[FAQ] Android flash, custom ROM, root

Jel baš moram svaki put raditi backup kad mijenjam custom rom?
Prvi put sam napravio backup OTA roma
Sada hoću promjeniti custom a neznam dal da napravim backup?!

imam pitanje
ja dok se vozim biciklom slusam mjuzu na sluskama i sad kad me neko zove, zvuk zvona ne ide kroz slusalice nego na telefon(zvucnik) pa ga ponekad ne cujem, jel se moze to promjenit?

Igraš se ti sa životom....
Inače mislim da je to do mobitela. Nekima svira na zvučnik, a nekima na slušalice.

ja dok se vozim biciklom slusam mjuzu na sluskama i sad kad me neko zove, zvuk zvona ne ide kroz slusalice nego na telefon(zvucnik) pa ga ponekad ne cujem, jel se moze to promjenit?
U postavkama za zvuk makni kvačicu(odznači) da uvijek svira preko zvučnika
Ili je to samo na cynogenu

Jel baš moram svaki put raditi backup kad mijenjam custom rom?
Prvi put sam napravio backup OTA roma
Sada hoću promjeniti custom a neznam dal da napravim backup?!
Nandroid backup ili backup kontakata?
Backup radiš ako hoćeš, nije da se mora

Nandroid backup ili backup kontakata?
Backup radiš ako hoćeš, nije da se mora
Nandroid backup..full rom znači..ok,jel stalna promjena romova sad u početku dok ne nađem pravog a neda mi se svaki put raditi backup.
Mislim da sam našao pravog za Nexus S.
Pixel + Matr1x

jedno pitanjce,ako se mob roota,fash,custom roma itd,dali ga je onda moguce sim unlockat,tj dekoirati,sto bi se reklo po naski?

Ne moraš radit.
Mislim ne moraš uopće radit. Nandroid služi da digneš prošli ROM ako se neš sjebe s flashanjem novog i slično.

Sa tim što si nabrojao ne. Postoje drugi programi ili platiš operateru da ti otkljućaju za druge sim.

ako smijem pitati koji su to drugi programi?ako ne,koja je otprilike cijena unlocka u servisima?konkretno, uredjaj je htc sensation

E moj frende da ja to radim rekao bih ti cijenu ali ovako ne znam. Možda da malo googlaš , stvarno ne znam, a ako saznam kako javim ti na pm.
Pozz

Ma ne igram se nemam uopce jako.pojacano sve cujem okolo, nego slusam samo davrijeme prodje cim prije

Ne trollaj temu, bit će žuti karton.

dali se mogu (i kako) izbrisati kerneli?

Kako to misliš? Bez kernela ti mobitel neće raditi.

Kad pogledaš pitanja ovdje pitaš se zašto su smartphone uređaji postali toliko globalni(mainstream)

mislim na overclock kernele..

A oni su drugačiji nešto, oni nisu potrebni za rad? Jedina razlika je da oni dozvoljavaju OC
Inače, kako si ga mislio obrisat?

A oni su drugačiji nešto, oni nisu potrebni za rad? Jedina razlika je da oni dozvoljavaju OC
Inače, kako si ga mislio obrisat?
to sam ja vas pitao :D

kakvo trollanje? ozbiljno pitam, zbog cega bih trollao?

Pa obrišeš ga tako da preko njega staviš neki drugi

Pa obrišeš ga tako da preko njega staviš neki drugi
Al opet će bit kernel gore, on bi ipak bez kernela vozio
@CROBOY - mani se toga

Pozzz ovak imam jedan problem :) flasho sam froyo 2.2.1 i kad se booto vidio sam sa nema market skinuo sam sa neta market zip i pokusao preko recoverya flashat ali nazalost bezuspjesno cak sam ookuso preko titaniuma napraviti backup pa restore ali tajider bezuspjesno
Kak da flasham taj j..... market

