Danny_HR čet 5.3.2009 13:13

Kada je spojen prek D-sub (VGA) konekcije, LCD monitor je podložniji istim 'distorzijama' koje su imali CRT monitori. Jer se signal pretvara iz digitalnog u analogni. A kada je spojen preko DVI konektora, nema potrebe za ikakvom konverzijom, i nebi trebalo biti nikakvog gubitka kvalitete.

Dakle, kada monitor radi na nativnoj rezoluciji, u teoriji slika bi trebala biti čišća i oštrija nego što je to slučaj preko VGA konektora.

ALI, uvijek postoji ali. Namigiva

Ta prednost koja je na strani DVI konektora je puno manje izražena sada nego prije npr nekoliko godina jer je procesiranje analognog signala puno kvalitetnije, i da budemo iskreni na novijim LCD monitorima nema neke ogromne razlike u kvaliteti, odnosno, tu je ali ju je teško primjetiti.

Ovdje govorim prvenstveno o nativnoj rezoluciji monitora, kod nekih neobičnih kombinacija razlika će biti više ili manje očita.

Huurux čet 5.3.2009 14:31

pa o tome ja govorim...monitor ce naravno uvijek biti u svojoj nativnoj rezoluciji...a razlike nigdje...jedino ona tipka auto funkcionira..na analogni...i sad neznam dal da uzmem 23 incha d-sub....ili 22 dvi...

pozz

Cika Jova Zmaj čet 5.3.2009 14:46

Ako ne produžuješ kabel, dakle ostaviš onih metar, do metar i pol koji dođu s monitorom; nemaš velike zvučnike i/ili bass-woofer u neposrednoj blizini, razlike u praksi nema. Svede se na tripozu onih koji bulje u matricu i čekaju da im se vid počne mutiti. U slučaju da ti se čini malo mutno, to je zbog toga što monitor nije dobro podešen (auto adjust).

Da sumiram, jedina razliak je u tome što je D-Sub analogan i stoga više podložan vanjskim interferencijama, ali ako ih otkloniš od računala slika če biti identična.

toxic čet 5.3.2009 14:51
Huurux kaže...

pa o tome ja govorim...monitor ce naravno uvijek biti u svojoj nativnoj rezoluciji...a razlike nigdje...jedino ona tipka auto funkcionira..na analogni...i sad neznam dal da uzmem 23 incha d-sub....ili 22 dvi...

pozz

ja sam kupovao dvi kabel za monitor i 1 metar kabla bandbridge me koštalo 120kn hbte led 2 m kosta 180kn...

naravno ima i jeftinijh do kojih ja nisam mogo doci recimo rolline kosta 2 m 79kn, koja je tu razlika onda u pm i sa dvi. a opce nema razlike u sliki sve sam probavo.. na 1650x1080 razlike nema..
nemesis777 čet 5.3.2009 14:58

a i ja san bas mislija sad uzet DVI kabel za 22" monitor sta san uzea prije kojih misec dana jer ga nisam dobia s njim u paketu ali sve mi se cini, tj poptuno san siguran da ga necu uzet dok nebude od neke kriticne vaznosti ili ocite promjene slike...

Huurux čet 5.3.2009 15:11

sta si uzeo...ja sam imao samsung 2232bw i slika je bila losa...imao je onu najgoru matricu...uglavnom dao sam 2600 kuna..bio prije godinu dana...dao sam ga ca s kompom..sad bi uzeo neki do 1500 kn..necu vise sjajno crni to mi ide na zivce

nemesis777 pet 6.3.2009 12:44
Huurux kaže...

sta si uzeo...ja sam imao samsung 2232bw i slika je bila losa...imao je onu najgoru matricu...uglavnom dao sam 2600 kuna..bio prije godinu dana...dao sam ga ca s kompom..sad bi uzeo neki do 1500 kn..necu vise sjajno crni to mi ide na zivce

ovaj sam uzea...
i vise san nego zadovoljan njime..
najbolji omjer: ulozeno/dobiveno
sasa pet 6.3.2009 12:50
livadasb kaže...

samsungov t220 je dosta dobar monitor, s tim da košta 1700 kn, nije dobar kao lenovo l220x ali je duplo jeftiniji

da i potpuno su drugačiji monitori! i po kvaliteti i po cijeni i po namjeni...
taj lenovo ima veliku rezu pa nekima smeta na toj velicini (22'')
Huurux pet 6.3.2009 12:51

kupio sam ovaj benq iz buga 24" best buy...ima vga kabel morat cu kupit dvi kabel...stvarno je veliki..ali brzo cu se naviknuti na njega..sad pitanje je se isplati davat preko 100 kn za dvi kabel

deja_vu pet 6.3.2009 13:16
Huurux kaže...

kupio sam ovaj benq iz buga 24" best buy...ima vga kabel morat cu kupit dvi kabel...stvarno je veliki..ali brzo cu se naviknuti na njega..sad pitanje je se isplati davat preko 100 kn za dvi kabel

e da te i ovdje citiram,
evo ovako razlika izmedu d-sub i dvi kod nekih monitora je velika a kod nekih se ni premeti razlikao tako da,
ja ti preporucam da kupis kabel ipak je to samo 100 kn
toxic pet 6.3.2009 13:23
deja_vu kaže...
Huurux kaže...

e da te i ovdje citiram,
evo ovako razlika izmedu d-sub i dvi kod nekih monitora je velika a kod nekih se ni premeti razlikao tako da,
ja ti preporucam da kupis kabel ipak je to samo 100 kn
 ne kupuj kabel, imam benq 22" ne vidi se razlika no ako oces bezz potrosit 100kn samo izvoli.