Sarafi za montazu 2,5" HDD-a

ja ih danas skinuo sa uredskog kompa, taj hdd se miče i ne trebaju nam više, točno 4 komada, dao bi ti ih odmah samo što sam u Osijeku. Naiđi :)
ako ne nađeš nigdje mogu ti ih šibnut tiskom ili tak nešt

Ima li netko u ZG one male sarfe za montiranje 2,5" HDD-a?
Trebao bih 4 komada, a nemam pojma niti gdje bi ih mogao kupiti niti koje su im dimenzije. Svakako su manji od sarafa za 3,5" HDD, sto sam pomalo zaboravio...
Javi se u inbox pa se dogovorimo..Ako ti treba još ikakvih sitnica uz to,sve ču ti pokloniti

Trebao bih 4 komada, a nemam pojma niti gdje bi ih mogao kupiti niti koje su im dimenzije. Svakako su manji od sarafa za 3,5" HDD, sto sam pomalo zaboravio...
Bilo koja prodavnica pC-a ima toga na bacanje.....

... pa obični 3mm vijci dužine 5-10mm , ima ih npr. kod električara na sklopkama itd. a kod informatike npr. za Floppy , DVD/CD itd.
Samo upitaš 3mm vijke (navoji do kraja vijka).
Zaboravih, navoj je EU tj. metrički , a kod HDD 3,5" je američki standard (colni navoj) pa EU 4mm metrički navoj ne odgovaraju.

Ja sam sebi na Ebayu kupio za neke male novce cijeli komplet vijaka, za napajanje, HDD, optiku, ventilatore, a čak ima i odstojnike za matičnu pa i on thumb vijke za bočne stranice i kartice koje dolaze na ploču.
Osobno bih ti da ne čakaš šerafe preporučuo obostranu samoljepljivu traku ili npr. vezice, pričvrstio tako puno puta i nikad problema, nećeš bacati računalo okolo da mora biti strogo fiksno to.

@Valentin17
Hvala na ideji, probao sam s vezicama, ali najtanje koje imam ne mogu proci kroz rupe u diskovima. Napravio sam si nosac za diskove i izbusio rupe u nosacu, po dvije za svaki disk, tako da ne mogu s vezicom obuhvatiti cijeli disk, nego bas mora proci kroz rupu u disku.
Ma skociti cu do nekog servisa, samo ne znam kad od posla i drugih gluposti...

Kolega, u svakom servisu računala toga imaju "na bacanje" i ne bi ti nitko zamjerio da zamoliš da ti daju par komada.
Mene su pred jedno 12 godina opskrbili s time dečki iz Ve-mila,
na stranu neke probleme koje sam imao pri reklamacijama komponenti kod njih, al' tu su stvarno bili fer.
Čovjek mi spremio punu vrećicu vijaka, za 3 života valjda ne bih uspio potrošiti.

Ajd navrati do mene u Prečko, pa ti dam i jednih i drugih, mislim čak i da imam u 2 boje :)
Da ne reklamiram detalji u PM

Hvala svima na angažmanu i savjetima, zbog drugih obaveza u međuvremenu tek jučer riješeno - u ADM-u u Novom ZG su mi dali par šarafića u servisu.
Posebna hvala dečkima koji su se nesebično ponudili za pomoć.