Linux Mint 10 Julia

Svidja mi se jako nova tema, pa sam na Ubuntu 10.04 instal. temu sa ikonama i mogu reci da mi meniji(sistemski) imaju dosta brzi odziv.

Dosla puna verzija(link u prvom postu)...i rekli su da oni nece koristit unity i gnome shell

Dosla puna verzija(link u prvom postu)...i rekli su da oni nece koristit unity i gnome shell
Sto se Unity-a tice tu su u pravu, Unity-u treba jos barem pola godine da se ustabili(i dodaju neke stvari). Za gnome shell ne znam. Mislim da je obicni gnome i predobar. Svidja mi se nova tema.

Ne sviđa mi se njihov menu. Pola ekrana zauzima.

hehe ma to je mali monitor ovak izgleda na 20" (lol koji bug print screen ne radi dok je ukljucen menu)

hehe ma to je mali monitor ovak izgleda na 20" (lol koji bug print screen ne radi dok je ukljucen menu)
Simpatican izgled, iako ima bugova ipak volim taj mint!

meni samo pidgin nest sere ostalo sve super ajd jos i ovaj print screen al to nije gotovo nikakav problem

Dizajn i grafika općenito su mi super, ali mi je još uvijek preveliko. Moram reći da mi se jednostavnost gnome-a više sviđa, a i laka konfiguracija. Zato nikad nisam ni volio KDE (noviji) jer im je meni nepregledan i previše klikanja ima.
Ali to sam ja :)

Dizajn i grafika općenito su mi super, ali mi je još uvijek preveliko. Moram reći da mi se jednostavnost gnome-a više sviđa, a i laka konfiguracija. Zato nikad nisam ni volio KDE (noviji) jer im je meni nepregledan i previše klikanja ima.
niti meni KDE ne valja,al ovaj menu mi je puno bolji neg onaj kojeg ima ubuntu
brze se nađu programi zbog onog search bar-a,a i preko njega se mogu instaliravat programi

niti meni KDE ne valja,al ovaj menu mi je puno bolji neg onaj kojeg ima ubuntu
brze se nađu programi zbog onog search bar-a,a i preko njega se mogu instaliravat programi
Meni se oba svidjaju, ali KDE mi je malo "neozbiljniji" ali to nemora da se gleda kao mana

meni samo pidgin nest sere ostalo sve super ajd jos i ovaj print screen al to nije gotovo nikakav problem
Ma to moraš samo zamijeniti certifikat:
How to replace your certficate (the GUI method): Go to pidgin's Tools->Certificates to remove the old certificate. Don't close this window yet. (You can, but it is easier to not) With your browser, go to https://omega.contacts.msn.com. It will give you "Directory Listing Denied" With Firefox, if you click on the lock in the lower right corner, you get a dialog box, where you can click on View Certificate. On its Details tab, you can export the certificate to a file. Now, back on the pidgin Tools->Certificates dialog, you can add this certificate, and all is well.
EDIT: ovdje je rješenje: http://developer.pidgin.im/wiki/MSNCertIssue

cek je to samo za msn? jer ja koristim Xfire na njemu

Da, samo za MSN. A ti imaš neki drugi problem?
Ja sam bila uvjerena da je i tvoj problem ovaj oko omega.contacts.msn.com certifikata jer se meni pojavio taj problem, a i ostalima na netu koliko vidim...drugih problema s pidginom nemam...

jao, sada presao sa devetke na desetku. cjelo vrijeme mi se zamrzava i blokira komp kada sam u meniju, docky ne radi kako treba (pola desktopa se zacrni) općenito je komp spor naspram devetki....razočaran sam

jao, sada presao sa devetke na desetku. cjelo vrijeme mi se zamrzava i blokira komp kada sam u meniju, docky ne radi kako treba (pola desktopa se zacrni) općenito je komp spor naspram devetki....razočaran sam
meni je bas suprotno
jesi siguran da si sve dobro napravio kao instalirao drivere?

eto, donekle su graficki driveri i prckanje po gnome settingu popravili stvar (što se tice glatkoce izvodjenja u nekim tezim porgramima (planetarium)), ali ipak mi se cini da je devetka "ispoliranija"

Što mislite je li dobra ideja instalirati mint 10 na usb stick od 4 gb? Mislim na punu instalaciju, a ne na live cd?

dovoljan ti je onaj od 1gb ;)

dovoljan ti je onaj od 1gb ;)
Sumnjam! Kad sam pokušao ubuntu staviti na stick od 1gb pri negdje 50% instalacije pisao je da je nedovoljno prostora.

za mint trebas imat barem 2.8gb

?? pa ako na CD od 750 mb-a mozes stavit...
jucer stavljo 10 - 699 mb na vlastiti USB od 2.0 GB...

