grafu ubodi hdmi 2.1 kabel i display port kabel te iste u tv i monitor ( nema redosljeda )

crosshair pet 4.4.2025 12:46

Ma iskreno nakon par dana i ne primjetiš da je curved jer je stvarno malo zakrivljen,tako da 

Baren ja osobno neman većih problema sa njim jer kažem ti nakon par dana ti to uđe u rutinu i ne primjetiš da je uopće zakrivljen,a ja prvi put iman curved monitor tako da san se odmah navika jer skorz je malo zakrivljen u odnosu na ostale modele koji mogu bit poprilično zakrivljeni,lp

Wiz3m4n pet 4.4.2025 19:40
HolyPotato kaže...

Te isus.... ti si sad na 16" već....sa 27 na 16", dobro su ti rekli, daj se spoji sa mobom pa na njega najbolje, tu je najgušči pixel kolega, javiš nam dojmove 

Wiz3m4n sub 5.4.2025 12:34
HolyPotato kaže...

Nebi uzeo 16" bas me i ne privlaci, ali neznam zasto ne priznas da je 4k 27" bolji od 2k 27" u apsolutno svemu naravno uz uvjet da imas malo jacu grafu

Gdje si to vidio da ne priznam da je bolji 

Individualno je i ovisi o korištenju, vidu, a i novcima, svatko po svome kolega, ja koristim 42 i 4k Oled 120Hz i meni je najbolji, nekom se nebi svidjelo....

Wiz3m4n ned 6.4.2025 18:08
SupremeCommander kaže...
Kad dodjes sa 4k 27” na 2k 27”, jedino sto vidis je mutan tekst. Dosta razocarajuce.
Blago onima koji nikad nisu probali monitor s vecinom ppijem.

Jesi ti to sada zbilja rekao?! 

DukeOs ned 6.4.2025 19:20
Wiz3m4n kaže...
SupremeCommander kaže...
Kad dodjes sa 4k 27” na 2k 27”, jedino sto vidis je mutan tekst. Dosta razocarajuce.

Jesi ti to sada zbilja rekao?! 

Upravo to,  face palm ..Da sam na njegovom mjestu izgledao bih ovako  .

Wiz3m4n ned 6.4.2025 19:52

Znači svi ovi bogci na 2k i 27 inch imaju mutnu sliku :)

Ajde da je više pixelizirana, da izgleda manje fino i uglađeno nekome tko se navikao na 27 i 4k to bi razumjeo, no izjaviti da je mutna je daleko od istine drage kolege. No zbilja ako vam je mutno u glavi taj dan moguće da je mutna i slika vam, sa tim bih se složio 

ghibli7 ned 6.4.2025 21:22
SupremeCommander kaže...

Jel? na OLED-u?Boris jesi to ti?