Vodič za odabir kućišta

Možeš izvaditi gumb iz te plastike i zamijeniti snjim ovaj na kućištu, trebali bi biti isti.
Ovaj dio plastike sa slike, na koji ide gump, bio je u komadu/spojen s prednjom stranicom starg kucista.
Evo slike starog kucista,novog i kak to izgleda. Nemrem stavit ovaj novi Power Button jer je prevelik, ne stane u leziste

Pozz, zanima me koje je najbolje od jeftinih ATX kućišta.
MS Plutos, Akyga AKY309BK, Logic A33 ili neko drugo
?

- Sve isti vrag, ja bi otišao na Logic A33.

MS Plutos, Akyga AKY309BK, Logic A33 ili neko drugo
?
Ništa od tih šrotexa, nemoj propustit Zalman Z3+ ipak case se ne mijenja tako brzo pa prema tome uloži svoj novac kvalitetno, ipak nije velika razlika u cijeni.

Jel ima neko zalman z11 plus?
jeli bucan, koliko?

jeli bucan, koliko?
Kako kučište može biti bučno?? Ako misliš na ventove koji dođu s njime onda nisu bučni ali i nevuku baš nešta savršeno, preporuka je kupiti to kučište i onda kada skupiš novaca zamjeniti ventove i kupiti FAN kontroler... Inače airflow bi trebao biti dobar i kučište je dosta prozračno, kable managment na razini za te pare :D

jeli bucan, koliko?
Sa strane 80mm ventovi su jako bučni, na tvom mjestu bi radije gledao elegantnije i prostrano Z12+

Gdje ima za kupiti fan controler u hr?
Ako dobro on kaze da su samo ovi sa strane bucni onda bi uzeo samo onaj s dva, mouda cak vise jer msms dodavat led lampice unutra.

Gdje ima za kupiti fan controler u hr?
Ako dobro on kaze da su samo ovi sa strane bucni onda bi uzeo samo onaj s dva, mouda cak vise jer msms dodavat led lampice unutra.
U svakoj trgovini, Links,Futura-It...!

Nabaci link nmg nac, prek moba sam

Pozdrav svima, evo zanimalo me par stvari čisto iz znatiželje pa sam se odlučio javit u ovu temu. Što mislite o NZXT kućištima? Vidim da ih kod nas baš i nema. Dali netko ima iskustva sa tim kućištima? Jako mi lijepo izgledaju.

Ova kućišta mi izgledaju super opremljena za male pare: http://www.edigital.hr/Kucita_bez_napajanja/Gigabyte_GZ-G1_Plus_GZ-G1P1BA-CNB_bez_napajanja_crni-p34614.html i http://www.edigital.hr/Kucita_bez_napajanja/Gigabyte_GZ-G3_Plus_crni_ATX_(2x_USB_2.0_HD_Audio_2x_USB_3.0_FAN_Speed_Controller)-p34127.html dali tko posjeduje dotična kućišta i vaši dojmovi?

Pozdrav ekipa,
razmišljao sam o nabavci novog kučišta (zamjena trenutnog anteca 300), pa sam razmisljao o zalmanu z11+, e sad što mislite o istome, te isplati li se dati te novce za njega (oko 550kn) ili ima nešto bolje u tom rangu.

Jednom davno sam vidio jedno, ne sjećam se bas dobro, ali je jeb*no izgledao,sad sam malp guglao vrlo lijepo izgledaju, al nezz bas da ih puno ljudi ima u hr

I ja ih gledam i divim se, a u isto vrijeme se i čudim što ih nema kod nas, dok mi se kod nas najviše sviđaju Zalman kućišta.

Pozdrav ekipa,
razmišljao sam o nabavci novog kučišta (zamjena trenutnog anteca 300), pa sam razmisljao o zalmanu z11+, e sad što mislite o istome, te isplati li se dati te novce za njega (oko 550kn) ili ima nešto bolje u tom rangu.
Imaš ga i jeftinije od te cifre u Futuri no pogledaj si Z12+ ista unutrašnjost ali malo bolje obojani i sređeni kablovi sa internim usb3.0 kablom i veća plexi stranica, elegantan dizajn izvana.
Od ostalih pogledaj Core3000, Carbide300R ili nešto skuplji ali meni odličan FD ARC Midi R2 samo iz nekog razloga ne dolazi sa plexi stranicom neznam dali je to kod svih shopova, u Futuri je isto bez
Jednom davno sam vidio jedno, ne sjećam se bas dobro, ali je jeb*no izgledao,sad sam malp guglao vrlo lijepo izgledaju, al nezz bas da ih puno ljudi ima u hr
Misliš na ovako nešto:
http://www.youtube.com/watch?v=X_YioNlc298
Volio bi da Futura uvrsti ovo u svoju bogatu ponudu kućišta

