Sleeving - ultimativna tema

E da problem nastaje kad stavimo heetshrink na kraj kabela,pošto je utor za jedan kabel+ heetshrink na knap,čisto sumnjam da se mogu ugurat dva sleevana kabela!!

Nego zna li tko za kakav tutorial za sata power kabele. Ja ih ne mogu napraviti uredno da mu j.... mater
Imam doma na kompu slike za tutorijale skidanja svh vrsta konektora i sleevanje. Nažalost,zbog PREVELIKE volje Bug developer tima da urede uploader slika i omoguće stavljanje više slika u jedan red,dotične slike stoje već dobrih 6 mjeseci.

preimenovano + sticky

Ja sam htio sleevati ali problem je taj što moje napajanje nije modularno, novo je i ne želim izgubiti garanciju.
Pala mi je na pamet sljedeća ideja, da se kupi produžetak kabla koji želim sleevati i onda taj produžetak sleevam i jednostavno spojim.
Mislim da bi ovo bilo jeftinije i od sleevanja komplet kabla, a i od kupnje gotovih sleevanih produžetaka...
Šta mislite?

Ja sam sleevao 24-pin i 8-pin produžetke, a 6-pin produžetak sam kupio gotov.
Moj savjet: ako imaš vremena sleevaj, ako ne kupi gotovo. Cijene nisu toliko veće.

Ja sam htio sleevati ali problem je taj što moje napajanje nije modularno, novo je i ne želim izgubiti garanciju.
Pala mi je na pamet sljedeća ideja, da se kupi produžetak kabla koji želim sleevati i onda taj produžetak sleevam i jednostavno spojim.
Mislim da bi ovo bilo jeftinije i od sleevanja komplet kabla, a i od kupnje gotovih sleevanih produžetaka...
Šta mislite?
A slušaj, sam sleeving je ajmo reći neki gušt, pogotovo kad na kraju vidiš da si ti to sam napravio i da izgleda j..... Barem ja tako gledam na to.
E sad ako je tebi bitno samo da ne vidiš raznobojne žice onda ti je jednostavnije kupiti gotov proizvod.

Baš to Volume htio bih to sam raditi. Mislim da ću napraviti kombinaciju kako je dombak rekao, nešto uzet gotovo nešto sleevati...
Ali taj mali projekt će biti na čekanju zasad, jer je na redu prozirna stranica

Kako sam reako uzeo sam 24,2x6 i 8 pinske konektore da napravim tutorijal o sleevingu. Pa ako nekoga interesira poslje toga će biti na prodaju jer mi ne trebaju. Ostalo mi je crvenog paracorda pa ako nekoga zanima :)

Točno te kablove bi i radio, tako da će mi taj video bit super koristan

Točno te kablove bi i radio, tako da će mi taj video bit super koristan
Svi oni ti se potpuno isto sleevaju jer imaju iste konektore tako da ne trebaš poseban tutorial za svakog od njih posebno

jel mi moze neko dat link s ebaya za narucit,al samo u crnoj boji ovik "navlaka" (seljak) HVALA VAN!!!

Ponestalo mi small heatshrink,kupio u Čipoteke nove ali nevaljaju ništa,katastrofa!
Jel ima itko viška za prodat,bio bih mu veoma zahvalan!

Ponestalo mi small heatshrink,kupio u Čipoteke nove ali nevaljaju ništa,katastrofa!
Dolazi meni kroz par dana nova pošiljka od Nilsa pa ću ti poslati. Inače odličan posao si obavio
Nego gdje si onakve škare nabavio, ja ih tražim ali nikako ne mogu nabaviti onakve (kraj upaljača)

Nego gdje si onakve škare, je ih tražim ali nikako ne mogu nabaviti onakve (kraj upaljača)
misliš na kliješta?
http://www.chipoteka.hr/artikl/5401/klijesta-sjecice-120-mm-s-oprugom-tss125
http://www.chipoteka.hr/artikl/5052/klijesta-sjecice-mini-bocne-110-mm

