Kućišta i napajanja

Napajanja za vašu konfiguraciju (P&O)

dani00 pon 24.3.2025 19:48

samo da kazem da sam nasao uzrok tome zvuku tj vibraciji. U pitanju je hard disk. Dok ga istekam sve to nestane. Dal sam ga sta pomaknuo dok sam slagao napajanje il je nest drugo ne znam. Pokusavao namjestit, podlozit al ne pomaze. Mislim da cu ga morat umirovit, ionako nemam nista korisno na njemu. Al evo, cisto da se zna ako ce netko imat slicnih problema

Grinch jučer 17:44
kiwi_91 kaže...

Osobno ne bih išao na taj TT jer ne znam tko radi tu platformu, a MSI-eva je od CWT-a, korištena u zadnjih 10 godina u raznim napajanjima od tadašnjih 400 - 600 kn. Kondenzatore također ne mogu raspoznati pa su isto tako vjerojatno upitne kvalitete, a MSI-evi također nisu nešto posebno (ChengX) jer do prije par godina sam ih viđao samo u napajanjima ispod 40 €, a sad ih i MSI, Deepcool, XPG (Kyber) i drugi bolji proizvođači stavljaju u neke svoje srednje rangirane serije napajanja pa su se možda poboljšali, ali osobno bih prije volio vidjeti Teapo, Elite, Su'scon, Samxon, Capxon nego njih. Poznati recenzent napajanja Aris Mpitziopoulos iz HWBustersa je bio u njihovoj tvornici (link) i navodno oni surađuju s nekim japanskim proizvođačima kondenzatora pa su valjda podigli nivo kvalitete.

Tu platformu iz BX3 ima i BM3 model, ali tamo su malo drugačije komponente (npr. japanski primarni kondenzator).

TT BX3 - slika korisnika s Amazona / video test - youtube.com/watch?v=PBrQhNPocw8

TT BM3 - recenzija

Što se tiče ATX 3.1, FSP-ovi modeli imaju ATX 3.0, ali ta napajanja vjerojatno neće pogoniti konfiguraciju s komponentama koje bi mogle imati neke koristi od ATX 3.x specifikacije tako da to nije nužno potrebno. Seasonic ima zgodnu tablicu usporedbe zadnjih nekoliko ATX-ova - link.

Hvala na svoj pomoći do sad, nisam uspio ranije odgovoriti, ali imam samo još jedno pitanje (nadam se), vezano uz preporučena FSP napajanja. FSP napajanja imaju potencijalno konfuzne verzije (Hydro K/Hydro K Pro/Hydo K Pro (ATX 3.0)/Hydro Pro), pa čisto provjere radi - ovo - je jedno od tih ok napajanja?

Ako je, onda po toj cijeni (ako se može pouzdati u Tonerpartner) to napajanje djeluje kao potencijalno najbolja opcija; ali kako to da prema specifikacijama (edit: moguće da je to krivi link, moguće da je ovdje riječ o ovom napajanju?) nema OTP zaštitu, dok druga u tom cjenovnom rangu imaju? Je li to normalno i ok? To ne bi trebao biti problem?

Također kupovanje bulk napajanja pretpostavljam generalno nije problem?

Hvala još jednom.

kiwi_91 jučer 20:27

Grinch

OTP senzor nije neophodan za kritičnu zaštitu ostalih komponenti u računalo jer ih visoka temperatura u napajanju neće pokvariti, ali ga nije loše imati jer je to dobra prevencija kvarova komponenti napajanja, a i ako napajanje nema senzor kvara ventilatora, a gotovo svi ga nemaju pa pretp. da nema ni ovo, onda OTP može poslužiti i u tu svrhu.

Bulk napajanja najčešće nemaju ambalažu i kabel za priključivanje napajanja u utičnicu, ali ovdje vidim da je u opisu navedeno da ima kabel, no za svaki slučaj računaj da nema pa ako ga ne možeš ostaviti od prošlog napajanja, onda moraš i njega kupiti. To ti povećava troškove i potencijalno smanjuje isplativost. Također, moguće da je i jamstvo kraće nego za retail. Ako ti to sve ne utječe na izbor, onda se isplati uštedjeti kupnjom bulk.

Grinch jučer 21:02

Hvala. Kabel nije problem i da ga nema, ali kraće jamstvo bi bilo nešto vrijedno uzimanja u obzir. Na stranicama od ovog Tonerpartnera ne mogu naći informacije o jamstvu (malo neozbiljno), ali valjda se onda drže tvorničkog jamstva.

Ali osim toga, onda to napajanje ima zeleno svijetlo kao prihvatljiv izbor? Jel onda ono sa svojih 100W ekstra ipak bolji izbor nego MSI MAG A650BN za iste novce ako je izbor pao na te dvije opcije?