Monitori

4k monitor za Macbook Pro M1

sysdba čet 3.4.2025 12:59

Pozdrav svima,

Trebam preporuku koji monitor da si uzmem da bi spojio M1 macbook. Uzeo bi 4k, min 27", npr 32", al opet da nije uzak. Ne igram nikakve igrice ni video obradu i sl, samo za development.

Pošto imam i kucno racunalo, trebam opciju da promjenim brzo input sa PC na Mac i obrnuto.

Kako sam čitao po googleu, svugdje pise o macOS kako on radi scaling tako da nece odgovarati svaka rezolucija i sl, pa mi je to upitnik.

Ako netko koristi Macbook i ext monitor, moze preporuka/savjet?

Tnx

intelduo1 sub 5.4.2025 10:00
sysdba kaže...

Pozdrav svima,

Trebam preporuku koji monitor da si uzmem da bi spojio M1 macbook. Uzeo bi 4k, min 27", npr 32", al opet da nije uzak. Ne igram nikakve igrice ni video obradu i sl, samo za development.

Pošto imam i kucno racunalo, trebam opciju da promjenim brzo input sa PC na Mac i obrnuto.

Kako sam čitao po googleu, svugdje pise o macOS kako on radi scaling tako da nece odgovarati svaka rezolucija i sl, pa mi je to upitnik.

Ako netko koristi Macbook i ext monitor, moze preporuka/savjet?

Tnx

Slazem se s kolegom Tincha. Moja preporuka bi ti bila Delllov U3223QE, cisto zbog vece dijagonale na 4k rezoluciji.

Btw, imas li neki poseban razlog zasto zelis 4k na 27 dijagonali npr - napisao si za development?

2k rez na 27 dijagonali bi ti mozda bila bolji izbor? Npr Dellov U2722D(E) - hrpa usb portova, USB-C 90W PowerDelivery, Ethernet Port, izvrsna tvornicka kalibracija i izvrstan panel. Model je iz 2021, i tada je bio vrlo skup - nekih 700-800 EUR. Danas, ako ga nades rabljenog, mogao bi biti izvrstan odabir.

U2723QE je isto tako izvrstan, IPS Black panel, no mozda ce ti dijagonala biti premalena za 4k rezoluciju.

Za brzo prebacivanje inputa s jednog na drugi najbrze je rjesenje integrirani KVM Switch, koji oba modela imaju.

Pero Dinamit sub 5.4.2025 14:23

Jesi vidio kako izgleda font na 27" i 4k?
Nisi sigurno jer je tako sitan :)

Moja preporuka 2k na 27" ili 4k na 32". Ja programiram na 27" 2k i odlicno mi je. Frend ima 4k na toj rezoluciji i to je muka, sitno, nista se ne vidi. A i sam sam htio uzeti isto, dobro da nisam.