ddr 2 na 1066???

ta memorija je za OC...to znači da ti fsb strap mora biti 400 mhz (4:3) ili 333 (8:5) ili 200/266 (2:1) ovisno koji proc imaš...ili povećaj fsb na 533 (x2=1066) pa ćeš imat OC proc i mem

zaboravio sam reći da kad štelaš strap brzina proca ostaje ista neovisno koliko je memorija

hvala ali ja necu da overcloak nego me zanima zasto mi bioas ne registrira rad ddr-a na 1066 kad je memorija te frekvencije a ploca podrzava memoriju na toj frekvenciji ,mogu overcloak onda i cpu i sve ali nisam to pitao!!??
ako sam dobro shvatio tvoj odgovor

evo digao sam frekvenciju rama na 1066 ali onda nece sustav da se digne,napominjem da cpu nisam dirao niti planiram zasad,zelim znati kako natjerarti memoriju da mi radi na 1066 a da nista ne overcloackiram jer mislim da bi tako trebalo raditi default na 1066 a ne radi ,jos nesto ako dignem frekvenciju memorije kako koliko treba dici napon

ovako ipak ne mogu namjestiti samo frekvenciju memorije ali mogu memory multiplier satvim ga na 3,2 i memorija je na 1066 ali opet ima upozorenje da system mozda nece moci da se digne i da nece mozda raditi normalno (a mozda i hooce :) )

brzina memorije je vezana uz FSB...ujedno i procesor...memorija se množi za FSB x 2 a procesor x mnjožitelj koji postaviš (i koji ti proc podržava-ovisno koji je)
FSB STRAP služi za postavljanje frekvencije memorije...prije sam napisao kako...
ako ti se sustav ne podiže...provjeri latencije...po default su ti 5-5-5-15 na naponu 2.2...
pa eto....memori multiplier je FSB STRAP...al eto ga gigabyte malo drukčije zove
pa....jel radi...

Koristi "uredi" gumb.
Zato je tu da se ne nakupi 10 postova iste osobe za redom.

da
imam dva nacina da dignem ram frekvenciju na ovoj ploci ili pomocu memory multplair ili kad dizem cpu frekvenciju ,i moram reci da mi sustav na obanacina ne izgleda bas stabilno ustvari nece ni da se boota uvijek ,
procesor je E8200 (8x333) =2,66 ,znaci ja stavim 6x444 i ram radi na 1066 a ne diram memory multipler!!!!a procesor ostaje na 2,66,samo me zanima koja je razlika kad mi procesor radi na mnozitelju 6 ili 8 ?
ali stvarno sustav losije radi kad dignem cpu tako da ne znam bas sto cu ,i jos nesto ne znam kako da provjerim napon u bise normal kad ga povecavam pise samo +0,1 a ne i koliko iznosi ,a znam da bi napon trebao biti2,2 jer to pise i na samim modulima ram-a
hvala
a sorry sto sam stavljao posove umjesto da sam sredio jedan

provjeri u biosu na kojoj voltazi ti radi ram ak je 1,8 stavi +0,4 i radit ce na 2,2, kolko ja znam da ploca ne podrzava 1066mhz mem znaci mozda je tu problem. probaj ovako: fsb stavi na 333mhz. mem multipler x3,2, a cpu multipler x8 i to bi trebalo radit ak mbo podrzava 1066mhz mem.