Nego gdje si onakve škare, je ih tražim ali nikako ne mogu nabaviti onakve (kraj upaljača)
misliš na kliješta?
http://www.chipoteka.hr/artikl/5401/klijesta-sjecice-120-mm-s-oprugom-tss125
http://www.chipoteka.hr/artikl/5052/klijesta-sjecice-mini-bocne-110-mm
Da, takva sam nalazio ali niti jedna nisu dovoljno oštra da bi napravila čist rez na sleevu. Onakva kao na slici (barem mi tako izgledaju) sam viđao da dosta ''sleevera'' koristi i da su odlična

Dolazi meni kroz par dana nova pošiljka od Nilsa pa ću ti poslati. Inače odličan posao si obavio
Aj super hvala!! .)
Kupio sam ih preko ebaya,http://www.ebay.com/itm/Flush-Side-cutter-with-3-5-Black-handle-by-The-bead-smith-1-pair-3631-/170971504252?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item27ceb21e7c
odlične,super za ovakav posao!!

moze mi neko dat s ebaya str di je narucia ove crne zastite ka za kabel?? i sta jos triba uz njih uzet??

Ajme neda mi se zayebati s ebayom, dok to dođe... @XXXman hvala, vidim ja da ovi u čipoteke imaju dosta toga pa bi mogao svratit do njih

moze mi neko dat s ebaya str di je narucia ove crne zastite ka za kabel?? i sta jos triba uz njih uzet??
Već smo stavili tutoriale što i kako treba i kakav alat ti je potreban, pogledaj malo po temi. A ta plastika je heatshrink ili po našem bužir

Ajme neda mi se zayebati s ebayom, dok to dođe... @XXXman hvala, vidim ja da ovi u čipoteke imaju dosta toga pa bi mogao svratit do njih
ma imaju dobra kliješta...ja imam WIHA od njih i savršena su...
idi tamo pa izaberi nešto od ovog

Korištenje molex ekstraktora je delikatan posao,vađenje pinova neide uvjeik lagano stoga treba bit oprezan da se ne slomi vrh koji ulazi u sam molex konektor,koji spušta krilca na pinovima !Mom prijatelju je prilikom vađenja pukao vrh i ostao u konektoru!Nakon početne nervoze i beštimanja uputili smo se u tokara i napravili ovo:

http://www.chipoteka.hr/artikl/77130/klijesta-sjecice-wiha-precizna-138mm-26818-27391
Kupujem ove pa šta bude

Već smo stavili tutoriale što i kako treba i kakav alat ti je potreban, pogledaj malo po temi. A ta plastika je heatshrink ili po našem bužir
HVALA PUNO!!!

Korištenje molex ekstraktora je delikatan posao,vađenje pinova neide uvjeik lagano stoga treba bit oprezan da se ne slomi vrh koji ulazi u sam molex konektor,koji spušta krilca na pinovima !Mom prijatelju je prilikom vađenja pukao vrh i ostao u konektoru!Nakon početne nervoze i beštimanja uputili smo se u tokara i napravili ovo:
Ja sam sad naručio mdpc-ov pa ćemo vidit jeli stvarno tako čvrst i izdržljiv kako govore

Ja sam sad naručio mdpc-ov pa ćemo vidit jeli stvarno tako čvrst i izdržljiv kako govore
Nije čvrst jer vrh koji ulazi u konektor nesmi bit deblji od 1 mm,inače nemože uć,meni je pukao i sad sam ga tako istokario da je puno čvršći nego prije zato što nije produžen ali opet dovoljno dug da uđe do krilaca na pinovima!Treba bit vrlo oprezan!
Ja sam dao još dva izradit za svaki slučaj!!(u slučaju da ovaj MDPC-x opet pukne)

Ljudi imate strasne zivce bogami.

Mali OT,
Jel ima neko ona klješta za krimpanje atx pinova i voljan ih je posuditi/ iznajmiti za neku razumnu paru?
Nego zna li tko za kakav tutorial za sata power kabele. Ja ih ne mogu napraviti uredno da mu j.... mater
Ja sam uspio rastavit power sata kabel,sad ga još treba sleevat i sastavit!!Samo prati ovaj tutorial do kraja!(negdi na 12-13 min počinje sleejvanje duplih kabela)
Za vađenje duplog kabela iz power SATA konektora moraš podignut malu platiku prema gore i lagano izvuć kabel,oprezno sa podizanjem plastike jer može lako puknit!!
http://youtu.be/rFWIt3qSEAk