Kriptovalute

Bitcoin - pitanja i odgovori

mirzet1976 pon 26.6.2017 20:08
kokum20 kaže...
loky4i4 kaže...
kokum20 kaže...

Moze neki savjet za pocetnika?

Što god radio bitno je da ne napraviš ovo kao ja (siacoin) 

Ja sam totalni pocetnik pa ne kuzim bas screenshot. Moze ELI5? :)

Pa prodao ga kad je vrjednost bila jako niska a sad je 20 puta veća - SC - 0.00000549

footballer sri 28.6.2017 00:20

Evo ga momci, tema za raspravu o altcoinima. Molio bih vas da rasprave o altcoinima prebacimo tamo

http://www.bug.hr/forum/topic/internet/altcoins-vijesti-spekulacije-rasprava/251351.aspx

Ukoliko je netko propustio, ovo je link teme koja je FAQ za altcoine

http://www.bug.hr/forum/topic/internet/altcoins-pitanja-odgovori/251312.aspx?page=0&jumpto=5414097&sort=asc&view=flat

Nadam se da će se aktivnost ovime povećati te da ćemo imati puno dobrih vijesti o kojima možemo razglabati :)

JackIsBack sri 28.6.2017 10:36

Na bitcoin-mjenjačnica.hr mi javlja "Vaš račun još nije stvoren. Molimo provjerite kasnije." nakon što sam odradio uplatu. Status uplate je: kupnja je riješena.

Sinoć sam se registrirao na bittrexu i pod opcijom wallets kliknu na + BTC te generirao adresu. Na tu adresu sam izvršio uplatu.

Da li je to ok ili sam nešto zaribao? Što znači ovo vaš račun još nije stvoren?

MarioVk sri 28.6.2017 11:09
footballer kaže...

Jesi na mailu potvrdio registraciju na bittrex? Jedino to mi pada na pamet. 

Mario, kako mislis nije pametno? Ja sam na taj nacin obavio vise deposita i sve je uvijek bilo u redu, i vrlo brzo.

Koliko sam upucen u bittrex i nacin rada postoji mogucnost da ti promjene deposit adresu ili da je uklone pa moras generirati novu, i ako to slucajno naprave u periodu u kojem ti jos cekas novce, izgubit ces ono sto si uplatio.

EDIT: da se razumijemo to samo samo negdje procito i to po meni nikako nema smisla i mislim da to u stvarnosti tako ne smije i ne funkcionira zato sam napisao da nebi trebalo bit problema s njegovom uplatom, ja samo radi sebe volim prvo uplatit btc na svoj offline wallet pa onda lagano s njim di god ocu

JackIsBack sri 28.6.2017 13:07
MarioVk kaže...
Ne sjecam se da mi je ista takvo pisalo, mozes sliku nabacit?

Ovo s bittrex btc adresom bi trebalo funkcionirat iako to nije najpametnije

Evo slike, poruka je na dnu (neke podatke sam izbrisao za svaki slučaj)

footballer kaže...

Jesi na mailu potvrdio registraciju na bittrex? Jedino to mi pada na pamet. 

Mario, kako mislis nije pametno? Ja sam na taj nacin obavio vise deposita i sve je uvijek bilo u redu, i vrlo brzo.

Jesam, ako misliš na onu potvrdu kada kreiram account pa ti pošalju mail da klikneš nalink i potvrdiš.

MarioVk sri 28.6.2017 13:10

Ma to ti je račun račun kao račun u trgovini koji dobijes, i oni ti daju račun tako da si ga možes isprintat i imat kao dokaz uplate. Posto pise da je obradeno ako si dao dobru adresu (ako nisi fulo neku znamenku) trebao bi se vidit primitak svakog trena

JackIsBack sri 28.6.2017 13:22
MarioVk kaže...

Ma to ti je račun račun kao račun u trgovini koji dobijes, i oni ti daju račun tako da si ga možes isprintat i imat kao dokaz uplate. Posto pise da je obradeno ako si dao dobru adresu (ako nisi fulo neku znamenku) trebao bi se vidit primitak svakog trena

Nisam, copy/paste sam adresu kada je plaćeno a i dodatno sam provjerio maloprije.

