Miro sri 11.8.2021 18:25
Ajar kaže...

izgleda zbilja dobro načinjen, osim ovih kabela koji vise kod bunceka i šunkica - to je slabost. nije ni skup, s obzirom na sve pokazano. a jebate, imam samo šaomi telefon. 

Savršeno da ne moraš više šetati psa oko Jaruna, ako ti je to dosadilo... 

Ajar sri 11.8.2021 19:09
Miro kaže...

Savršeno da ne moraš više šetati psa oko Jaruna, ako ti je to dosadilo... 

ma kako se ja osjećao, border collie ne pita. čak i kad je bolestan (a je; osteoartritis), neumoran je i tvrdoglav. sad samo pliva, jer ostalo ne smije. izdržat ću. da nema njega, ne bih ozašao iz kuće i samo bih radio danju i noću. dobro je i zdravo imati psa. elektronički mi nije potreban a u svakom slučaju nije zamjena. noovaj šaomi se čini dobar kao vodič za slijepe i/ili potražni pas za gss (programiraš čehe/poljake u japankama na orkanskim visovima i voila!) 

MladenBan čet 12.8.2021 21:06

Problemi novih tehnologija - kupite da budete "trendy", nije bitno što baš nemate koristi od toga - uvijek se možete pohvaliti na društvenim mrežama!
A te kupnje onda financiraju daljnji razvoj, što je u suštini - pozitivno, no i dalje ostaje pitanje; "Da li je to napravljeno da bude korisno ili samo zato što smo imali mogućnost da to napravimo?"...

MladenBan čet 12.8.2021 21:18

Situacija (nadopuna mog prethodnog posta) - imam "robotski usisavač" prve generacije sa NiMh akumulatorom koji je sad u banani. Mogu ga zamijeniti sa Li-Ion akumulatorom ali je upitna isplativost investicije jer je taj uređaj (star 7-8 godina) vrlo "glup" u odnosu na današnje...
Žao mi ga je baciti (zbog uloženih novaca) no ne vidim kako ga (isplativo) iskoristiti..?
Kad bih imao dovoljno znanja, vještina i alata - bolje bi ga bilo (obzirom na programirane algoritme) pretvoriti u kosilicu!
Bolje - no vjerojatno ne i jeftinije...
Hrpa stvari se danas proizvodi i baca u smeće nakon par godina...