Linux

BackTrack 4 Final Release

vidikovac pon 4.10.2010 12:38

Odlicna tema! drago mi je da sam je nasao. znaci moj problem je imam AirLive WN-300USB i pratio sam sve turtoriale kako hakirat WEP preko BackTracka 4. Sve je super ali BT mi ne ocitava taj USB. To je 802.11N a rekao mi lik kao da USB mora biti ili 801 ili 807. Ja nemam pojma iskreno u cemu je razlika. I sada ako mi mozete pomoc ful mi je hitno koji USB ili karticu meni je svejedno da kupim? Naravno da prodem sto jeftinije a da mi dobro hvata wirelles. Samo da mi kazete koji USB da gledam i po cemu da radi na BT4 i da uspijem hackirat WEP.

Hvala svima!!

neno7 sub 6.11.2010 16:46

pozdrav ljudovi...eto sinoc sam se malo vise informirao o backtracku na forumu i bootao sam ga sa USB-a ali javlja mi se problem kad upisem airodump-ng u shell....trebao bi mi izbaciti dostupnu wlan mrezu,ali nista,izbaci mi "no interface specified" pa bih vas zamolio za pomoc...inace koristim pavilion dv6 ako vam ista to znaci zbog wlan kartice!! pozzz

neno7 sub 6.11.2010 17:10

evo gaaa...napisao sam airodump-ng wlano i izbacilo mi je ovo interface wlan0: ioctl(siocgifindex) failed: no souch device eto ga...vec sam lud...tri tjedna se mucim sa aircrackom-ng pa sam presao na backtrack i nista...presao sam milijun foruma i nista...pa rogovi mi rastu vec :)

neno7 sub 6.11.2010 18:44

root@bt:~# aircrack-ng test-01.cap Opening test-01.cap open failed: No such file or directory Read 0 packets. No networks found, exiting. Quitting aircrack-ng... to mi izbaci.... bit ce red nabavit neku novu.....mozda je to kljuc uspjeha :)

J3ckYYY pon 8.11.2010 20:03

Evo da ne otvaram novu temu. Imam wlan USB karticu NETGEAR wpn111, back track je bootan sa live cd.a i kada upisem airmon-ng prikaze mi da nema uredaja. dali znate u cemu je problem i jel bi se dalo rijesiti kako?

Hvala

Sicily uto 9.11.2010 20:25
J3ckYYY kaže...

Evo da ne otvaram novu temu. Imam wlan USB karticu NETGEAR wpn111, back track je bootan sa live cd.a i kada upisem airmon-ng prikaze mi da nema uredaja. dali znate u cemu je problem i jel bi se dalo rijesiti kako?

Hvala

koliko se još dobro siječam, mislim da su ti šanse vrlo male, imao sam prije istu karticu no nije radila, tražio sam dosta po forumima no i tamo gdje sam pronašao driveri i ove famozne chipsetove, nije radilo, .... no kao dodatno riješenje na pitanje zašto ne radi nalazila su se uputstva da bi trebalo prekompajlirati jezgru pa će raditi....... i što misliš jeli radilo? ..... pa naravno da nije ....:)

..... hardvare u linuxu nikada nije bio riješen i neće biti,..... :( ..... ako želiš koristiti nešto da si gotovo siguran da radi, tada ti je jedina garancija da nabavljaš hardvare koji već drugi ljudi koriste i naravno rekli su da im sve super radi ..... važno "iz prve ruke" .......

.... nadam se da sam ti pomogao, .... u kratko moguće je vjerojatno dobiti to što želiš, no jako puno bi ti trebalo vremena i živaca,.... rješenja sa interneta ne rade ...

Sicily uto 9.11.2010 20:33
Sum_of_all_fears kaže...

Problem je u driveru kojeg nema. Probaj iskoristit madwifi driver. Ako ne, traži dalje na remote-exploit forumu. Ili na offensive-security

što se tiče offensive-security-a koliko sam uspio shvatiti tamo ima više pacijenata nego ovdije,..... što je vrlo zanimljiv fenomen ....:) .... sumnjam da će tamo dobiti išta od konkretnih odgovora, koliko god sam tražio po tom forumu rješenja za neke stvari nikada gotovo nisam pronašao odgovor, manje više tu su samo neka retardirana djeca koja žele biti velika, ali nema ništa od toga, a ovi administratori i ljudi koji su razvijali taj os u pravilu nemaju vremena na odgovaranja na pitanja tako da je po meni taj forum gubljenje vremena, ...... eventualno pročitati par postova od admina, i zdravo marijo ....::)

Quwei sub 27.11.2010 03:37

Evo da se i ja javim! Imam USB WiFi Adapter Linksys WUSB54GC v3 i na Backtrackovim stranicama piše da je u potpunosti podržan i da Injection radi 100% no meni BT uopce nevidi adapter zbilja neznam u ćemu je problem tvornićki na CDu dolaze driveri 2.2.0 (ja msm) i onda se sa tim driverima uspijem na VMWare konektirat iako BT nevidi Interface(neprepoznaje adapter) a dok updateam na najnovije 3.0.1 drivere onda mi adapter uopce neradi ni u Windowsima ni u VMwareu ni u BT!!. Zbilja sam lud više!Ako netko znam ili je tkvo što doživio pls pomagajte vec sam utrno na stolici od dugosatnog (bezuspješnog) googlanja!!!