Ne vidim ništa na bittrex-u pa sam zato išao pitaiti a i ova me poruka zbunila.

A za koliko obično uplata bude vidljiva (mislim na BTC, kada sjednu na bittrex?)

footballer sri 28.6.2017 13:42

Meni je sve dolazilo u roku od najvise sat vremena. Zato mi nije jasno u cemu je stvar.

Posalji mail supportu bittrexa i nekome u bitcoin mjenjacnici, na bittrexu pitaj zasto nije uplaceno a mjenjacnicu pitaj sto im tocno znaci to za racun. Nazalost, s ovim nemam iskustva, pa ne mogu ni reci sto je tocno u pitanju, jer mi se nikad nije dogodilo nista slicno

footballer sri 28.6.2017 13:59
JackIsBack kaže...

Evo sjelo je. sada sam ponovo išao provjeriti i vidim da je u međuvremenu sjelo.

Super.

Stvar je u tome da je potrebno nešto vremena od strane Bittrexa da procesuira to. Drago mi je da je sve u redu i sretno s trgovanjem. 

CyberDemonVZ sri 28.6.2017 15:23

Na pamet mi je palo jedno pitanje na koje još nigdje nisam vidio odgovor.

Postoji kakav offline način rudarenja, za lokacije gdje nema interneta?

Pa se kasnije prenesu podaci na disku/sticku, na računalo spojeno na net?

Ili je baš poanta u real time računanju kad si spojen na net?

MarioVk sri 28.6.2017 15:39
CyberDemonVZ kaže...

Na pamet mi je palo jedno pitanje na koje još nigdje nisam vidio odgovor.

Postoji kakav offline način rudarenja, za lokacije gdje nema interneta?

Pa se kasnije prenesu podaci na disku/sticku, na računalo spojeno na net?

Ili je baš poanta u real time računanju kad si spojen na net?

Real time :)

Yvan čet 29.6.2017 11:41
SuperDox kaže...
SuperDox kaže...

kad povezujem visa karticu sa coinbaseom, jel skida ista kao npr. kada spajam s paypalom?

itko od korisnika navedenog walleta?

Pozdrav SuperDox 

Napravio sam coinbase racun i sve potrebne korake. Spojio sam svoj devizni racun u ZABA banci. Za finalnu verifikaciju moram sam si uplatiti minimalni iznos 10EUR, to sam mogao preko e-zabe na PCu, preko m-zabe nije mogu napraviti uplatu u inozemstvo.

Iako pise da trajanje prijenosa sredstava je 2 do 3radna dana, meni je stigla uplata već iduci dan na moj coinbase wallet. Skinuo sam coinbase aplikaciju koja je odlicna i sve manevriram preko androida.

Nadam se da sam pomogao!

Yvan čet 29.6.2017 12:05
axos kaže...
loky4i4 kaže...
markoal kaže...

Koliko sam vidio, svi rade iduće:
1. kupiš preko coinbase-a BTC (jer je kao najbrži, treba imat na umu njihovu proviziju)

2. prebaciš na Bittrex wallet (tu uzme malu proviziju za transakciju)

3. kupiš što želiš na Bittrex-u

tako nekako osim to je kod mene u pitanju poloniex , cryptopia ,a ne bittrex

Može li se na coinbase kupovat s kunskim ili mora bit devizni?

devizni

Yvan čet 29.6.2017 22:22

osobno, kako sam naveo, korisnik sam ZABE, imam tekuci i devizni. nisam mogao spojiti tekuci, vec samo devizni. vjerojatno jer kasnije ne bih mogao primati eure na racun zbog konverzije, ne znam. govorim samo kakav je bio moj slucaj. 

MarioVk čet 29.6.2017 22:30
Yvan kaže...

osobno, kako sam naveo, korisnik sam ZABE, imam tekuci i devizni. nisam mogao spojiti tekuci, vec samo devizni. vjerojatno jer kasnije ne bih mogao primati eure na racun zbog konverzije, ne znam. govorim samo kakav je bio moj slucaj. 

