Hakiran Whatsapp

Telemach se ogradio. Osobno im nekako ne vjerujem. Previše je tu slučajnosti da oni na njih nisu mogli utjecati.

Telemach se ogradio. Osobno im nekako ne vjerujem. Previše je tu slučajnosti da oni na njih nisu mogli utjecati.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/telemach-nismo-pod-hakerskim-napadom-problemi-s-whatsappom-nemaju-veze-s-nama/2510495.aspx
Ili lažu ili su nesposobni detektirati što se uopće dogodilo. Je, Whatsapp ima backdoor ali eto svi slučajevi su baš u Hrvatskoj i baš na Telemachu. Genijalci.

..
i onda se čudit što kojekakvi hakeri dođu do podataka, pa to se dila naveliko
-nema hakera.. (oni kao mitska bića, služe pokriću, dok mitovi proizlaze iz mitologije-mita-podmićivanja.. tj plaćanja za podatke.. biz-adresar).

https://www.index.hr/vijesti/clanak/telemach-nismo-pod-hakerskim-napadom-problemi-s-whatsappom-nemaju-veze-s-nama/2510495.aspx
Ili lažu ili su nesposobni detektirati što se uopće dogodilo. Je, Whatsapp ima backdoor ali eto svi slučajevi su baš u Hrvatskoj i baš na Telemachu. Genijalci.
Oni nisu sposobni napraviti Unsubscribe sa mail liste, a gdje bi bili sposobni detektirati šta se dogodilo oko krađe WhatsApp accounta njihovih korisnika.
Bas sam provjerio Sent items, vec sam 5 puta slao Unsubscribe i jos uvijek dobijam mailove

Otkad sam stavio 2FA zaštitu, jednom do dva puta u danu mi prilikom ulaska u aplikaciju traži 6-znamenkasti broj koji sam upisao. Valjda je to ok, da netko nešto ne pokušava..🤔

To je normlano ponašanje.

Oni nisu sposobni napraviti Unsubscribe sa mail liste, a gdje bi bili sposobni detektirati šta se dogodilo oko krađe WhatsApp accounta njihovih korisnika.
Bas sam provjerio Sent items, vec sam 5 puta slao Unsubscribe i jos uvijek dobijam mailove
Taj email uopće nema veze sa Telemachom već sa Appleom i TestFlightom.
Problem se riješava tako da makneš tu aplikaciju sa svog test flight računa.
1. Open TestFlight.
2. Depending on your device model, long or deep press the app you want to remove.
3. Click the small preview window that opens.
4. Scroll to the bottom of the window.
5. The last link should say Stop Testing.
6. Click Stop Testing.

I mene. Navodno će ti prvi tjedan non stop iskakati, ali već drugi tjedan rijeđe.

Taj email uopće nema veze sa Telemachom već sa Appleom i TestFlightom.
Problem se riješava tako da makneš tu aplikaciju sa svog test flight računa.
1. Open TestFlight.
2. Depending on your device model, long or deep press the app you want to remove.
3. Click the small preview window that opens.
4. Scroll to the bottom of the window.
5. The last link should say Stop Testing.
6. Click Stop Testing.
Da, kada bi jos uvijek imao kod.
Cim instaliram TestFlight trazi me code koji naravno vise nemam

Ja sam styriji (na mejl voditelja obrade osobnih podataka) poslao zahtjev da se izjasne otkud im osobni podaci moje bake, te što će poduzeti da se isti izbrišu iz njihove zbirke
napomenuo sam da odgovor pošalju što prije kako bi se dalje mogao konzultirati s agencijom za zaštitu osobnih podataka, pa ćemo vidjeti
neovisno od odgovora, u svakom slučaju ću ih prijaviti agenciji
i stigao je odgovor...
Poštovani,
Zahvaljujemo na Vašem upitu!
Slijedom istog, izvršili smo provjeru te smo utvrdili da su podaci o imenu i prezimenu, broju mobilnog telefona te adresi stanovanja gđe. ****** preuzeti iz javno dostupnog imenika.
Ističemo kako druge osobne podatke gđe. ******, osim prethodno navedenih, ne obrađujemo.
Također, prije svakog poziva uvijek provjeravamo da li se telefonski/mobilni broj nalazi u registru „ne zovi“ te smo utvrdili da se broj mobitela gđe. ****** ne nalazi u navedenom registru.
Sukladno Vašem zahtjevu, uklonili smo predmetne osobne podatke iz naše baze podataka te više nećemo pozivati gđu. *******.
S poštovanjem,
sad ćemo to prijaviti agenciji, problem je samo što ja nisam čuo početni dio razgovora s bakutom, tako da ne mogu biti siguran jesu li zadovoljili sve zakonske uvjete - link
no, svakako ćemo to prijaviti, pa neka se natežu s agencijom i dokazuju jesu li ili ne postupili po svim stavkama zakona, pun mi je qurac tih govana
još jedino moram bakutu odvest do a1 da podnese zahtjev da je se upiše u registar ne zovi
znam da nije strogo vezano uz temu whatsupp, ali čini mi se zanimljivim....

Poštovani,
hvala Vam na strpljenju prilikom iščekivanja našeg odgovora.
Upoznati smo s poteškoćama koje WhatsApp korisnici trenutno imaju u pristupu WhatsApp aplikaciji.
Navedene poteškoće prijavljene su pružatelju usluge koji aktivno radi na rješenju. Obavijestit ćemo Vas o novim informacijama koje Vam mogu pomoći da vratite svoj WhatsApp račun te nastavite neometano koristiti aplikaciju .
S ciljem prevencije spomenutih poteškoća, savjetujemo Vam da prema uputi HAKOM-a, u postavkama WhatsApp aplikacije uključite dvo-faktorsku autentifikaciju.
Detaljne upute možete provjeriti putem sljedeće poveznice: https://faq.whatsapp.com/1095301557782068?helpref=faq_content  .
Ako imate dodatnih upita, stojimo Vam na raspolaganju.
Lijep pozdrav,
Telemach služba za korisnike
Odgovor od Telemacha nakon 5 dana, bolje da nisu ništa napisali.

Mare iz špajze u katastru u dalmatinskoj zagori bolje bi napisala očitovanje na ovaj cijeli kuršlus.

Ovo se odmah u utorak gurnulo pod tepih.
Novinari zaradili Božićnice.

Po isteku 7 dana dobio sam pristup svome Whatsapp računu.
Od Telemacha sam dobio beskorisnu poruku kao i svi.

Kaj su ti rekli iz WhatsAppa?

Seen
Ja sam styriji (na mejl voditelja obrade osobnih podataka) poslao zahtjev da se izjasne otkud im osobni podaci moje bake, te što će poduzeti da se isti izbrišu iz njihove zbirke
napomenuo sam da odgovor pošalju što prije kako bi se dalje mogao konzultirati s agencijom za zaštitu osobnih podataka, pa ćemo vidjeti
neovisno od odgovora, u svakom slučaju ću ih prijaviti agenciji
EDIT
zanimljivo je da govna uopće nemaju svoju web stranicu, jedino ono što im je obaveza prema zakonu o zaštiti podataka
https://imenik.styria.hr/page/pravila-privatnosti/
čim skratiš ovo na https://imenik.styria.hr prebaci te na stranicu koja traži login i pass
zamisli, najveća medijska firma koja drži desetke medija u hrvatskoj nema svoju web stranicu