?? pa ako na CD od 750 mb-a mozes stavit...
jucer stavljo 10 - 699 mb na vlastiti USB od 2.0 GB...
on misli instalirat na usb,a ne sa njega instaliravat

duboko se ispričavam

E pa ja sam ga instalirao na stick od 16GB, sa time da sam 2 GB pustio swapa. Nešto se sporije boota, u biti sve je malo usporenije, naravno jer je sa sticka. Nisam siguran ali mislim da je sa svim updatima uzeo 4GB. Swap sam pustio iz navike, a da li je trebalo nemam pojma, možda radi nekog drugog kompa. Mislim da tvojih 8GB bilo bi dosta. Pozdrav i do pisanja TONYA_

Kupio nedavno novi laptop (Toshiba L670-1D8). Stavio gore Linux Mint (Julia) u dual boot sa win 7. I radim ja neko vrijeme na Mint-u i skužim da nema zvuka (na Win 7 ima). Ima li netko koju ideju kako da to složim.
Ovo dobivam sa aplay
aplay: device_list:235: no soundcards found...
Ovo dobivam sa lspci
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Core Processor DRAM Controller (rev 02)
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller (rev 02)
00:16.0 Communication controller: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset HECI Controller (rev 06)
00:1a.0 USB Controller: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset USB2 Enhanced Host Controller (rev 05)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset High Definition Audio (rev 05)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset PCI Express Root Port 1 (rev 05)
00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset PCI Express Root Port 2 (rev 05)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset USB2 Enhanced Host Controller (rev 05)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 Mobile PCI Bridge (rev a5)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation Mobile 5 Series Chipset LPC Interface Controller (rev 05)
00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset 4 port SATA AHCI Controller (rev 05)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset SMBus Controller (rev 05)
00:1f.6 Signal processing controller: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset Thermal Subsystem (rev 05)
01:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller (rev 05)
06:00.0 Network controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8191SEvB Wireless LAN Controller (rev 10)
ff:00.0 Host bridge: Intel Corporation Core Processor QuickPath Architecture Generic Non-core Registers (rev 05)
ff:00.1 Host bridge: Intel Corporation Core Processor QuickPath Architecture System Address Decoder (rev 05)
ff:02.0 Host bridge: Intel Corporation Core Processor QPI Link 0 (rev 05)
ff:02.1 Host bridge: Intel Corporation Core Processor QPI Physical 0 (rev 05)
ff:02.2 Host bridge: Intel Corporation Core Processor Reserved (rev 05)
ff:02.3 Host bridge: Intel Corporation Core Processor Reserved (rev 05)
Vidim da vidi zvučnu, ali neznam zašto ne radi
Nisam baš neki linux stručnjak (više samo nedavni korisnik, pa znam samo osnove)
Pa ako ima netko nekakav prijedlog?

Pozdrav,
Probaj instalirat Alsu, meni sa njom uredno radi zvuk.
http://www.alsa-project.org/main/index.php/Main_Page

Mislim da sam instalirao i nju i OSS, ali nisam siguran (toliko toga sam isprobavao da više neznam). Budem provjerio dok se vratim doma.
Mislim da mi alsamixer, dok sam isprobavao, nije našao nikakav hardware, a dok sam pokrenuo "postavke" (na gui alsa mixeru) onda se samo srušio.

jesi instalirao kakve proprietary drivere? možda (iako sumnjam) trebaš instalirati proprietary drivere od zvučne; a opet, možda ti neki drugi proprietary driveri prave probleme, kao što su meni na mojoj Toshibi kad sam imao Ubuntu 8.04 i 8.10 - kad bih instalirao proprietary drivere od modema, sustav mi više nije prepoznavao zvučnu karticu; maknem drivere od modema i sve radi uredno... sva sreća pa mi modem nije trebao; no, koliko vidim po gornjem ispisu, ti nemaš modem pa eventualno ako je nešto drugo...

Mislim da sam instalirao i nju i OSS, ali nisam siguran (toliko toga sam isprobavao da više neznam). Budem provjerio dok se vratim doma.
Mislim da mi alsamixer, dok sam isprobavao, nije našao nikakav hardware, a dok sam pokrenuo "postavke" (na gui alsa mixeru) onda se samo srušio.
God blessed HP...
Pavilion DV7 ..instalacija savršeno prošla..sve automatski podešeno,driveri uredno povučeni sa net-a...osim blututa i grafičke za koju je pristojno ponudio mali prozorčić i rekao kako će se performanse bitno poboljšati(čitaj:Compiz i igre.. ),samo je trebalo potvrditi i dati admin ovlasti i za par sekundi nvidijin panel instaliran..
dakle..long life HP...i linux...
Uskoro nam dolazi finalna verzija novog minta.
Novosti