zzib sub 12.4.2025 23:19

S obzirom da je Trump izuzeo elektroniku iz sankcija (niti 10% carine se ne primjenjuje) poskupljenje se odnosi na dodatke (kao što su maskice za mob, itd.) Sve ostalo je čisto iskorištavanje u svrhu profita. 

SamoPitam3 ned 13.4.2025 00:03

Trump ce vrlo brzo shvatiti da svijet ne funkcionira kako on to zamislja ili ga nece biti. Ne moze ameriku odvesti u bankrot kao sto je sebe nekoliko puta vec sebe odveo. Postoje neki jaci igraci u Americi daleko jaci i od samog predsjednika. Trump, puno zuji, a gotovo nista meda ne daje i to je jedina cinjenica. Ima ok stav, Amerika je prezaduzena - istina, ali nacin na koji to on pokusava rijesiti ce prosjecnog amerikanca debelo kostati.

Indestructible ned 13.4.2025 01:35
SamoPitam3 kaže...

Trump ce vrlo brzo shvatiti da svijet ne funkcionira kako on to zamislja ili ga nece biti. Ne moze ameriku odvesti u bankrot kao sto je sebe nekoliko puta vec sebe odveo. Postoje neki jaci igraci u Americi daleko jaci i od samog predsjednika. Trump, puno zuji, a gotovo nista meda ne daje i to je jedina cinjenica. Ima ok stav, Amerika je prezaduzena - istina, ali nacin na koji to on pokusava rijesiti ce prosjecnog amerikanca debelo kostati.

A sta ce mu biti? Kao da ce ove tarife promjeniti nesto drasticno? Kada i ako uvede konacno tarife, ja dajem maksimum mjesec-dva dana koliko ce trajati neka medijska hajka, i onda tarife vise nece biti glavni problem.

Svi lideri svojih zemalja ce se morati prilagoditi Trumpovoj igri, htjeli oni ili ne. Pocevsi od samih evropljana koji ne znaju da li bi pisali ili srali prvo.

A sto se tice kupaca, mislis da ce izbiti neki revolt zato sto ce im nesto sad skuplje biti? Pa imamo do sada nevidjenu pljacku preko inflacije i umjetnog dizanja cijena. Koje i dan danas traje.

Macumba ned 13.4.2025 12:01

Niti će Trump shvatiti, nit će ostali samo šutjeti i pognuti glavu.
Kina je malo bolji igrač od Trumpa i Kinezi će lakše trpjeti u ovom ratu od Amera.
A svi ostali će se prilagoditi, htjeli ne htjeli.
Uglavnom, bit će tu još "krvi", samo se nadam ne i prave nego samo simbolične, ekonomske.

Old Iggy ned 13.4.2025 13:34
Indestructible kaže...

A sta ce mu biti? Kao da ce ove tarife promjeniti nesto drasticno? Kada i ako uvede konacno tarife, ja dajem maksimum mjesec-dva dana koliko ce trajati neka medijska hajka, i onda tarife vise nece biti glavni problem.

Svi lideri svojih zemalja ce se morati prilagoditi Trumpovoj igri, htjeli oni ili ne. Pocevsi od samih evropljana koji ne znaju da li bi pisali ili srali prvo.

A sto se tice kupaca, mislis da ce izbiti neki revolt zato sto ce im nesto sad skuplje biti? Pa imamo do sada nevidjenu pljacku preko inflacije i umjetnog dizanja cijena. Koje i dan danas traje.

Trump se ne može prilagoditi sam sebi, kamoli tržištu.

Niti će se svi prilagoditi njegovim glupostima niti sami ameri. Poseno kad je složio "savršenu oluju" - veće cijene, pad dolara, gubitak tržišta.

SharkZ ned 13.4.2025 13:50
SamoPitam3 kaže...

Trump ce vrlo brzo shvatiti da svijet ne funkcionira kako on to zamislja ili ga nece biti.

A ja se pitam kad ćete vi shvatiti kako funkcionira vođenje jedne takve mega sile i kako se donose odluke?

Samo čitam "Trump ovo, Trump ono"...

Pa on u svojim firmama ne može donosit odluke tek tako bez nadzornog odbora i Uprave, a ne na razini države da može odlučivat.

Taj čovjek ima jedno 300 savjetnika oko sebe koji zapravo sve analiziraju i odlučuju, a njemu se nosi na potpis.

