xebeche pon 7.4.2025 14:32

Obzirom da to Nvidia kaže sjetimo se kako je nedavno čovjek u kožnoj jakni najavio kako će RTX 5070 bit ekvivalent RTX 4090 -  da bi smo danas znali da je to obično korporativno PR sranje i daleko od istine koliko je to uopće moguće. 

DuxCro pon 7.4.2025 16:08
dax-lax kaže...

Meni te konzole postanu privlačne tek kad ih krekaju. Ova djeluje kao da ima dovoljno snage za razne emulacije.

Emulatori Nintendo konzola su vjerovatno mrtvi s obzirom na uspjeh kojim je Nintendo zaustavio razvoj Yuzu i Ryunix emulatora. Ako netko počne raditi na S2 emulatoru, Nintendo će im odmah zaprijetiti.  No, čim se konzole pojave na tržištu budite sigurni da će netko raditi na tome da skreka samu konzolu. 

leo_91 uto 8.4.2025 08:41
xebeche kaže...

Obzirom da to Nvidia kaže sjetimo se kako je nedavno čovjek u kožnoj jakni najavio kako će RTX 5070 bit ekvivalent RTX 4090 -  da bi smo danas znali da je to obično korporativno PR sranje i daleko od istine koliko je to uopće moguće. 

Evo i mene je iznenadilo. Mislio sam da ce bas ovaj puta biti drugacije i da nece ispasti mazanje ociju kao SVAKI put do sada na lansiranju nove generacije.

Solo761 uto 8.4.2025 09:27
DuxCro kaže...
dax-lax kaže...

Meni te konzole postanu privlačne tek kad ih krekaju. Ova djeluje kao da ima dovoljno snage za razne emulacije.

Emulatori Nintendo konzola su vjerovatno mrtvi s obzirom na uspjeh kojim je Nintendo zaustavio razvoj Yuzu i Ryunix emulatora. Ako netko počne raditi na S2 emulatoru, Nintendo će im odmah zaprijetiti.  No, čim se konzole pojave na tržištu budite sigurni da će netko raditi na tome da skreka samu konzolu. 

Nigdje nitko ne spominje emulaciju switcha nego emulatore na switchu

Santana uto 8.4.2025 09:44
Svakakav kaže...

..samo 2.5 TFLOPS (uz 40W TDP) , znači kao iPhone16 

za usporedbu skoro 10 god. stari GTX 1060 Mobile ima oko 4.2TFLOPS-a

https://www.techpowerup.com/330410/nintendo-switch-2-pcb-leak-reveals-an-nvidia-tegra-t239-chip-optically-shrunk-to-5nm?cp=2

Nije ti to usporedivo. Brojke su usporedive samo na istoj arhitekturi.

PS4 ima 1.8TF pa opet igre izgledaju bolje nego bilo kaj na tim mobitelima.

Tak da vjerujem da switch 2 igre izgledaju daleko bolje nego bilo kaj na tome iphone-u

Streetpunk uto 8.4.2025 12:20
DuxCro kaže...
dax-lax kaže...

Ryujinx nikako nije mrtav, postoji Greemdev fork koji se updejta i danas!

Ugasili su Greemdevu Github on je samo promjenio lokaciju emulatora, Switch emulaciju nitko nemože zaustaviti jer je Open Source!

A igre za Switch 2 izgledaju cool, pogotovvo Mario Kart World ali 90 dolara za fizičku verziju igre pa oni su se vapna najeli...

DuxCro uto 8.4.2025 15:30
Streetpunk kaže...

Ryujinx nikako nije mrtav, postoji Greemdev fork koji se updejta i danas!

Ugasili su Greemdevu Github on je samo promjenio lokaciju emulatora, Switch emulaciju nitko nemože zaustaviti jer je Open Source!

A igre za Switch 2 izgledaju cool, pogotovvo Mario Kart World ali 90 dolara za fizičku verziju igre pa oni su se vapna najeli...

Nice. Koristio sam Sudachi. I taj switch emulator dobiva povremene nadogradnje.

Edit. Isprobao sam ovaj fork koji si spomenuo. Nažalost vrlo je nestabilan. Ruši se nasumično na 3 testirane igre. Ipak ću se držati sudachija za sada.