Revolut u Hrvatskoj omogućava i trgovanje obveznic
Vezano uz: Revolut u Hrvatskoj omogućava i trgovanje obveznic

Obveznice se izdvajaju kao dobra polazna točka za ulagatelje koji su manje skloni riziku, jer obično nude visoku razinu stabilnosti i mogućnost znatne diversifikacije portfelja. Dobar kreditni rejting i zaštita od inflacije dodatno doprinose njihovoj privlačnosti za ulagače koji traže stabilnost i mogućnost pouzdanih povrata
Nisam neki financijski stručnjak, ali kako to obveznice štite od inflacije?
Njihov povrat je fiksno određen prilikom izdavanja, tako da ako npr imaš obveznicu s povratom 4%, a inflacija bude 5% godišnje, gubiš lovu. Kako si tu zaštićen od inflacije?
Ameri imaju TIPS, ali to je većinom dostupno samo kroz kupnju preko mirovinskih fondova
Zaštićen si od rizika a 4% je bolje od 0% ako ti novac samo stoji na računu. Možeš uložiti i u rizični fond i dobiti veči prinos od inflacije a možda i izgubiti puno više.
Obveznice su za ljude koji žele uštediti i minimalno izgubiti zbog moguće inflacije.

Taj dio nije sporan, obveznice su nižeg rizika
piše da štite od inflacije
osim ako nisu po svojoj definiciji zaštićene (npr Treasury Inflation Protected Securities), ne štite, dapače su moguće i rizičnije u vrijeme visoke inflacije jer imaju fiksan prinos
za razliku od njih, prinosi dionica obično pobjeđuju i inflaciju jer u doba visoke inflacije, vrijednosnice imaju i više prinose

Trebam dobiti novce od auto osiguranja a tekući mi je blokiran i imam otvoren zaštićeni na kojeg se ti novci ne mogu uplatiti. Samo na ovaj blokirani a onda ostajem bez njih.
Otvorio sam Revolut račun. Da li će sve iti ok ako mi moj odvjetnik uplati te novce na Revolut? Trebam točni info. Radi se o većem iznosu ali nije preko 10.000 eura.
Obveznice se izdvajaju kao dobra polazna točka za ulagatelje koji su manje skloni riziku, jer obično nude visoku razinu stabilnosti i mogućnost znatne diversifikacije portfelja. Dobar kreditni rejting i zaštita od inflacije dodatno doprinose njihovoj privlačnosti za ulagače koji traže stabilnost i mogućnost pouzdanih povrata
Nisam neki financijski stručnjak, ali kako to obveznice štite od inflacije?
Njihov povrat je fiksno određen prilikom izdavanja, tako da ako npr imaš obveznicu s povratom 4%, a inflacija bude 5% godišnje, gubiš lovu. Kako si tu zaštićen od inflacije?
Ameri imaju TIPS, ali to je većinom dostupno samo kroz kupnju preko mirovinskih fondova