Svi potezi koji se naprave često imaju viši cilj koji naravno nekakav kmet iz Babine grede neće razumijeti, niti treba, niti se treba petljati u navedeno.

O vođenju Amerike možete znati samo ono što piše u medijima, a to su 99.9% laži i budalaštine.

Tako da, calm down...

Ljudi u HR ne znaju što se događa lokalno, u njihovom gradu, tko donosi odluke, tko namješta natječaje i gdje odlaze pare, a petljali bi se u financijsko stanje Amerika i njene odluke, za nepovjerovat... :facepalm:

Novice ned 13.4.2025 15:26
SharkZ kaže...
SamoPitam3 kaže...

Trump ce vrlo brzo shvatiti da svijet ne funkcionira kako on to zamislja ili ga nece biti.

A ja se pitam kad ćete vi shvatiti kako funkcionira vođenje jedne takve mega sile i kako se donose odluke?

Samo čitam "Trump ovo, Trump ono"...

Pa on u svojim firmama ne može donosit odluke tek tako bez nadzornog odbora i Uprave, a ne na razini države da može odlučivat.

Taj čovjek ima jedno 300 savjetnika oko sebe koji zapravo sve analiziraju i odlučuju, a njemu se nosi na potpis.

Svi potezi koji se naprave često imaju viši cilj koji naravno nekakav kmet iz Babine grede neće razumijeti, niti treba, niti se treba petljati u navedeno.

O vođenju Amerike možete znati samo ono što piše u medijima, a to su 99.9% laži i budalaštine.

Tako da, calm down...

Ljudi u HR ne znaju što se događa lokalno, u njihovom gradu, tko donosi odluke, tko namješta natječaje i gdje odlaze pare, a petljali bi se u financijsko stanje Amerika i njene odluke, za nepovjerovat... :facepalm:

Otkud tebi da ne donosi odluke sam nego da ima 300 savjetnika koji sve analiziraju i odlučuju, pretpostavljam da za razliku od ostalih imaš konkretne informacije ili je to ono, logika ne?

HCMAA ned 13.4.2025 16:25

trump je uspio nemoguće...bankrot kockarnice... i to dva puta...i on će protiv kineza...kinezi budu jeli šaku riže ali popustiti neće...neovisno o politici KP...i bez KP-a kinezi imaju veći ponos od meričana...i spremni su šaku riže dnevno...a meričani...evo tucet jaja kod njih skoro 7$ pa prijete neredi na ulici

SharkZ ned 13.4.2025 17:24
Novice kaže...

Otkud tebi da ne donosi odluke sam nego da ima 300 savjetnika koji sve analiziraju i odlučuju, pretpostavljam da za razliku od ostalih imaš konkretne informacije ili je to ono, logika ne?

U nijednoj uređenoj državi ne može nitko imati apsolutnu vlast i donositi samostalno odluke bitne za ekonomiju niti će mu to biti dopušteno, niti može mjenjati određene sporazume i ugovore, čak naprotiv, većina njih su fikusi koji ništa ne odlučuju, da si pročitao barem jednu knjigu o globalizmu znao bi to.

To da jedan čovjek sve odlučuje "kako mu se digne" možda ima u Burundiji i sl. zemljama gdje je oblik vladavine diktatura.

Čim pitaš "odakle to meni" znači da nemaš blage veze o životu, logika ne?

Novice ned 13.4.2025 18:10
SharkZ kaže...
Novice kaže...

U nijednoj uređenoj državi ne može nitko imati apsolutnu vlast i donositi samostalno odluke bitne za ekonomiju niti će mu to biti dopušteno, niti može mjenjati određene sporazume i ugovore, čak naprotiv, većina njih su fikusi koji ništa ne odlučuju, da si pročitao barem jednu knjigu o globalizmu znao bi to.

To da jedan čovjek sve odlučuje "kako mu se digne" možda ima u Burundiji i sl. zemljama gdje je oblik vladavine diktatura.

Čim pitaš "odakle to meni" znači da nemaš blage veze o životu, logika ne?

Tko je ikad tvrdio da Trump ima APSOLUTNU vlast? Da ima u kontekstu zapadne demokracije (drži oba doma, drži ustavni sud) to da. Ali ne u doslovnom smislu.

Ali ako tvrdiš da on prođe hrpu filtera i ljudi koji odlučuju pa svejedno donese idiotske odluke, onda da, to nije logično. 