Sicily ned 28.11.2010 11:56
Quwei kaže...

Evo da se i ja javim! Imam USB WiFi Adapter Linksys WUSB54GC v3 i na Backtrackovim stranicama piše da je u potpunosti podržan i da Injection radi 100% no meni BT uopce nevidi adapter zbilja neznam u ćemu je problem tvornićki na CDu dolaze driveri 2.2.0 (ja msm) i onda se sa tim driverima uspijem na VMWare konektirat iako BT nevidi Interface(neprepoznaje adapter) a dok updateam na najnovije 3.0.1 drivere onda mi adapter uopce neradi ni u Windowsima ni u VMwareu ni u BT!!. Zbilja sam lud više!Ako netko znam ili je tkvo što doživio pls pomagajte vec sam utrno na stolici od dugosatnog (bezuspješnog) googlanja!!!

ako je tako ... nisam siguran ali probaj varijantu slijedecu, .... skini najnoviji ubuntu i probaj sa njime sve isto što si napravio i sa backtrackom, instaliraj sve potrebno drivere, chipsetove, ukljuci u VmWare-u da ti prepoznaje devicese automatski kada je uključen, ... i ako i onda ne radi mislim da ti nevalja wifi adapter, .....

moj savijet ako si radio tocne korake (znaci da nisi napravio neku trivijalnu pogrešku pa je to razlog što neradi), tada probaj sve isto preko ubunta,.... u slučaju da na ubuntu prepoznaje tvoju karticu, nađi tutorial kako instalirati jos ova 2,3 programcica aircrack, airodump,... na ubuntu i sve ce biti uredu

...bt ima dosta gresaka,...... 

Sicily ned 28.11.2010 22:34
1337Code_breaker kaže...
mislio sam da se treba unutar vmwara, sta se ti odmah svadit ides -.-

mozes i iz vmware-a, .... procedura je u potpunosti ista, no postoji jedna mala razlika malo znana široj javnosti, a to je da svakim putom kada injectiras preko kartice koje je spojena na tvoje računalo (znaci u vmware-u jer je on samo jedan program unutar tvog računala), oštecujes svoju vlastitu mrezu, bilo ethernet ili wireless, ... ljudi koji su programirali sve te stvarcice napomenuli su to, a koliko se sjecam mislim da su rekli da se moze ostetiti brzina, te sve druge stvari sto idu uz to za 30-40 posto, .....:(

..... sto prevedeno na hrvatski znaci da ako imas vezu slabiju od 500 kilobita po sekundi, velika je vijerojatnost da mozes zaboraviti na svoj internet ,..... hm dobra je strana sto ce susjedov biti vise u upotrebi ..... ali to su vec sad druge price .......

napomena: nemora znaciti da ce ti se to dogoditi, no ako se koriste kartice jace snage, vrlo je velika mogucnost za takvim necim ...... 

Quwei sri 1.12.2010 01:53

E ovak ugl. sam riješio problem sa driverima i uspio sam natjerat prokleti BT da mi napokon vidi da je nešt spojeno na njega (WiFi usb točnije) e sad sa airmon-ng start wlan0 uspijem uč u monitor mode i sve to samo mi airodump komanda neradi kao ceka ceka i napise da takva komanda ne postoji sad meni u airmon-ng vidi drivere i wlan0 inteface al mi kod chipseta piše unknown pa pretpostavljam da bi moglo biti do toga jel imo neko slićan problem i dali mi možete otprilike reč sta da radim?? {#}

Sicily sri 1.12.2010 12:14
Quwei kaže...

E ovak ugl. sam riješio problem sa driverima i uspio sam natjerat prokleti BT da mi napokon vidi da je nešt spojeno na njega (WiFi usb točnije) e sad sa airmon-ng start wlan0 uspijem uč u monitor mode i sve to samo mi airodump komanda neradi kao ceka ceka i napise da takva komanda ne postoji sad meni u airmon-ng vidi drivere i wlan0 inteface al mi kod chipseta piše unknown pa pretpostavljam da bi moglo biti do toga jel imo neko slićan problem i dali mi možete otprilike reč sta da radim?? {#}

ako tvoja wifi kartica podržava packet injection, tada ti ili 1. nevalja kartica (što je teško moguće ako je vec pronalazi pod arimon-om), ili 2. nevljaju ti chipsetovi (ovo je gotovo sigurno), ..... dakle trebao bi pronaći bolje ili drivere i chipsetove, ..... za to se moraš sam snaći ,.....

inače u monitor mode možeš postaviti gotovo svaku wireless karticu (ili svaku) koja ima pravilno instalirane drivere i chipsetove, tako da te ne čudi što ti radi airmon program, a ne radi injection (airodump).......

..... drugi driveri ili druga kartica ..... (ili još bolje drugi os, probaj ponoviti postupak sa ubuntom, netrebaš za takve jednostavne stvari koristiti bt, jer se ova 2,3 programčića mogu bez problema instalirati na ubuntu u kratkom vremenu, a stvar je tim bolja što ćeš dosta lakše naći prave drivere i chipsetove (koji rade) za ubuntu nego za bilo koji drugi linux,..... a uz to imaš i puno više tutoriala, .... koji su i dosta bolji ...)