Osobno mislim da nebi trebao biti problem sa vrstom racuna koju mi korisnici imamo jer na kraju krajeva banka bez problema napravi konverziju pri isplati i uplati. Moguce da se banke razlikuji i da svaka ima svoju politiku oko toga, ali necu pametovat jer sam ja na kraju odustao od coinbase-a kad sam kupovao bitcoin tako da nemogu dati vlastito iskustvo.

Dala pet 30.6.2017 17:19

Povukao s Krakena malo preko 5€ za probu. Oni su mi uzeli fee od cca 1,68%, isti dan mi sjelo na devizni od PBZ-a. Ali oni (PBZ) su mi uzeli još 1€ za nekakvu naknadu.

Ako je po svakoj transakciji 1€ još ok, ali ako imaju naknadu 20% sve bum ih tužil!

Edit:

Zvao ih, fiksna naknada za obradu priljeva iz inozemstva...

damirb22 pet 7.7.2017 09:55

Pozdrav svima, 

odlučio sam kupiti bitcoin i nakon dosta proučavanja kako kupiti bitcoin nalazim da je iz hrvatske jedan od najbržih i najpraktičnijih načina (www)bitcoin-mjenjacnica. Može li uopće jednostavnije??

No, kako ja prvi puta kupujem btc, trebam i btc adresu. Općenito sam nepovjerljiv prema svim softwareima, jer jedan prijatelj je imao aplikaciju za btc wallet i samo jednom su mu nestali bitcoini. Tako da je meni to sve sumnjivo kako se puno priča o sigurnosti bitcoina, a neznam koji software može stvarno garantirati sigurnost protiv virusa i svega čemu smo izloženi :/.

Tako da sam pročitao da je papirnati novčanik jedna od najsigurnijih opcija za pohranu. Našao sam tutorijal kako napraviti papirnati novčanik http://www.binargold.com.hr/upute-za-izradu-papirnatog-novcanika 

Jeli to sve dobro kako su naveli ili treba na još nešto paziti? 

Unaprijed zahvaljujem.

damirb22 ned 9.7.2017 23:20

Baš nitko?? Na drugom forumu su mi potvrdili da je sve ok, ali volio bih čuti više mišljenja? Ja uvijek nekako u strahu iako kažu da je taj papirnati novčanik najsigurniji. I to mi je još i jasno, uspio sam pohvatati zašto je papirnati novčanik najsigurnija metoda za pohranu, sada me još samo zanima da li su ok ove upute na gornjem linkju za offline kreiranje papirnatog novčanika?

Jim Carrey pon 10.7.2017 00:54

možda ne želi nitko odgovoriti jer nitko od ljudi koji čitaju ovu temu nije radila paper wallet, a ne žele pisati na razini špekulacija 

evo našao sam na brzinu dvije stranice o tome stranica 1stranica 2

koliko sam čitao po internetu ta sranica bi morala biti sigurna, da li je 100% sigurna ne znam. Mislim na https://bitcoin-mjenjacnica.hr/#buy-sell

Na kojem walletu ti je imao kolega? Sigurnost walleta se kao prvo gleda da li je lako dostupan kao meta, kao drugo da li je siguran od trećih opasnosti kao što je požar, poplava, provala itd. Ako radiš paper wallet po mojem napraviti kopiju ujedno scan pa spremiti na neki usb. Možete imati i sada neki virus pa dok radite paper wallet pa će zabilježiti. Zato se i preporuča laptop ili računalo koje je isključivo za financijske potrebe te ostale osetljive stvari. Kao što možeš primjetit može se ići u krajnost samo pitanje gdje je granica.

Ne znam o kojem iznosu se radi, ali ja ne bi držao na takav način bitcoin jer je spora transakcija. Ako je to novac koji ste predbilježili kao gubitni tj. ako ga izgubite neće biti smak svijeta. Po mojem bi ga držao na nekoj stranici za trejdanje iz razloga što možete promijeniti u fiat ( euro usd ) u kratkom vremenu u slučaju pada tečaja bitcoin-a. Iako su prognoze optimistične da će rasti u nebesa sve se može promijeniti zbog toga treba donijeti odluku koja je najbolja za vas.