non stop čitaomo o ovome FF ovo FF ono

nevjerujem da cu preci na cetvroku..nesvidja mi se izgled..ko jadna opera i chrome i ie postaju..ostajem na dobrom starom 3.6

Jadna Opera, haha kakve ti gluposti valjaš.

Sviđa mi se izgled, ali tekst je mutan u firefoxu, barem ovoj beti.

Sviđa mi se izgled, ali tekst je mutan u firefoxu, barem ovoj beti.
To možeš zahvaliti Microsoftu i njihovom izumu zvanom ClearType.

Troši puno manje rama i proc od Chrome-a i Opere, ima još bugova... samo neka se on razvija. Što sada ako kasni. Neka nema bugova...

Zagladivanje fontova nije Microsoftov izum. Inace, Firefox je zeznuo fontove u verziji 4.

ClearType je Microsoftov izum i njegovo forsiranje u DirectWriteu i Direct2D-u je također Microsoftovo djelo.
Kako ja na XP-u s isključenim ClearTypeom nemam problema sa zamućenim slovima u FF4?

ClearType je Microsoftov izum i njegovo forsiranje u DirectWriteu i Direct2D-u je također Microsoftovo djelo.
Kako ja na XP-u s isključenim ClearTypeom nemam problema sa zamućenim slovima u FF4?

Koristim Firefox, ali ponekad mi se blokira pa mi je povremena alternativa Chrome, koji i brzo otvara snimljene web stranice, za razliku od Firefoxa. Vidjećemo jesu li ti problemi sad rješeni.

Da, malo su čudni fontovi u 4, ali navikne se čovjek s vremenom.

Isprobao sam i činilo se u redu, ali sam usporedio sa Chrome-om i tamo su slova crna, a na Firefoxu siva.U čemu je štos?
Pokušao sam ovo, ali nisam primjetio razliku, i dalje je čitljivije u Chrome:
To fix this issue:
- Open Mozilla Firefox 4 Beta 5, go to the address bar and type about:config
- Search for the property gfx.direct2d.disabled
- Double click on it to set it to True.

Stvarno su zakomplicirali sa ovolikim betama, nebi da je operativni sustav
Osobno ne koristim ga ali stvaaaarno svako malo vijest o novoj beti, niđe veze

svi koji su na Win7 i imaju problema sa mutnim fontom neka instaliraju ovaj hotfix
... i da, problem JE u Microsoftu

svi koji su na Win7 i imaju problema sa mutnim fontom neka instaliraju ovaj hotfix
... i da, problem JE u Microsoftu
Problem riješen, hvala.

Odlično je-od MS-a je

Bilo bi dobro kad bi MS dao neko suvislo objašnjenje za poruku koju mi izbaci kad želim instalirati patch...

bas sam isao isprobat, imam kantu od kompa na xp sp3, i mogu reci da barem kod mene opera radi puno bolje(brzina), ne znam kakva ce biti finalna al ovo mi se nikako ne svidja

Slažem se ja sad ovo pišem sa bete 11 nije loša,ali opera je bolja 11.10 baracuda u alpha verziji brzinom razvaljuje a smooth scroll je odlican :D
Kakva ce tek bit kad izade ak je sad ovakva u alphi
I da opera manje rama trosi od FF bez obzira koliko addonsa stavili

Rijetko kojem komadu softwarea sam se veselio kao ovom FF-u. Nadam se da me neće razočarati..

zavisi šta i koliko ocekujes od istog

Ne očekujem puno..ljepo sučelje bez bugova i ubrzanje..
I naravno da zadrži pouzdanost u interpretaciji stranica..

Mene zanima jedno, Dali je brži od Croma?!

Koristio sam chrome i osjeti se da je brži od firefoxa, ali to su sekunde ili ti stotinke razlike. A to mi ne igra neku ulogu zato i dalje koristim firefox.

Mene zanima jedno, Dali je brži od Croma?!
Zapravo nije.

Zanjimljivo je da sad bolje radi u fish tank testu:
http://ie.microsoft.com/testdrive/Performance/FishIETank/Default.html
Čak i bolje od novog IE-a.
1000 riba na 24-32 fps. Rezolucija 1600x731

Meni se čini da će se chrome deinstalirat, jednostavno nakon firefoxa višemi ne leži kao prije.

Ja sam jednostavno morao pobrisat 4.12 (tj vratit se na 3.6.14) jer mi se rušio non stop... Više sreće srugi put. (iako je radio dobro dok se nije rušio)
koliko su oduljili sa sa izdavanjem Firefoxa 4 to je strasno.