Koji monitor kupiti

Na prethodnim slikama sam koristio 75%/75% (brightness/contrast), a na mobitelu defaultne postavke - samsung A33
Na slikama ispod sam monitor stavio na 50%/75% (brightness/contrast). Mob pro: ISO 800 i 1600, white balance 4900-5700

Ma to je sve ok. Loše je kad baš izbija jako po rubovima.

baš gledao kod sebe kroz kameru mobitela i ista fakat prenapuca taj bleed, a kad se gleda direkt očima - ne kuži se toliko, kamoli u svakodnevnom radu.

Monitor je super.

Imam Dell G3223D. Po responseu, gsync i amd freesync premium implementaciji je bomba. Ali prcka me od prvog dana što sam pogodio loš panel (ima tolko IPS glowa u desnim uglovima da de-facto patiš u mračnijim igrama. Smanjio sam brightness da barem mrvu to zagladim i progutal qurčinu s pokušajem reklamacije u ADM-u jer je na žalost to danas u margini odstupanja. A izuzev glowa je fakat smooth i ljepše radi od sveg ostalog što sam probao u brzim igrama.
Eh sad, više ne igram brze pucačine i neki dan mi je došlo da ga bacim kroz prozor i više se ni ne usudim uzimati IPS. Gledam si jeftini 31.5-32" VA sa barem freesync podrškom. Kak vam se čini LG Ultragear 32GN650 ? Meni se čini kao no-brainer za ispod 300eur.
EDIT: Još samo danas je na akciji pa bi jako cijenio neko iskustvo

Imam Dell G3223D. Po responseu, gsync i amd freesync premium implementaciji je bomba. Ali prcka me od prvog dana što sam pogodio loš panel (ima tolko IPS glowa u desnim uglovima da de-facto patiš u mračnijim igrama. Smanjio sam brightness da barem mrvu to zagladim i progutal qurčinu s pokušajem reklamacije u ADM-u jer je na žalost to danas u margini odstupanja. A izuzev glowa je fakat smooth i ljepše radi od sveg ostalog što sam probao u brzim igrama.
Eh sad, više ne igram brze pucačine i neki dan mi je došlo da ga bacim kroz prozor i više se ni ne usudim uzimati IPS. Gledam si jeftini 31.5-32" VA sa barem freesync podrškom. Kak vam se čini LG Ultragear 32GN650 ? Meni se čini kao no-brainer za ispod 300eur.
EDIT: Još samo danas je na akciji pa bi jako cijenio neko iskustvo
Nemoš dobiti ovce i novce, apsolutno svaki panel ima poprilicnih mana ips, va, oled. Tvoje je da si odlucis prioritete i za sto najvise koristis monitor!
Koliko se vidi po recenzijama taj model ima problema s ghostingom dakle u igrama nece biti najbolji poput nekog ips/oleda i tekst ili sve sto je crno ce ostavljati mrljave tragove kod scrolanja neznam jesi to vidio u živo pa evo cisto da znas.

Tnx. Dugo nisam pratio to ništa, imao sam inače VA monitor tamo prije cca 6 godina i nije imao neki ghosting. Budem potražio neki model da ima bar prihvatljivo. Ili bolji IPS (U2715H nikad prežaljen po pitanju boja i ne-imanja bleeda), al jbg, 60Hz. Možda najbolje da odem tipa do Linksa pa u živo malo pogledam što mi paše. Hvala za sada. Ako dođem u neke dileme, pitam.

AOC CQ32G2SE
LG UltraGear 32GN650
Nesto trece? PC i PS5 gaming...Mora biti 32"

...Možda najbolje da odem tipa do Linksa pa u živo malo pogledam što mi paše. Hvala za sada. Ako dođem u neke dileme, pitam.
to ti je svakako najbolje, ovaj ghosting na va panelu i black crush provjeri kako ti je boris rekao, na tekstu koji ima crnu podlogu i bijela slova
prijašnji va panel otprije nekih 10 godina mi je bio katastrofa, doslovce bi se cijeli ekran zatamnjivao kad bi skrolao bijeli tekst na tamnoj podlozi, no ovaj aoc q27g2 nema niti mrve tih problema
ghosting je minimalan, a boje i kontrast ubijaju - dakle fantazija, pogotovo u toj cjenovnoj klasi
va je dosta napredovao, ali zna se dogoditi da potrefiš govno, zato je najbolje provjerit uživo

Uzeo sam ovaj preopručeni dell g2724d i trenutno me bede u oči backlight bleed. Pošto ne prošlom monitoru toga nisam imao zanima me koliko je ta temelju priloženih slika to prihvatljivo. Odnosno kakva je situacija kod vas koji ste kupili isti model.
Meni toga nema na monitoru.

Uzeo sam ovaj preopručeni dell g2724d i trenutno me bede u oči backlight bleed. Pošto ne prošlom monitoru toga nisam imao zanima me koliko je ta temelju priloženih slika to prihvatljivo. Odnosno kakva je situacija kod vas koji ste kupili isti model.
Evo mogu ti ja reći svoje iskustvo s istim tim monitorom, već sam pisao ali spomenem opet. Isto nisam zadovoljan s razinom glow-a/bleeda (ne znam više točno što je :D) i osjetno je gore nego reicmo na AOC-u (koji isto nije bio skup) kojeg sam bio imao oko 6 godina prije ovog Dell-a, isto je naravnio bio IPS.
Pomoći tu nema, svi su mi isto komentirali da to kako koji IPS monitor i možeš se slikati. Da i duplo skuplji mogu imati iste te probleme i slično. Ono što se može je da naravno smanjiš što više "svjetlinu" a da ti je ok, da pravilno podesiš poziciju monitora i kako ti sjediš pred njim (ne preblizu i normalan kut) i to je to :D. Malo se navikneš i štaš :D. Ja samo znam da mi je naredni monitor OLED i zdravo s glow i bleed sranjima.
S druge strane, sve ostalo na monitoru mi je s obzirom na cijenu super. Motion motion handling je odličan, Free Sync i high refresh rate rade odlično i butter smoth je. Boje su isto dobre, slika oštra i prava je milina igrati sve osim baš tamnih scena i igara, jel. Tako da mogu reći da sumnjam da ima i dalje bolje šta za taj novac, ali eto. Samo da je manje izrazžen taj glow, monitor bi bio perfektan s obzirom na cijenu.
Pozdrav!
koji bi mi monitor jeftiniji preporučili za competitve da je 1080p..kažem jeftiniji zbog toga što bi mi vise koristio kao drugi tek nekad bi nešto odigrao tipa rainbow six.
Imas Philips Envia za neku bagatelu, zguglaj na nabavi i jos su 165hz tak nesto neki dan sam bas gledao.