picajzla0707 čet 7.11.2024 12:42
60nine kaže...

naravno da ne izađu - ali tih koji ne izađu nije baš toliko koliko ti misliš :) niti se moj post referirao na takve (zato ni postotci nisu apsolutni)

naravno, sve ovo kaj pišem su samo moje puste želje da se konačno nekaj malo promjeni u top 3-4 - svjestan sam da je to za naše pojmove utopija :)

problem je u tome što je cijela tvoja priča zasnovana na premisi da su ovi koji ne izlaze na izbore drukčiji od onih koji ne izlaze

što nemere biti veća pogreška, jer ako na izlaznosti od preko 60% birača imaš ovakav rezultat, onda je to anketa koja je daleko jača od bilo koje predizborne ankete koja se provodi na par tisuća ljudi, pa rijetko kad pogriješi za više od par posto amo-tamo

da imaš 100-postotnu izlaznost, situacija bi vrlo vjerojatno bila ista

60nine čet 7.11.2024 13:26
picajzla0707 kaže...

problem je u tome što je cijela tvoja priča zasnovana na premisi da su ovi koji ne izlaze na izbore drukčiji od onih koji ne izlaze

problem je kaj su to moje puste želje :)

wyks čet 7.11.2024 15:53

Zato jer je 10+% biraca nazivno nije htjelo HDZ, ali je htjelo desnicu pa je dio glasača glasao za DP, iako je to na kraju bilo skoro 50% za desnu politiku (kad uključimo i Most koji samo zbog privatnih razloga Grmoje i Petrova ne koalira sa HDZom, iako bi neko drugo vodstvo to ucinilo).

Jasna je i ogromna distinkcija između "nisam glasao za HDZ" sto uključuje i glas DP/Mostu (iako je svima logicnijeda je glas kontra HDZa glas SDPu) i "nisam glasao za HDZ ali mi je koalicija sa HDZom daleko prihvatljivija nego SDP vlada".

Nije svaki pravokutnik kvadrat, ali je svaki kvadrat pravokutnik.

(Imali smo i sad u SADu rezultata gdje je referendum za legalizaciju abortusa/minimalne plaće osvojio 55-70% glasova, a Trump je osvojio tu istu državu, pa si sad objasni kako je u jednakom omjeru prošao glas za abortus a izabran je protivnik abortusa?)

notloB čet 7.11.2024 17:04

Kad pogledaš us orangutana, orbana, erdogana, poljake, slovake, vučića... naš plenki je mila majka, europejac, dingospo, desnjare drži u toru, ne valjaju se plinske boce, nema nepredviđenih sranja samo uobičajene krađe, nepotizmi i za hdz uobičajen idiotizam ali pod kontrolom... da možemo sastavlja vladu za dva dana bi imao revoluciju i likove koji donedavno mirni s pivom u maskirnom ispred dućana odjednom valjaju plinske boce po markovom.

Status quo, psi laju, karavane s čitavim obiteljima prolaze u inozemstvo.

BroccDaRock čet 7.11.2024 18:05

Do kraja godine $100k je sad sasvim izgledno . Da ne govorimo da je dobar dio altcoina još na razinama dok je BTC bio $20k. Naravno, nemojte da vam to skrene pažnju s nadahnjujućih političkih diskusija po kojima je ovaj forum poznat.

picajzla0707 čet 7.11.2024 20:38
BroccDaRock kaže...

Do kraja godine $100k je sad sasvim izgledno . Da ne govorimo da je dobar dio altcoina još na razinama dok je BTC bio $20k. Naravno, nemojte da vam to skrene pažnju s nadahnjujućih političkih diskusija po kojima je ovaj forum poznat.

o bitkonju i popratnoj ekipi ćemo jopet kad nam sjebu cijenu grafičkih kartica

do tada se zabavljamo politikom