DD2 na 1066 Mhz su u prvom redu namijenjene onima koji žele overclockirati procesor.
A lot of people think that the memory modules will always work at their labeled clock rate. This isn’t true. Who decides what speed your memories will run will be your motherboard (in the case of Intel processors) or your CPU (in the case of AMD processors). If you replace your DDR2-533 memories with DDR2-800 ones it is not guaranteed that your new memories will be running at 800 MHz. Sometimes, due to misconfiguration, they will still be running at 533 MHz (you need to enter the motherboard setup and set the new memory clock rate). In other cases, you may be using an old motherboard that only recognize up to DDR2-667 and your DDR2-800 memories will be running at 667 MHz, not 800 MHz. AMD processors use a funny clock division scheme where your memory may be running at a lower clock rate (for example, with Athlon 64 X2 5000+ DDR2-800 memories work at 742 MHz – click here for a detailed explanation on this issue).
A good way to check the real clock rate your memory modules are using is by running a program called CPU-Z, and clicking on the Memory tab. This program can be downloaded from our download section.
So, why we are telling you all this? Because if you buy this memory module from Patriot thinking that it will automatically work at 1,150 MHz you are wrong. If you didn’t set any overclocking on your PC it will work at 800 MHz (or a little bit less, if you have an AMD processor) or at 1,066 MHz, if you have an Intel processor and your motherboard is capable of setting your DDR2 clock at 1,066 MHz (for example, on motherboards based on Intel P965 and nForce 680i chipsets). In this case you need to enter the motherboard setup and configure the memory at 1,066 MHz or it will work at 800 MHz.
Then what is the use of DDR2-1150 memory modules? Overclocking. If you are not into overclocking, this memory isn’t for you.
If you do overclock, then this memory module may be a terrific product for you to expand your computer’s overclocking capability.
Let us explain this further. On the majority of motherboards available on the market there is no separated clock generator for the memory modules, so the clock generator used by the CPU will be also used by the memory (one good exception are the motherboards based on nForce 680i chipset, where there is a separated clock generator for the memories).
Overclocking is done by increasing the CPU external clock rate and since the memory clock rate is tied to the CPU external clock, you will automatically overclock your memory as well when you overclock your processor.
Let’s give you a real example. Let’s say we have a Core 2 Duo CPU with an external clock rate of 1,066 MHz. The real external clock rate of this processor is of 266 MHz. As Intel CPUs transfer four data per clock cycle they are rated as having an external clock rate four times higher than the real clock rate that is being used. Let’s also say that we have two DDR2-800 memory modules running at 800 MHz. The real clock rate of these modules is of 400 MHz. Since DDR2 and DDR memories transfer two data per clock cycle, they are labeled as if their clock rates were two times higher than their real clock rate.
On a motherboard using a single clock generator (the majority of boards found on the market) the 400 MHz memory clock rate will be generated by multiplying the CPU external clock rate by 1,5 x (this is also referred as 3:2 ratio).
So what happens with your memory when you overclock your CPU external clock rate from 266 MHz to 290 MHz? They will be working at 435 MHz (870 MHz). So they will also be overclocked.
Let’s say that increasing your CPU external clock rate above 290 MHz your system was unstable, so you came to the conclusion that this is the maximum clock rate your computer can achieve.
However, one question is still on the air: what was limiting your system from going beyond 290 MHz? Was the CPU? Or was the memory?
By replacing your DDR2-800 memories with a higher-grade memory you will be able to check this out. For instance, if by installing DDR2-1066 memories – where the manufacturer guarantees that the memory can work up to 1,066 MHz – your system works fine when increasing your CPU external bus over 290 MHz, it means that your DDR2-800 memory was the limiting factor for achieving a higher overclocking. However, if you are not able to push the clock rate above 290 MHz this means that another component is limiting your overclocking (maybe the CPU itself).
These memory modules from Patriot are guaranteed to work at 1,150 MHz, so you may be able to achieve higher overclocking with your CPU in the cases where the memory is the limiting factor.
Of course when working at a higher clock rate the memory is capable of delivering a higher transfer rate, but the main goal of using these memories is allowing you to achieve a higher CPU overclocking – the extra memory performance will be a consequence.
http://www.hardwaresecrets.com/article/450

provjeri u biosu na kojoj voltazi ti radi ram ak je 1,8 stavi +0,4 i radit ce na 2,2, kolko ja znam da ploca ne podrzava 1066mhz mem znaci mozda je tu problem. probaj ovako: fsb stavi na 333mhz. mem multipler x3,2, a cpu multipler x8 i to bi trebalo radit ak mbo podrzava 1066mhz mem.

ljudi da vas pitam u svoj sam racunar ugradio umjesto 256 RAMA 1GB rama i sad kad hocu da igram ove jace igrice koje traze gigu ili 512 stopaju mi kao da mi je u procesorskoj 256 sta da radim

ljudi da vas pitam u svoj sam racunar ugradio umjesto 256 RAMA 1GB rama i sad kad hocu da igram ove jace igrice koje traze gigu ili 512 stopaju mi kao da mi je u procesorskoj 256 sta da radim

ma meni je unutra 1GB rama ono 256 sam izvadio i sad kad hocu da igram neku igricu stopa mi kao kad mi je unutra bila 256 a ova 1gb ja 100% ispravna to am provjerio

ma meni je unutra 1GB rama ono 256 sam izvadio i sad kad hocu da igram neku igricu stopa mi kao kad mi je unutra bila 256 a ova 1gb ja 100% ispravna to am provjerio

Kolicina memorije ti ponajprije pomaze da ti se igra brze ucita.a sad da ces dobit vise FPS-a to neces bas

vjerovatno ima jako star komp dok mu matična ne prepoznaje više od 256 rama

meni ploca moze podrzati 3.5 gige za vasu informaciju

ukucajte na Google P4V88 i pogledajte moju plocu

Ista maticna isti problem!!!!
Ali drago mi je da se to desilo vec nekome da ja mogu naci odgovor ;)
Citao sam opsirno cak i onaj veliki citat na engl.
Ja sam se isto razocarao sa radom memorije jer sam dobio vec komplekse od DDR400 i moje
maticne koja je mogla samo koristit jedan slot za memoriju.
AsRock ploca sa AGP slotom.....nisam je mogao mjenjat jer ne proizvode te maticne sa AGP slotom,a
u Hrv. nemas gdje drugdje kupit.....
I poanta je ovog moga posta da sam postavio mnozitelj na 4.
Znaci da sam "overklokao" memoriju od 1066 na nevjerovatnih "1066"Mhz-a.
To je kao da auto od 100 Ks tuniras na nemogucih-ultra-turbo 100 ks.
Kako prodaju trikove gdje se god okrenes,mrs!!!
Aj hvala Bugu na ovoj temi i osobi kojoj se ovo desilo prije mene;)
dakle imam 4gb DDR II 1066 mhz ali radi mi samo na 800mhz ploca je gygabyte GA-P35-DS3L
koja podrzava DDR II na 1066 ram je kingstone KHX8500DDR2 gledao sam bios update ali nema nista ta ddrII ili nisam skontao?
i cini mi se da bi ploca trebala bez update podrazvati DDR2 na 1066
ps nisam kupio niti GTS 8800 niti HD3870 vec sam uzeo HD 4850 i mogu reci da radi savrseno
crysis vrti odlicno (leti)
ako neko zna neku caku unaprijed mu zahvaljujem