Najbrži ned 13.4.2025 23:18
kaže...

Anker samo početak trenda

Kineski Anker, jedan od najvećih prodavatelja na Amazonu s ponudom od powerbanaka do maski za mobitele, podigao je cijene na petini svojih proizvoda na američkoj platformi od prošlog četvrtka. 

Prezadovoljan sa prijenosnim punjačima, sada sam uzeo 27650 mAh da mogu i laptop napuniti do kraja. Ovaj od 20k mi ga napuni 0~87%, jedan otišao starom, a jednog poklonio badži da ima za splav na vodi - da si pušta muziku i led rasvjetu kad ide s ekipom na pecanje.

SamoPitam3 ned 13.4.2025 23:32

Ameri sto su izabrali to su i dobili. Bio je idiot u prvom mandatu, sada je to to digao na visi nivo. Moje misljenje je da ce EU proci relativno bezbolno ove idiote s one strane atlantika. Talasati ce i glumatati ce, ali ce vidjeti da je globalizacija uzela maha i da ne mogu nista. Pa Trump trenutno ima veliki problem i s izvlacenjem nafte u svojoj drzavi. Milijuni ljudi ostaju bez posla zbog nafte u USA, a on se bavi je*enim jajima iz Meksika, od jucer i obicnom vodom iz Meksika. Glumata nekog spasitelja Ukrajine, osvajaca Grenlanda i panamskog kanala. Covjek je zrel za "kvasinu".

Zaporožac ned 13.4.2025 23:53
HCMAA kaže...

trump je uspio nemoguće...bankrot kockarnice... i to dva puta...i on će protiv kineza...kinezi budu jeli šaku riže ali popustiti neće...neovisno o politici KP...i bez KP-a kinezi imaju veći ponos od meričana...i spremni su šaku riže dnevno...a meričani...evo tucet jaja kod njih skoro 7$ pa prijete neredi na ulici

Tebi je ponos ako je netko glup i iz inata jede šest mjeseci rižu, jer voli svoju komunističku partiju ?! 

U Americi je prava demokracija i zbog jaja će zapaliti Senat ako teba.

Amerikanci su sami sebe pokakili dijelom ustava gdje precjednik ima prevelike ovlasti.

Treba mu dati Milanovićeve ovlasti, pa će plakati kao i Zoki.

konjRR pon 14.4.2025 17:54
Zaporožac kaže...

Amerikanci su sami sebe pokakili dijelom ustava gdje precjednik ima prevelike ovlasti.

Ako me iakako pamcenje sluzi, a moram priznat da nije bas dobro vec mnogo godina, predsjenik amerike ima ovakve, uvecane, ovlasti u slucaju rata. 

Amerika je neprekidno u ratu bar od 2. svjetskog.

Npr. predsjednik ukrajine ima jos vece ovlasti u slucaju rata, nemoze se ni izbore odrzati.  

Zaporožac pon 14.4.2025 23:30
konjRR kaže... 

Ako me iakako pamcenje sluzi, a moram priznat da nije bas dobro vec mnogo godina, predsjenik amerike ima ovakve, uvecane, ovlasti u slucaju rata. 

Npr. predsjednik ukrajine ima jos vece ovlasti u slucaju rata, nemoze se ni izbore odrzati.  

To je monstruozno, bez obzira o kojoj državi se radi, ili političkom sistemu.

Po čemu se američki predsjednički sustav razlikuje od ruskog , kineskog, sj. korejskog ?

Po ničemu, daš budali sve ovlasti.

Druga stvar su građanska prava.

Old Iggy uto 15.4.2025 09:39
Zaporožac kaže...
konjRR kaže... 

To je monstruozno, bez obzira o kojoj državi se radi, ili političkom sistemu.

Po čemu se američki predsjednički sustav razlikuje od ruskog , kineskog, sj. korejskog ?

Po ničemu, daš budali sve ovlasti.

Druga stvar su građanska prava.

Nije monstruozno, svaki sustav (predsjednički / polupredsjednički) ima svoje prednosti i mane te svrhu.

Problem ovdje je što prava koja se inače daju u slučaju problema nacionalne sigurnosti (rat i slično) ovdje ne dolaze u pitanje jer niti su u ratu niti postoji ikakva prijetnja.

Zato i je pitanje zašto se drugi politički (kongres, senat, demokrati) i državni (ministarstva, sudstvo) nimalo ne javljaju.