Projekt 'Cosmos S FTW''

Nemoj to rezati, ostavi ovako.

UPDATE:
danas sam se bacio na posao pošto sam ujutro kupio primer za plastiku :)
ofarbao bi i ostalo ali nije bilo primera za aluminij :(
FTW mi se ne uklapa nikako gore.
Bolje? :)
Opet imam pitanje za vas :)
Izrezati ove ''rešetke'' na 3. slici ili ne?
A zašto bi rezao tu rešetku na slici 3?Meni je recimo palo u oko da samo u ta rebra stvaiš ali mrežu.Mislim,to je moj ukus
.

Ma neka reze. Ja imam dva takva gornja pokrova,jedan sa i jedan bez resetke. Naravno,koristim onaj bez jer izgleda bolje.

Ja ih nebi rezao jer bi mi izgledalo nekako previse " otvorena " ta gornja strana , a i ovako nista ne smetaju !
Nemoj to rezati, ostavi ovako.
A zašto bi rezao tu rešetku na slici 3?Meni je recimo palo u oko da samo u ta rebra stvaiš ali mrežu.Mislim,to je moj ukus
.
A odlučio sam da ipak neću rezati, ne smeta mi za protok a i bolje mi ovako izgleda.
Mislio sam rezati samo zato šta sam mislio staviti led traku unutra pa bi mi smetala ta rebra, ali ću staviti 3 venta sa crvenim ledicama tako da mi je svejedno! Hvala

Ovde je pitanje da li da se skine to crveno i da ostane ravna gornja strana???
Ako je to pitanje onda definitivno DA. Mada morao bi da vidim celo kuciste da bio bio siguran ali to je jedna od prednosti 650D sto nema nikakve zajebancije takve po njemu.
Samo mora da se uradi lepo onda bez toga da se ne vidi da je skidano ista, da se stave grillovi na spoljnu stranu kao na Silverstone kucista itd.

Ovako izgleda odrezano,pa ti vidi.
hvala na slikama pranja
neznam budem još vidio, nije nikad to teško skinut i izrezati, zasada mi je dobro ovako :)

Danas nisam išao u školu pa sam se malo posvetio kučištu.
Bio sam otišao u hempel po primer za aluminij i bacio se na posao kada sam došao doma.
Pošmirglao ručke i prednja vrata, očistio ih, stavio primer i stavio tri sloja mat crne boje.
Karbonska folija bi mi trebala doći sljedeći tjedan kao i rezervoar.
Trenutno radim stalak za ssd od plexija. Stalak će doći na ovaj pokrov za napajanje i u sebi će imat crvenu led lampicu.
Na zadnje dvije slike se vidi pokrov za napajanje. Cijelog ću obljepiti sa karbonskom folijom. Na toj desnoj stranici ću izrezati natpis FTW a iza toga će biti crvena led traka.
A iza ovog ''reza'' di je napajanje ću staviti mrežicu koju ću ofarbati u crveno, a iza toga je led crvena traka.

Razmisli sta ces sa onom plastikom. Skidanjem onoga gore Cosmos ne gubi oblik samo mu gornja strana ce izgledati manje kao igracka.
Moze lepo da ispadne sa srebrnim grillovima. Ali svejedno kako se tebi svidja. Sa time bi mu dao malo drugaciji izgled i doprineo modovanju.

Pogledaj i ventilatore uzmi neke besne pa u crveno. Meni su konacno stigli, ne znam ni kada sam narucio vise.
2x Gentle Typhoon AP-15 i Demciflex okrugli za Obsidian 650D
Ventilatori su upecatljive tisine i snage. Teski kao 3 CORSAIR fana sa H70.
Bas su kvalitetni.

A gle ti ventovi koštaj dosta, ja kupujem one na koje naletim na forumu . P.s ako neko ima nekakve crvene ili sa crvenim ledicama nek se javi na pp ;)
Došao mi je danas napokon rezevroar tako da mi još samo fali karbonska folija onda mogu počet detaljno raditi. Slike navečer :)

Evo stigao mi je rezervoar :)
Dao sam ga napraviti u srijedu posljepodne i već je bio gotov u petak ujutro :D
Svakako preporučujem svakome tko misli nešta napraviti od plexiglasa otići u AKA.
Na njemu je zaštitna folija tako da ne mislite da je mutno ili prljavo.

Super izgleda !

