Memorije

Virtual memory minimum too low?

Nen sri 21.9.2011 13:33
ihush kaže...

-koliki je swap? koliko ima mjesta na sys disku? potrebni su odgovori da bi mogli pametovati.

Pojma nemam kaj je to swap, daj mi to malo pojasni, a pod sys diskom vjerojatno mislis na disk gdje je instaliran os, dakle, taj disk ima 120gby, 50gby popunjeno, 70gby prazno.

Mogu samo reci da se poruka i dalje pojavljuje, ali ne vise tako cesto.

BlackMoon sri 21.9.2011 14:12

Glupa mi je potražnja za virtualnom memorijom pri tolikoj količini fizičkog ram-a. Nešto je tu drugo u pitanju...i za Boga,što više radiš na tim prastarim windosima. Tornjaj to s računala,instaliraj Sedmicu,rad će ti biti ugodniji a nestat će ti,definitivno i taj problem.

ihush sri 21.9.2011 14:32
Nen kaže...
ihush kaže...

-koliki je swap? koliko ima mjesta na sys disku? potrebni su odgovori da bi mogli pametovati.

Pojma nemam kaj je to swap, daj mi to malo pojasni, a pod sys diskom vjerojatno mislis na disk gdje je instaliran os, dakle, taj disk ima 120gby, 50gby popunjeno, 70gby prazno.

Mogu samo reci da se poruka i dalje pojavljuje, ali ne vise tako cesto.

- čitavo vrijeme govorimo o swapu, virtualna memorija, paging...

- normalno se swap nalazi na sistemskom disku (ali može bit na bilo kojem). sve je na slici (post).

- svaki pojam koji ti je nepoznat možeš googlati, dobar izvor je Wiki, u slučaju da je jezik barijera također google ima prevoditelja. To je brže (par sekundi) nego čekanje na odgovor.

volegradele sri 21.9.2011 20:56
Nen kaže...
segregator kaže...

Neka čovjek skine teamviewer i nek mu neko obavi što treba, tako je najbrže :)

Teamviewer je vjerojatno neki program, kako se koristi, moze li kratka uputa?

Instaliraš program Teamviewer   tako da ti netko tko zna kako se radi od doma sa svog kompa poštela komp!

Znači na neki način on sa svog kompa upravlja s tvojim!!{#}

Nen ned 25.9.2011 23:51
volegradele kaže...
Nen kaže...
segregator kaže...

Neka čovjek skine teamviewer i nek mu neko obavi što treba, tako je najbrže :)

Teamviewer je vjerojatno neki program, kako se koristi, moze li kratka uputa?

Instaliraš program Teamviewer   tako da ti netko tko zna kako se radi od doma sa svog kompa poštela komp!

Znači na neki način on sa svog kompa upravlja s tvojim!!{#}

Zahvaljujem na savjetu, bas i nisam nesto zainteresiran da dajem nekom da mi kopa po kanti na daljinu, nazalost, ja nemam nikoga poznatog koji bi to pogledao, sreca je da osim te poruke, nista drugo ne primjecujem u radu kante, pa ce se vjerojatno sve to strpiti do zime kada cu uvaliti sedmicu, tnx svima.

sushii pet 19.4.2013 17:50

{#} otvaram staru  temu posto imam isti problem.

dakle koristim win7 i nakon ulaska u igre (dirt 3, cod...) pojavljuje mi se poruka da sam kratak sa virtualnom memorijom i da bih je trebao povecati.

na c particiji (gdje se nalaze win) imam slobodno citavih 100gb a .

malo sam guglao i nasao gdje i kako se povecava virtualna memorija ali problem je u tome sto mi je po deffaultu bila na maxu (4095).

u cemu je problem?

Sum_of_all_fears sub 20.4.2013 13:43
sushii kaže...

nazalost jos koristim 32 bit windowse (1 program koji koristim na faxu ne radi na 64 bitnima tako da sam radi njega inst. 32 bitne)

Koji program? Jesi probao compatibility mode?

Za Win7 postoji patch sa kojim možeš koristiti više od 4GB RAMa ali postoji rizik da windowsi postanu nestabilni. Imaš 8GB, 4GB ti zajape neiskorišteni, šteta.

drstoka kaže...
BlackMoon kaže...

instaliraj Sedmicu,rad će ti biti ugodniji

Neće. {#}

Drž se onda ti Win98.