W2000 čet 13.2.2025 20:51

Za par godina bude on besplatan SVIMA sa najvišom razinom "inteligencije" , zbog sve jače konkurencije svi konkurentni modeli postat će besplatni kao što danas imamo preglednike interneta. Vjerovatno će se financirati od pustih reklama .. :) .. :) ..

Ivan M. čet 13.2.2025 21:29

Izgleda da je OpenAI-u DeepSeek pokvario planove, pa su sad prisiljeni ubrzati razvoj AI-a i konačno dati korisnicima ono što već dugo traže.

Konkurencija ih tjera da budu bolji i prestanu odugovlačiti s inovacijama, što je na kraju dobra stvar za sve nas.

Stoja sub 15.2.2025 13:41
psiho84 kaže...
Mozda, ali u hrpi bezvrijednih informacija, kod konkretnog upita ai zna fino izfiltrirat zeljeni info, tako da ga itekako ima smisla koristiti za pretrazivanje umjesto googlea.

Ono što sam ja primjetio da je ChatGPT drastično bolji u traženju podataka kada imaš neki problem, nego samo guglati. Neće možda nužno naći rješenje, ali pomogne u traženju uzroka/debugiranja problema. Imao sam problem da sam snimao u OBS-u i random usred snimke sam gubio zvuk iz mikrofona na 1-2 sekunde i nisam imao pojma što da radim. Krenuo sam guglati, pa na reddit, pa po forumima i samo sam se zakopavao u tonu tehničkih stvari koje bi možda mogle biti problem.

Onda sam postavi GPT-u pitanje, i onda je on krenuo od onih "glupih" ideja:

Imaš problem sa USB kabelom?

Probaj mikrofon spojiti direktno u komp

Otvori log u OBS-u i vidi što se događa

I još hrpu drugih opcija

onda sam naučio kako otvoriti log, pa sam mu iskopirao log, i onda je on počeo bolje razumjeti problem. Na kraju sam skužio da je bio problem u USB hubu u koji je bio mikrofon spojen, spojio ga u monitor (koji isto ima USB Hub u sebi) i sve je proradilo