Modding projekti

[ Case Mod ] Powertosh i5 / Powermac G5 mod

perestrojka čet 14.5.2015 10:13
perestrojka čet 14.5.2015 11:23

Eh kad bi bilo da bi bilo :)

Na zalost tesko je to za ocekivati, posto zivimo u Hrvatistanu :)

Dok nekoliko stranih portala ( iz USA i UK ) ne moze iscekat kraj projekta za objavu, kod nas ti pljunu pred noge kada predlozis nesto takvo :) #croatiantragedies

perestrojka pet 15.5.2015 16:17



Bit ce, 2 6400k LED trake, spremno cekaju na ugradnju :) Njih cu na kraju svega ubacit, dok rijesim jos neke tehnicke prepreke i probleme koji me koce kod zavrsetka.

Cini ti se, cijevi su taman na mm izrezane, mozda izgleda na knap zbog koljena, ali ovako kad probas vidis da su kak trebaju bit :)

perestrojka sub 16.5.2015 12:42
chaselol kaže...

Mocno 

 
Ty :)

Luka123 kaže...

predbro!, koji si sprej koristio ako se smije znati :P?

 
IZY ( Kod nas ga prodaje Helcom trade, a sprej je radjen u Italiji )

Povrsine su prvo oprane vodom i tekucim sapunom, osusene, lagano obradjene vodobrusnim papirom P400, ponovo oprane vodom i tekucim sapunom uz koristenje mekane spuzve, osusene, obrisane papirom, obrisane nitro razredjivacem, osusene papirom. - to je dio tretiranja materijala za nanosenje boje.

1. je nanesen tanak sloj temeljne za metal, pa obrada vodobrusnim papirom, pa 2. sloj temeljne, obrada vodobrusnim papirom, 1. sloj boje, obrada vodobrusnim papirom, 2. sloj boje, obrada vodobrusnim papirom, te sad trebam uzet proziran lak za zastitu i na kraju sve fino ispolirat za mirror finish.

Jbg, moglo se odma lupit temeljnu 1 sloj, i na nju jedan za drugim 2 sloja boje, ali to ni priblizno ne bi bilo kvalitetno odradjeno kao ovim postupkom koji sam primjenjivao.

Sve skupa potroseno je: 2 limenke temeljne i 2 limenke crne boje. - 120kn na lakove, te jos planiram da ce oko 50 otici na proziran lak + polir pastu.

ivanoman kaže...

Lijepo izgleda, pohvala za trud!

 
Ty :)

perestrojka sub 16.5.2015 14:05

Par dodatnih slika, privremeno je montiran jedan LED strip ( od 2 ), te testiram pozicioniranje navedenog osvjetljenja :)

 

http://i.imgur.com/vbLmRfNl.jpg

 

EK logo na drzacima rezervoara je obojan, da se dobije malo kontrasta

 

http://i.imgur.com/b3GpPPDl.jpg

 

Icemodz 24pin drzac zica ( jedna od nogica je puknula, posto u originalnom Seasonic kablu na neke 24pin portove dolaze 2 zice, pa je kompletan sleeve malo deblji od predvidjenog )

 

http://i.imgur.com/zhCuefpl.jpg

 

Monsoon fittinzi, odgovaraju savrseno na kombinaciju :)

 

Jos jednom bih se zahvalio pokroviteljima, koji su imali povjerenja i djelili jednak zanos ko i ja prilikom ovog projekta:

 

http://www.blacknoise.com - Noiseblocker Premium ventilatori
http://www.icemodz.com[/url] - Icemodz - modding oprema, alati, snake skin, sve sta Vam treba za onaj dodatan eye candy
http://www.monsooncooling.com - MonsooN - Premium watercooling alati i dodatci
http://www.pcaxe.com - PCAXE - Regionalni E-zine i Youtube PC entuzijast zajednica ( po zavrsetku projekta ocekuje Vas i kratak osvrt na ovaj mod )
https://www.youtube.com/user/PCAXE

 

te svim ljudima koji su pratili, predplatili se na worklog i ukljucili se u raspravu, iznosili ideje, savjete za mogucim poboljsanjima u izvedbi nekih stvari ali i konstruktivne kritike koje su mi pomogle u radu.

Bez brige, build nije gotov, status i dalje ostaje na: Work in Progress.

 

Tako da, po 'mericki kak bi rekli: Stay tuned :)

perestrojka sub 16.5.2015 21:28

Morat cu stavit sve na papir, nisam ni gledao koliki su troskovi, samo kupujem sta treba :) ali okvirno ako izuzmemo komponente i gledamo samo case / hladjenje cca 5k, moglo se i jeftinije proc da sam isao na ciste performanse, na ustrub izgleda i kupovao rabljene dijelove za vodeno ( to cu napraviti u slj. buildu, radijator i rezervoar su vec placeni, samo cekam da mi ih trgovac posalje, a ostatak komponenti cu rucno radit, jer trenutno na sirem trezistu nema to sta meni treba )

Edit: Stjepanj - dodao sam te na battlelogu :) [EVD]

perestrojka pet 5.6.2015 09:45

Mini "update"

Nakon nekog vremena krenuo sam na "zezanje" sa zadnjom komponentom workstationa. Arduino Nano board, koji ce kontrolirati ventove / pumpu.

 

http://i.imgur.com/WYiig6Cl.jpg

 

Sad, cemu i zasto pitate se?

 

Ploca ima savrsen program za kontrolu, ako se ne koristi AI suite, ostaje opcija SpeedFan-a ( koji trenutno koristim ).

Nista nije savrseno, pa ni ova dva programa, mada svaka cast programerima koji su ih razvili i osmislili.

Problem AI Suite-a je taj sto ne ocitava GPU temperaturu, s toga dio zamisljenog kontroliranja ventova odpada.
+ Program je nestabilan
+ Ventovi stalno ubrzavaju / usporavaju za par desetaka rpm-a, sto zna biti iritantno, pogotovo jer je kuciste 20tak cm od glave.

Problem SpeedFan-a je taj sto ne ocitava temperature sa 3 prilozena termistora, koji su dosli u bundle-u uz plocu, te savrseno rade sa AI Suite-om.

Takodjer, problem obojice je taj sta ne ocitavaju ambijentalnu temperaturu / doba dana, te prilagodjavaju svoje postavke prema tim varijablama.

Zato se pristupa 3. soluciji, razvijanju vlastitog algoritma, liste profila i dediciranoj kontroli hladjenja.

 

Stigla i memorija, pa se odradio upgrade.

 

http://i.imgur.com/pLtTh3Il.jpg

 

Corsair Vengeance Pro 2 x 8GB 2400MHz