Imam Prestigio MultiPad 7070c (Archos 70IT), moze mi tko preporucit neki custom rom za njega al da je dobar?
Trenutno imam stock Android 2.2 od Archosa.
Htio bih nešto što nije stock, nije UrkuDroid, ili OpenAOS...
Da je brz, i da je vise/manje skoro pa potpuno funkcionalan.
I po mogućnosti Android 2.3+ ali može i 2.2 ili 2.1, glavno da je brz i stabilan.
Nervira me to što ovaj stock postane strahovito strahovito i nesnosljivo spor nakon sto se instalira oko cca 15 aplikacija pa nadalje. Sto ih je vise, to je nesnosljivije. O radnom freezeima nakon nekog vremena da i ne govorim.... STRAŠNO.
UrukDrodi mi je super, ali ima onaj neki bug, a to je white screen koji se posjavljuje nasumicno nakon locka/unlocka uredjaja, i moguce je maknuti ga tek nakon reseta tableta. I onda kad se opet pojavi.... Aqrghhh.... Da nema taj shugavi bug, bio bi mi dovoljan.
OpenAOS je fora, ali iz nekog razloga na mom uredjaju se nezeli bootat, jednostavno radi boot loop....

kakvo trollanje? ozbiljno pitam, zbog cega bih trollao?.
Prvo pogledaj naslov teme, a ti i sa svojim zadnjim pitanjem trollaš.

mozete li mi preporuciti neki dobar karnel i custom rom za evo 3d?

mozete li mi preporuciti neki dobar karnel i custom rom za evo 3d?
ROMeOS3D + Anryl 10.7

Pozdrav svima
Pokušavam na Galaxy S instalirati VooDoo ali ne ide
Na mogu je cyanogenmod 9-20120408-NIGHTLY-galaxysmtd
skinuo sam voodoo control plus 3.1.1 ali dobijem ovu poruku
"Module need to be loaded
Device or Kernel version not supported
Name: GT-I9000
Kernel Version: 3.0.8-23347-geace462"
NIsam ovo dosad radio, kupio sam ga rootanog pa ne znam točno kako šta gdje
Može netko pomoći?
Hvala

Dakle, krenuo sam rootati uredaj htc evo 3d po
http://cafe.mobil.hr/threads/73984-HTC-Evo-3D-S-OFF-root-recovery-unroot... ovom turorialu. HBOOT verzija mi je 1.49-0018, ali kada sam ugasio mobitel i pritisnuo volume down + power shvatio sam da vec imam s-off. Naravno odmah u prvom redu velikim tiskanim rozim slovima mi pise LOCKED pa pretpostavljam da uredaj nije rootan vec samo ima s-off (kao sto i pise zapravo :D ) pa sad nisam siguran od kojeg koraka krenuti kako bih napravio root?
Logično bi bilo da radim od petog koraka no za svaki slučaj evo tu pitam.
Isto tako bih zamolio nekoga da mi malo poblize objasni sto se tocno misli u 8. i 10. koraku. Naime u 8. se spominje cwm recovery - pita li me to u revolutoinary programu s yes ili no ili se to nekako posebno mora namjestiti? Također u 10. koraku je samo navedeno te zatim flashajte superuser. To je dosta "šturo" pa je meni malo novijem to teze za shvatiti. Dakle kada bootam u hboot-u i odaberem recovery hoce li se proces flashanja sam pokrenuti ili je potrebno napraviti jos neke radnje nakon odabiranja recovery-a kako bi se flashao superuser?
edit:typo
Može neko objasniti što je stock rom CID? Ako imam stock rom WWE, dali novi update rom dolazi direktno od htc.a ili provaidera? u mojem slučaju (tele2)
Ako ti je stock rom CID onda je brandiran od operatera kojeg koristiš. A update dolazi kako si i prije radio ako jesi sa njegovim Managerom. Provjeri.
Kak mogu da to provjerim?
Ako si kupio mob u tele2 onda bi te trebali obavijestiti da je izašla nadogradnja, a ako je ne-brandiran odi na ovaj link i provijeri za model svog moba da li ima nadogradnje. odi na www. htc.com