LG

[Tutorial] LG GT540 GB & ICS

Prilika pet 28.9.2012 19:49
laggo kaže...

ovaj rom je stvarno najbrzi i sviđa mi se al imam jedan problem , kada mi je baterija full puna taj rom mi iscrpi bateriju za 1 sat 

Nije ROM kriv.

Udji u recovery i uradi wipe cache/dalvik, fix permissions, i wipe battery stats.. i sve 5.

laggo pet 28.9.2012 19:52
Prilika kaže...
laggo kaže...

ovaj rom je stvarno najbrzi i sviđa mi se al imam jedan problem , kada mi je baterija full puna taj rom mi iscrpi bateriju za 1 sat 

Nije ROM kriv.

Udji u recovery i uradi wipe cache/dalvik, fix permissions, i wipe battery stats.. i sve 5.

sve to napravio prije i opet mi crpi bateriju , evo sad sam stavio opet taj zoe pa cu vidjeti kako je pa javim 

laggo pet 28.9.2012 20:20
laggo kaže...
Prilika kaže...
laggo kaže...

Nije ROM kriv.

sve to napravio prije i opet mi crpi bateriju , evo sad sam stavio opet taj zoe pa cu vidjeti kako je pa javim 

i opet isto iscrpi mi bateriju odma

Prilika pet 28.9.2012 21:32
laggo kaže...

Ako si ubijedjen da je do baterije mijenjaj ju.

Da sam na tvom mjestu izbrisao bih sve zivo sa mobitela preko fastboot-a i onda sve ponovno probao. Sretno. {#}

filezp ned 30.9.2012 11:43

Vraćanje službenog 2.1 i otključavanje mobitela

... Imam lg540 i 2010. sam instalirao 2.1-update 1  Kernel: 2.6.29 - obzirom da to nije službeni update želio bi po uputama sa strane 29. instalirati službeni 2.1. Obzirom da je mob otključan a u uputama se spominje u točki 10.  NCK kod ... da li to znači da treba ponovno otključati mob?

Najbrži pon 1.10.2012 08:46
filezp kaže...

Vraćanje službenog 2.1 i otključavanje mobitela

Obzirom da je mob otključan a u uputama se spominje u točki 10.  NCK kod ... da li to znači da treba ponovno otključati mob?

Ne treba, samo uradi sve do 10. koraka, odnosno poslije 9. koraka kada završi KDZ Updater samo upali mobitel i to je to :)

memo_nn kaže...
Imam navedeni telefon i sa orginalnog firmvare version androida 1.6 sam updateovo na 2.1-update 1 android. Kernel verzija je 2.6.29, software GT540-V20a-OCT-05-2010, ako treba još neki podatak samo reci. Nakon13 mjeseci korištenja sa 2.1 androidom desio mi se problem da je telefon "poludio", nema signala, neće da uđe u postavke da promjenim (izbaci poruku "android.settings" ili nešto slično nemogu se sjetiti tačno i vrati me nazad), odradio sam reset telefona na fabričke postavke i id tada nakon paljenja telefona izbaci mi poruku "System UIDs Inconsistent , UIDs on the system are inconsistent, you need to wipše your data partition or your device will be unstable. "I'm felling lucky" je jedina opcija koju mogu da kliknem", poslije toga mi neradi market, izbaci poruku da ga nemože otvoriti, sve ostalo radi na telefonu, a market mi je bitan tako da mogu vratiti imenik nma telefon, te ga snimiti preko službenog LG PC suite software-a. Za update na 2.1 sam koristio KDZ updater i probao sam ponovno updateovati ali ne radi, opet ista stvar se dešava i istu poruku izbacuje, fabrički reset ne pomaže (preko one tri tipke). Jel znaš šta da uradim ili ako imaš link za neki update pošalji ga u poruci ili odgovori u temi, nije bitno, samo da mi telefon normalno proradi, ako imaš neki tutorial isto tako dobar pošalji link ili nešto slično do te stranice.

http://www.bug.hr/forum/post/mobilni-os-ovi-softver/tutorial-lg-gt540-gb--ics/2882737.aspx

Samo uradi sve do 10. koraka, odnosno poslije 9. koraka kada završi KDZ Updater samo upali mobitel i to je to :)

filezp pon 1.10.2012 13:51

Zahvaljujem,

pokušao sam po uputama obaviti vraćanje sustava ali već na 1. točki je zapelo:

1. Držeći tipke HOME + POWER ući u RECOVERY MODE
  2. Backup and restore >> Backup

znači neće u Recovery mode ... pa preskočih tu točku.

nakon toga ostalo po uputama je bilo Ok sve do točke 8. kada ponovo treba u Recovery mod - znači nije obavljen ni:

1. Držeći tipke HOME + POWER ući u RECOVERY MODE
    Wipe data/factory reset
  2. Wipe cache
  3. Advanced >> wipe dalvik cache

Na kraju točka 9. je uz male poteškoće odradila svoje (odn. morao sam ponoviti proceduru jer je prvi put javilo neku grašku, drugi put je sve prošlo bez greške uz poruku na kraju da je sve uspješno obavljeno.