Super izgleda !
hvala
prije 10min sam se malo bacio na posao i izrezao rupe za fitinge od rezervoara i izbušio sam rupu za 8pin atx konektor :)
sljedeće u planu je šmirglanje cijelog kučišta, stavljanje prajmera i farbanje u mat crno. a nakon toga moram nabaviti neki materijal kojim mislim obložit cijelu unutrašnjost :)

Mislis napravit neku zvucnu izolaciju unutar kucista ?

Mislis napravit neku zvucnu izolaciju unutar kucista ?
to bi bilo dobro, jer sve ventove mislim kontrilirati sa potenciometrom i staviti ih večinom na najmanje okretaja, pa da bude skroz nečujan komp (osim hdd koji će se nadam se sami isključiti kada nisu u uporabi pošto imam ssd)
ali sam prvenstveno mislio samo zbog estetskog izgleda :) nešta tipa OVO

Imas u Linksu zvucnu izolaciju ,al je to po meni malo skupo !

budem ti se ja raspitao za spuzvu :x jer ja svog aerocoola mislim utisat, inace sori za OT, iduci tjedan slike aerocoola narucen je danas :D

Imas u Linksu zvucnu izolaciju ,al je to po meni malo skupo !
samo 239kn?? nije da se može nać u nekim diy dućanima po oko 100kn xD
budem ti se ja raspitao za spuzvu :x jer ja svog aerocoola mislim utisat, inace sori za OT, iduci tjedan slike aerocoola narucen je danas :D
može :)

Evo vam damping u dobrom zvuku...

Evo vam damping u dobrom zvuku...
e hvala puno :D
a kako izgleda taj sonofil i koliko je to debelo?

Eto baš krivi upikneš...:P
Ovaj desni piramidalni...;)
Debel ti je 12 mm na najdebljem dijelu...
EDIT: I ujedno je jedna od jeftinijih solucija za utišavanje mašine...

Eto baš krivi upikneš...:P
Ovaj desni piramidalni...;)
Debel ti je 12 mm na najdebljem dijelu...
EDIT: I ujedno je jedna od jeftinijih solucija za utišavanje mašine...
aha mislio sam jer mi se činilo ravnim, a nije mi baš fora tak kada imam piramide u kučištu xD

Jbg, s ravnom spužvom nećeš dobiti nekakvu izolaciju zvuka...više izgled...

OT: Kaj ima ko ovu spužvu u kućištu, Piramidalni damping?
1000x500x6/12 mm Cijena: 99,99 kn
Pošto bi tak nekaj stavil u CM 690 da ga malo utišam, jel bi to bio pun pogodak s tom spužvom ili..?tnx
Sry

To je najbolje s čim možeš ići za zvučnu izolaciju. Ta spužva se koristi u zvučničkim kutijama i glazbenim studijima za izolaciju zvuka i u principu je najviše što možeš napraviti za izolaciju kućišta.
Sve ostale kerefeke ne dolaze u obzir jer bi se narušio airflow/povećalo zagrijavanje...

To je najbolje s čim možeš ići za zvučnu izolaciju. Ta spužva se koristi u zvučničkim kutijama i glazbenim studijima za izolaciju zvuka i u principu je najviše što možeš napraviti za izolaciju kućišta.
Sve ostale kerefeke ne dolaze u obzir jer bi se narušio airflow/povećalo zagrijavanje...
Ok, znači, s ovom spužvom ne bi narušil airflow i povečalo zagrijavanje?
I sad pitanje, kolko bi dobil na tišini s tom spužvom? Radi sitnih pomaka mi se ne isplati kupovat tu spužvu, ak me kužiš kaj ti oću reć..

Pa ako je postaviš i izrežeš kako spada oko ventilatora i u kućištu imaš dobar airflow ne bi trebao imati problema. Definitivno možeš očekivati nešto sitno veće temperature, ali ništa značajno ako imaš dobar airflow.
E sad, tišina je totalno subjektivan dojam. Konkretno, nikad nisam radio osobno s ovom spužvom izolaciju kućišta, ali vrlo dobri rezultati se postižu kod primjerice izolacija kutija s kojekakvim motorima...
Uglavnom, nema 100% sigurnog moda. Koliko će to sve skupa biti uspješno i kakav će biti krajnji rezultat, ovisi o tebi. Ja ti ne mogu niti želim išta garantirati, samo ti nudim najbolje rješenje za tu namjenu..

Imas zvucnu izolaciju za 215 kn http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=052650203
Ja ih nebi rezao jer bi mi izgledalo nekako previse " otvorena " ta gornja strana , a i ovako nista ne smetaju !