Monitori

AOC 2269wm podešavanje slike

lega031 sub 14.6.2014 18:40

Poz.

Dakle radi se o navedenom monitoru. 

Imam sljedeći problem,ne znam kako namjestiti sliku da bude "do rubova"(1920x1080),znači ovog tipa:http://img0.pconline.com.cn/pconline/1305/24/3310914_AOC-I2269V.gif , umjesto toga,imam oko 1,5cm crnog prostora oko gornjeg,lijevog i desnog ruba.

Prvo sam instalirao pripadni driver za grafičku,koji sam dobio uz nju na CDu (R7 260x 2g OC),što mi je dalo navedeni problem. Zatim sam pronašao u ATI catalys control centru opciju "Scale-anja" slike(ati control centar > my digital flat panels > scaling options)

,te mi je po defaultu bila postavljena na  neki mali 2% underscan sto je davalo navedeni problem... Pomakoh ja to na 0% te sam dobio sliku do gornjeg ruba,a lijeva i desna strana nesto malo je ostalo "crnoga".

Međutim,dobivao sam random vertikalne crtice po ekranu,sto je bio softwareski uzrok-shvatih da se pojavljuju češće prilikom minimize-maximize programa.
Znači problem je ili drivera ili windowsa-koji mi je u klincu,iz nekog razloga originalni 8.1 mi redovno blokira,not respondira,kad Sleep-a nece pokrenuti windowse opet,prilikom restarta dode do crnog ekrana i nece ni vam ni tam-> fizički restart redovno, itd itd.

I tako ti ja instaliro sada novi driver,random vertikalnih crtica po ekranu nema evo već sat vremena,međutim vratio se problem crnih rubova,a u ACCC-u je sve podešeno kako treba... Help! 

Napisah textinu da uđem u povijest i srž problema,radi lakšeg rješavanja problema,te da predložite rješenje i za druge probleme ako vam usput padnu na pamet :)

EDIT1: Shvatih da nemam driver za monitor instaliran iz razloga sto nisam mogao naci... Imam opciju u monitor postavkama "Image setup",što bi moglo biti rješenje problema,međutim siva mi je izgleda jer nemam driver... ima netko da sharea? :D

gljinoliga pon 7.7.2014 18:55
lega031 kaže...

Poz.

EDIT1: Shvatih da nemam driver za monitor instaliran iz razloga sto nisam mogao naci... Imam opciju u monitor postavkama "Image setup",što bi moglo biti rješenje problema,međutim siva mi je izgleda jer nemam driver... ima netko da sharea? :D

Što monitori vise ne dolaze s CDom na kojem imas manual, drajver i te dzide. Ak nije tamo onda ne znam tko ti ga moze provjdat AOC ili M$ customer support.

Vid'ma na http://www.aocmonitorap.com/root/hk_en/product_display.php?id=438 pod Downloads