Rezultat svega je da sada imam hrvatski izbornik (prije je sve bilo na engleskom), verzija je ostala nepromijenjena 2.1-update 1 Kernel je isti broj. No osnovni problem je da je telefon neupotrebljiv: stalno se resetira, neće na internet, uglavnom nema mreže pa prijavljuje da je korisnik nedostupan. i sl.

Pokušah po uputama sa stranice 1. ovog foruma napraviti update na 2.2 ali je rezultat identičan.

Najbrži pon 1.10.2012 19:27
filezp kaže...

Pokušah po uputama sa stranice 1. ovog foruma napraviti update na 2.2 ali je rezultat identičan.

Kreni po ovome tutorijalu od 8. koraka ako si do tog koraka sve uradio. U 19. koraku preuzmi SDSL 3.0 custom ROM. Nastavi korake sve do kraja. Kada si sve uradio, testiraj ROM, te poslije isprobavaj kojigod poželiš drugi, samo da se uhodaš u štos.

bataya uto 2.10.2012 22:30

AOSP v.1.1 by miroslav_mm

Fix drop Data after Call;
Fix "Clear" button in statusbar;
Fix FC in SpareParts - battery history;
Added new Performance Settings in menu:
- Partition info;
- SD Card Cache;
- Scrolling Cache;
- SWAP;
- Disable bootanimation and bootsound;
- Backlight LED control;
Added control cursor by volume keys;
Link to xda-thread from About Version ROM;
Fix critical bugs in kernel;
Added native SoundRecorder;
Added native StopWatch;
Added ShakeAlarm;
Maybe fixed USB-tethering; (need test)
Improve sound quality;
...other little fixes...

For Network searching and manual selection install this - Patch.zip ( http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=1370804&d=1349205114 ) Attention! with this Patch not working Waiting Call (Second line) because we have old RadioModem. Use unPatch.zip ( http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=1370805&d=1349205114 ) for restore Waiting Call.

For Fastboot:
http://depositfiles.com/files/9cianv2ye

For Recovery:
http://depositfiles.com/files/wca4kn7z0

filezp sri 3.10.2012 10:21

vidim da se spominju:  "fixed USB-tethering" - da li netko zna na koje sve probleme možemo naić kod USB-tethering-a Pitam jer se pripremam za korištenje interneta (notebook preko USB-a na GT540 pa na internet) ...

tnx

švrljo sri 3.10.2012 20:27

Uff ljudi pomagajte, houston we have a problem. Ne radi gt 540 usljed stavljanja fastboot i recovery po uputama na str 1. Ne daje znakove života???

Danas sam na svoj lg540 android 2.1 išao staviti fastboot & recovery po uputama na 1 stranici 2 post. Zapeo sam na koraku broj 9, gdje su one 3 sličice, uradim sve ko na prvoj sličici a dalje što dobijem ću ovdje(uglavnom erorr) copy/paste:

[R&D Test Tools Log File]

19:52:01 : Launching SW update 
19:52:01 : Unpacking KDZ  
19:52:04 : KDZ file extraced 
19:52:07 : Files were extracted.
19:52:07 : LGMobileDL Load.
19:52:07 : Port = -1
19:52:07 : Connecting to phone   
19:52:17 : Check Phone mode = 1
19:52:17 : Phone type check.......
19:52:17 : LGMobileDL.DLL Loading....
19:52:17 : _SetAuthMark Fail
19:52:17 : AuthMark°¡Á¤È®È÷ Phone¿¡ Write µÇÁö¾Ê¾Ò½À´Ï´Ù!
19:52:17 : _SetAuthMark Fail
19:52:17 : LoadCDMAPhoneData() Error
19:52:17 : _DetachDLL Call
19:52:17 : _DetachDLL Call End
19:52:17 : Param : Path = C:\ProgramData\LGMOBILEAX\Phone\europen+fastboot.dz
19:52:17 : Param : moduleDir =
19:52:17 : Param : waitTime = 0
19:52:17 : Param : UsbHighSpeed = 1
19:52:17 : Param : PhoneMode = 1
19:52:17 : Param : BinVersion = euro+fast
19:52:17 : Param : AuthMark = 0
19:52:17 : Call fn_StartUpgrade
19:52:40 : Smart : wParam = 100, lParam = 1002
19:52:40 : Step : Upgrade Error error code = 1002
19:52:40 : ResetStartInfo() Call
19:52:40 : _DetachDLL Call
19:52:40 : _DetachDLL Call End
19:52:40 : FreeLibrary Call
19:52:40 : FreeLibrary Call End
19:52:40 : ResetStartInfo() Call End
19:52:41 : ===FINISHED===
19:52:44 : OnModelDllMsg(OnMsgFromModelDll3GQCT_PDA) delete m_pLGCyonUpdate

Dakle javlja neki sethauthmark fail i upgrade error code 1002, također load CDMAphonedata error.

