adapter za uticnicu je za americko trziste ali da sam narucivao iz UK bilo bi cca 150kn skuplje!
Nisam siguran, vidjet ću kada mi dođe ali možda nije trebalo naručivati iz UK da se dobije s utičnicom za naše tržište. Jer ja sam najprije naručio sa ove stranice: Kindle Wireless Reading Device, Wi-Fi, 6" Display, Graphite - Latest Generationšto pretpostavljam da si učinio i ti (možeš vjerojatno provjeriti da li te na tu stranicu vodi iz Orders kad klikneš na link onog Kindle modela koji si naručio i da li u Orders ima isti takav naziv). No malo kasnije sam skužio da postoji jedna druga stranica, odnosno izgleda drugi model (s kojim očito ne šalju US adapter), punog naziva Kindle Wireless Reading Device, Wi-Fi, 6" Display, Graphite - Latest Generation [Includes USB Cable for Charging. For International Shipment] - pa sam ipak to naručio. Jedino iz naslova sad nisam siguran da li ću dobiti adapter za naše prostore ili jednostavno neću uopće dobiti adapter - vidjet ćemo... (zapravo, sad sam tek vidio da na toj stranici ima s desne strane opcija "Add a power adapter for Europe", kao i za UK, što se naplaćuje dodatnih $4.99 a to prije nisam uočio - nema veze, dovoljan će biti i samo USB kabel, iako ih već imam par kod kuće, kao i adaptera na koje se mogu priključiti... da, standardizacija je dobra ;)).
ne bi bilo lose da osim slova i funkcijskih tipki ima i brojeva! naime za brojeve moram stisnuti tipku za simbole pa ih tamo odabirati!
Negdje sam to vidio i mislim da možeš stisnuti neku tipku (čini mi se Alt, samo ne znam jel je potrebno stisnuti dvaput ili držati stisnutom) i onda ti gornji red slova služi kao da je onaj red brojeva koji bi inače bio iznad (i bio je na 2. generaciji).
EDIT: za trik s brojevima me digy23 očito preduhitrio, ali dakle potvrđeno je.

Mene zanima dali se moze citat dok je mrak. Ti e-readeri nemaju pozadinsko osvjetljenje a neznam kakav je s taj e-ink. Pa ako mi moze netko reci dali je moguce citat po mraku.

Ako imaš nekakvo svjetlo pri ruci, onda možeš :)

Da, ima potpuno isto pozadinsko osvjetljenje kao knjiga. Dakle, ako ti je mrak - upali si kakvo svjetlo :D

zna li tko iz prve ruke dali se na njih moze prebaciti i citati vlastiti .pdf dokument... nesto sam citao da je potrebna konverzija na njihov format koju oni rade i naplacuju 0.10$ po MB
Mislim da moze... zato je meni i interesantan. Bilio je nesto u zadnjem bugu o tome.
na moj zahtjev
mislim da im je cjena prevelika, no spustit ce se, najbolje je kupit ga u inozemstvu i onda se vozit nazad s raspakiranim, kao da ga koristis...

Postoji li koji e-reader koji ima pozadinsko osvjetljenje, odnosno ima li tko iskustva sa takvima?

Da li se može pronaći u inozemstvu u trgovinama računalnom opremom?

Postoji li koji e-reader koji ima pozadinsko osvjetljenje, odnosno ima li tko iskustva sa takvima?
Na što točno misliš? Postoje tzv. e-readeri koji imaju LCD ekrane pa samim time i pozadinsko osvjetljenje (to ne preporučam ako ga želiš koristiti primarno za čitanje) a postoje i oni koji imaju taj E-Ink ekran uz kojeg onda možeš po potrebi upaliti osvjetljenje ekrana integrirano u e-reader (koliko znam, neki Sonyjevi modeli imaju takvo osvjetljenje - vidi http://www.youtube.com/watch?v=NZUKaEf1eww - no tehnički, ovo nije pozadinsko već osvjetljenje sa strane ;)) - jedina razlika u odnosu na Kindle je u tom slučaju da je praktičnije čitati u mraku jer kod Kindle-a da bi čitao u mraku moraš imati ili neku svjetiljku (kakvih ima i za obične knjige na koje se lagano zakače), neki cover sa integriranim svjetlom ili recimo čitati uz upaljenu noćnu lampu na noćnom stoliću.

Koliko znam, mogu se pronaći u SAD-u u Best Buy, Staples i Target trgovinama (ne znam za druge države) no ako ga tako planiraš kupiti, može ti se lako dogoditi da ga neće imati u pravom trenutku i na pravom mjestu (no dobro, onda ćeš se morati "odšetati" do druge trgovine).
Što se tiče toga, po mom mišljenju to rade samo zato što B&N prodaje Nook offline, iako bi po meni pružali puno bolje iskustvo kupcima da im ih isključivo prodaju online i dostavljaju do vrata, automatski podešene i spremne za korištenje (to iziskuje nemale logističke napore ali vrijedi zbog iskustva koje kupac dobije). No ako ga budu prodavali samo online, propuštaju biti viđeni tamo gdje se može vidjeti Nook-a... ;)

Ima možda taj Kindle search opciju, negdje di se može upisati riječ i da je on traži po pdf-u???

Ima možda taj Kindle search opciju, negdje di se može upisati riječ i da je on traži po pdf-u???
Da i jako elegantna je implementacija. Gdje god da jesi samo kreneš tipkati i ponude ti se najsenzibilnije opcije (traženje unutar knjige, ostavljanje bilješke, pretraživanje weba, Kindle shopa, Wikipedije, instaliranih rječnika...) među kojima je naravno i pretraživanje cijelog uređaja. Problema može biti eventualno sa pojedinim PDF datotekama koje iz nekog razloga ne uspijeva indeksirati. Ne znam u čemu je problem (osim da je poznato da im podrška za PDF-ove općenito još uvijek ima prostora za napredak) ali meni se do sada taj problem javio tek sa jednom PDF datotekom.
Ja ću samo dodati i to da brojeve ne moraš upisivati preko SYM, jer kombinacija tipka alt i gornjeg reda na tipkovnici daje brojeve od 1 do 9 (odnosno do 0)