AOMEI Partition Assistant Home 5.1.2
Vezano uz: AOMEI Partition Assistant Home 5.1.2

Jesi li išta izmuvao?
Da bi jednu particiju smanjio a drugu povećao trebaš kliknuti desni klik na particiju D i odabrati "resize partition".
Zatim je smanji za onoliko koliko želiš povećati drugu particiju.
(Ovaj dio koji si "odrezao" od D particije postati će "Unallocated space" i njega ćeš spojiti sa C particijom u nastavku.)
Nakon smanjivanja D particije klinki desnim klikom na C particiju i odaberi "merge partitions". U prozoru koji se otvorio oznaci C particiju i unallocated space i klikni OK.
Nakon toga je potrebno kliknuti na "Apply" u gornjem lijevom kutu programa i pustiti računalo da izvrši potrebne radnje.
Isprobao sam ovo na svom kompu i odlicno je ispalo, nije bio potreban restart.
Pozz.

Puno ti hvala na pomoći,malo mi drhtale ruke,ali sređeno je Ima ovaj program i jednu zanimljivu opciju "Allocate free space" kada klikneš na neku od particija.Prebaci slobodan prostor na drugu particiju i to sam probao

odličan program...i meni su prvi put drhtale ruke kada sam povećavao sistemsku particiju ali ide sve kao po loju, bez brige

Da, a kome ruke ne drhte kada riskira OS i podatke koji su na disku? :-)
Ovaj program je super, lagan je, brz, ne zauzima mnogo prostora, sve u svemu jedan od najpraktičnijih koje sam imao priliku probati. Pozdrav ljudi! :D

Puno ti hvala na pomoći,malo mi drhtale ruke,ali sređeno je Ima ovaj program i jednu zanimljivu opciju "Allocate free space" kada klikneš na neku od particija.Prebaci slobodan prostor na drugu particiju i to sam probao
- program kao 'stotine drugih..', uobičajene mogućnosti.
- Nije dobro takvo alociranje, jer tad se sadržaj diska remapira, jednako kao fragmentirani disk. Bolje je koristiti kontinuirane particije, zbog performansi i u slučaju kvara, spašavanja.
.. bolje je pomaknuti particije.
- Noviji OSevi imaju ugrađen pristojan disk manager, ali je win7-8 ipak ograničen (nije flexibilan kao ovi alati). Možda je za početnike najzgodniji Easeus-PMhome, svaki manager osim windowsovog nudi nedestruktivno podešavanje i tek kad ste zadovoljni pokrene se konkretna izmjena ili se sve undua.
btw. takvi alati kao i razni diag-repair i sl. su praktičniji na nekom LiveMediju nego u samom OSu, jer ih se rijetko treba i eliminira potrebu za licencama (sve je pripremljeno, samo treba pronaći na netu..), dok za spašavanje kvaka-22 treba ispravan OS i tad je live nezamjenjiv.

To da,tu ste u pravu.Bilo koja linux distribucija ima ugrađen GParted alat,podigneš kao live disk i radiš šta si naumio,samo ja jednostavno volim probati
Treba mi mala pomoć oko ovog programčeta.Kako proširiti sistemsku particiju ovim programom bezbolno.Ako npr na D imam 20 gb slobodnog prostora kako ga prebaciti na C barem 10 gb.Ne bih da izmuvam nešto sam