Mob ne mogu upaliti više, ne daje nikakve znakove života, uslijed ovoh errora mob je bio u DOWNLOAD MODU, priključen na komp. nisam znao što ću uslijed ponovnih i ponovnih errora pa sam ga ištekao, ima li mi spasa???

njonji sri 3.10.2012 21:03

Probaj ovo: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=883314

Ako koristiš Windows XP, jesi li pravilno instalirao drivere kao u prvom postu šta ima link? ako nije uspjelo na tom dijelu onda odi pod (ali ako se neće uopće upaliti radije idi napravi ono sa linka gore):

1. Click Start, click Run, and then type devmgmt.msc
  2. Find and double-click the category of device whose driver you wish to uninstall (for example, the graphics card would be listed under Display Adapters).
  3. Right-click the device, and click Uninstall.
  4. Windows will prompt you to confirm the device’s removal. Click OK to remove the driver.
  5. After the uninstallation is complete, reboot your computer as soon as possible.

Nakon toga opet spojiš mobitel (pazi da su korak 1 i 2 napravljen za koje je potreban upaljen mobitel) i kad se pojavi found new device manager/wizard ili kako već, odabereš No da ćeš sam instalirati drivere pa next, odabereš da ćeš manualno naći lokaciju umjesto automatic i onda nađeš androidusb.sys iz onog foldera za fastboot driver. Slijedi dalje upute, ne zaboravi disableat LGE Virtual Modem i instalirati MSXML 4.0

švrljo čet 4.10.2012 21:02

Probao sam cijeli set comboa i ne bi ga Bog upalio, prošao razne forume android, modaco, XDA...uglavnom moram ga nekako oživjeti, ima ovdje na forumu  LG540modovi i nadogradnja na 153 stranici nickova sa istim problemom, al mi još ne funkcionira, još budem probao kod nekog na XP-U spojiti mob bez SIM,SD,baterije s tim da držim VOLUM-, nadam se da će na XP-U proraditi, ovako Bogami neće. Pokušavat ću još...kad švrljam i neznam što radim...

Gigimon pet 5.10.2012 03:19
švrljo kaže...

Probao sam cijeli set comboa i ne bi ga Bog upalio, prošao razne forume android, modaco, XDA...uglavnom moram ga nekako oživjeti, ima ovdje na forumu  LG540modovi i nadogradnja na 153 stranici nickova sa istim problemom, al mi još ne funkcionira, još budem probao kod nekog na XP-U spojiti mob bez SIM,SD,baterije s tim da držim VOLUM-, nadam se da će na XP-U proraditi, ovako Bogami neće. Pokušavat ću još...kad švrljam i neznam što radim...

nisam se dugo javljao ovdje pa eto da probam pomoći kolegi. davnih dana sam negdje stavio link za oživljavanje lg-a, mislim da je najbrži to uvrstio u tutorial o oživljavanju, pronađi negdje, taj sigurno će ti uspiti, ali kad budeš spajao mob sa kompom spoji ga iza u usb, ne naprije, i to ti je važno dosta. 

link : http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=13205397&postcount=26

[HOW-TO] Repair your device if it feels like dead | When you click power button nothing happens (Note that this may or may not work)

• Make sure you use USB ports that are in back of youre PC, dont use front ones.
  • Disable LGE Virtual Modem. In your Windows operating system, go to Control Panel > System > Hardware > Device Manager > Modems > Right click on LGE Virtual Modem and click Disable.
  • Try to boot your phone into Emergency/Download mode (VOL DOWN + POWER).
    • If the phone booted into Emergency/Download mode, launch KDZ Updater.
    • In TYPE dropdown menu, choose EMERGENCY.
    • Load KDZ(ROM) and flash your phone.
  • If the phone failed to boot into Emergency/Download mode (VOL DOWN + POWER), launch KDZ Updater.
    • In TYPE dropdown menu, choose CS_EMERGENCY.
    • Load KDZ(ROM) and flash your phone.

laggo pet 5.10.2012 15:02
Prilika kaže...
laggo kaže...

Ako si ubijedjen da je do baterije mijenjaj ju.

Da sam na tvom mjestu izbrisao bih sve zivo sa mobitela preko fastboot-a i onda sve ponovno probao. Sretno. {#}

nije baterija kriva , to mi crpi samo taj rom na ostalim mi ne crpi radi normalno , a mene zanima zasto to radi na tom romu ZOE ??

a taj rom bi htio imati jer je najbolji i najbrzi :)