Ništa posebno kaj se tice unutrašnjosti i užas kak ti šareni kablovi izgledaju a ovaj skuplji je izvana koma živa.
Pogledaj si Antec GX500 samo je sada malo skup, bio je prije na akciji ili Z3+

Popis nekih od najboljih kućišta u 2013

Posto si i ja uzimam novo kuciste zalman z11 , koliko sam gledao po netu recenzije i videa , kuciste je strava , 7 ventilatora , mogucnost 120 mm ili 140 mm . Odlican cable management se moze napraviti . I cijena sad vidim ti kazes 550 kn , ja po netu gledam 420 do 450 kn . A kod mene u Rijeci 612 kn u netcomu u robnoj kuci . Vec zovem 2 dana nadajuci se da ce im se oci otvoriti i spustit cijenu da odem po njega . Ako ne bit ce centro ili negdje di je 400kn cijena :D

Neznam što ćeš sa 1000W napajanje?
Stane H110, 100%, ali naprijed, a gore možda ili uz modifikacije (da se makne 5.25" cageovi).

Dobar odabir, ako želim tihi komp?
Btw, gledam po netu, u R4 ne stane Corsair H110?
Mislim da ne stane, za H110 znam da stane u Arc Midi R2

Neznam što ćeš sa 1000W napajanje?
Stane H110, 100%, ali naprijed, a gore možda ili uz modifikacije (da se makne 5.25" cageovi).
Imam 3 diska i jedan SSD. Da li mogu naprijed napraviti dovoljni mjesta za H110?
Koji god opis ili vide gledam, svi kazu da ne mogu staviti 110 :) Izgleda da sam krive stranice gledao :)
1000w za jos jednu GTX 770.

Imaš mjesta za točno 3 diska i 4/5 SSDa, za više ćeš se morati nekako drugačije snaći.
Stane 100% naprijed, ali ćeš morati pomaknuti cage (mali), a veliki removati.
Možeš staviti neko slabije, ali kvalitetnije napajanje (nešto od Seasonica).

Pitanje. Zanima me dali u Z5+ može stati vodeno tipa H80i ili tak neš? Gore nemože zbog razmaka izmjeđu matične i kučišta, naprijed nemože zbog HDD cage-a pa sam mislio uzeti neko vodeno s 120mm radijatorom i staviti ga ili dolje ili iza pošto iza naknap pstane 120mm vent pa brijem ako je radijator manji da če stati?

Imaš mjesta za točno 3 diska i 4/5 SSDa, za više ćeš se morati nekako drugačije snaći.
Stane 100% naprijed, ali ćeš morati pomaknuti cage (mali), a veliki removati.
Evo ga:
https://teksyndicate.com/forum/cooling/h110-fractal-design-r4-yes-it-fits/161572
Veli tip da stane, al se mora busiti plastika. Steta na novom kucistu, al nema veze :)
Da li ovi ventilatori rade propuh u kucistu, ili se to preveise grije, pa je bolje uzeti H100i i staviti ga gore, a naprijed ventilatore?
Iza maticne postoje mjesta za ugraditi SSD, al ovaj lika kaze "Nemoj slucajno napraviti tu gresku ko i ja"
http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-1938573/corsair-h100i-define-z87-sabertooth-fit.html
Ali nema objasnjenja.
EDIT: Al sad vidim da je gore mjesta za samo dva 5,25" drivea.
Umjesto toga ide 3,5", ili?

Neznam zašto bi se trebala bušiti plastika, ali nije to neka šteta xD Pa s obzirom da bi proc bio hlađen, znaći nešto topline je riješeno, ali ako misliš imati 2 grafe koje se zračno hlade onda dolazi do malog problema. Ali H110 bi odlično ohladio tvoj proc i zrak bi prolazio jako hladan. Tako da nema problema. Ne, nego kaže: Nemoj napraviti istu grešku kao i ja i staviti najprije MBO pa SSD" zato jer najprije moraš staviti SSD pa onda MBO inaće nećeš moći montirati SSD. Za to mi nikad nije jasno bilo, dobiješ nekakvi "bumper" u kojeg točno stane 3.5" HDD, ali nema smisla... Ovaj donji cage se može pomaknuti ulijevo pa imaš mjesta za 3 2,5" ili 3,5" SSD/HDDa.

Fala majstore
P.S. Malo offtopic, koje tiho napajanje za 2x GTX 770 i OC FX-8320? ;)

Evo rijesio sam problem. Neznam gdje mi je bila pamet da se toga ranije nisam sjetio.
Možeš izvaditi gumb iz te plastike i zamijeniti snjim ovaj na kućištu, trebali bi biti isti.