Memorije

Virtual memory low-problem

Hacker-ri ned 18.1.2009 22:18

Evo do sad nisam imao problema sa laptopom ali evo novi...

Virtual memory low, i to mi javlja kad pustim komp da radi a ne vrtim nista na njemu, tj kad se upali screen saver onda nakon toga mi dode ta poruka...

saver se uzasno sporo ucitava a i cijeli komp je usporen...

sve sam testirao i nemam virusa, i memorija je cista...?

what to do?

BORG ned 18.1.2009 22:38

Odes na System Properties - Performance - Settings - Advanced - Change  i sada za C: disk stavi Intial size i Maximum size dvostruko više od fizičke memorije (znači ak imaš 2GB rama, staviš initial size i maximum size 4000MB) i tako isto za D: disk ako ga imaš.

Vidi sliku za primjer ja imam 4GB rama.

Xero uto 20.1.2009 18:47

Inače, formula za izračunjavanje veličine page filea je količina RAM-a pomnožena sa 2 i podjeljena s brojem diskova.

Znači ako imaš 2048 mb rama, pomnožiš sa 2, to je 4056 mb i ako imaš 1 disk, nemaš kaj djeliti, znači ostane ti 4056mb virtual memory-e.

I staviš samo na jednu particiju. Ili na C ili na D disk.

A ako imaš 2 diska, znači jedan npr od 500gb i drugi od 250gb. Nemoj stavljati virtualnu memoriju na isti disk samo na drugu particiju. Staviš na disk od 500gb na jednu particiju i na disk od 250 gb na jednu particiju.

Gamer-gts uto 20.1.2009 18:55
BORG kaže...

Odes na System Properties - Performance - Settings - Advanced - Change  i sada za C: disk stavi Intial size i Maximum size dvostruko više od fizičke memorije (znači ak imaš 2GB rama, staviš initial size i maximum size 4000MB) i tako isto za D: disk ako ga imaš.

Vidi sliku za primjer ja imam 4GB rama.

Hvala za to isam znao
sad i meni koristi sve
Cheezl sri 21.4.2010 22:56

E meni isto kaze isti problem

napravio sam predlozeno.. al neradi

Problem je u tome kad igram crysis. Imam komp pod my pc i mislim da definitivno nije problem u mom kompu, al stalno mi nakon 3 min kaze system low on memory i zađe mi.

A kad idem pogledat memory usage kaze 2.25 od 3.5 gb. (inace mi uvjek koristi 1 gb dok nis ne radim.. jel to normalno?)

Mojpismonosa pet 28.5.2010 00:30
Cheezl kaže...

E meni isto kaze isti problem

napravio sam predlozeno.. al neradi

Problem je u tome kad igram crysis. Imam komp pod my pc i mislim da definitivno nije problem u mom kompu, al stalno mi nakon 3 min kaze system low on memory i zađe mi.

A kad idem pogledat memory usage kaze 2.25 od 3.5 gb. (inace mi uvjek koristi 1 gb dok nis ne radim.. jel to normalno?)

Mozda ce 64-bitni OS rjesiti problem, a ako ga vec imas onda nezz......ovo s 1gb-> ovisi koliko ti programa u pozadini radi dok nis ne radis, za igre probaj GameBooster-> izbaci nepotrebne procese iz memorije i defragmentira ti RAM, a kad se ne igras vrati sve kak je bilo.....4 GB bi trebalo u principu biti stvarno dosta, ali nisam strucan u tome

Nadam se da ce pomocCool