Mijenja se izgled izbornika Start u Windowsima 11
Vezano uz: Mijenja se izgled izbornika Start u Windowsima 11

S obzirom da koristim Open-Shell još od prve instalacije jedanaestice, ne tiče me se baš ovo.

Konstatno izmišljaju toplu vodu kreteni.
Meni je ovaj start na win11 totalno sranje, misilim cijeli OS me polako tjera ka linuxu.

Nepotrebno..

Kad je dosadno ekipi u microsoftu i ne znaju kako popravit bug-ove, onda se igraju sa izgledom.

S obzirom da koristim Open-Shell još od prve instalacije jedanaestice, ne tiče me se baš ovo.
Kako ti se cini open shell, tj. jesi li imao nekih bugova, smanjuje li ikakve performanse i sl. ?

A da poprave milijun bugova ispod haube

Već mjesecima nisu riješili bug sa 100% glasnoće na USB vanjskim zvučnim. Ovaj start, pa daj mi konačno da si taskbar premjestim SA STRANE; širine barem ima i uvijek sam tako koristio.
Btw. isto testiram Linux na lapu i VMu te sam jako blizu srednjaka M$-u

Još od Win8 i onoga suludog sučelja koristim classic menu, pa me sve ovo i ne zanima.
Vidjeli smo već svakakvih gluposti od Microsofta, pa ovo ne iznenađuje.

Ne radi kontinuirano u pozadini, a korištenje memorije je obično vrlo nisko osim ako ne koristiš dodatke, ali za većinu korisnika, bilo kakvo usporavanje bit će neznatno.
U principu, po meni to je izvrstan alat za one koji žele klasični izgled za svoj Start meni.

Nešto mi je ovo poznato...
Kisele jabuke, možda bi ipak bilo najbolje da kopiraju "Windows Start Menu" sa Motorole MPX200.
https://www.youtube.com/watch?v=I9zZbTCadpQ

Meni su W11 savrseni GUI.
Start meni je odlican, jednostavan i elegantan. Mana mu je samo onaj racomended, da se to da u potpunosti iskljuciti dao bih mu 5/5 ovako 4/5.
Taskbar, najbolji do sada. Pametno mi grupira appove ako slucajno ne stanu sve na ekranu.
DE/WM sasvim dobri, mozda dodati nekakve profile, naprednije tailanje... ali ono sto postoji radi odlicno.
Za mene je W11 ispolirana 7ica... mnogi se nece sloziti, ali to je ok!
Iskreno, kada bi MS napustio NT kernel i odlucili se prijeci na Linux, to bi za mene bilo to.
Kao prjelazno razdoblje bi mogli uloziti malo u Wine, malo potaknuti proizvodjace SWa da preprogramiraju svoje proizvode, ako vec nemaju i svi bi bili sretni! :)

Svi koji ste spomenuli Linux dobili ste TUP hehe
Windoze su mi bitne još jedino za Cubase i Starcraft. Sve ostalo ADIO!

Ma cijelo vrijeme se Microsoft šmuca kao mačak oko vatre s tim pokušajima "macosiranja" sučelja windowsa.
Brate mili ako to toliko žarko želite bar danas to nije problem napraviti potpuno identičn MacOS-u, a potomo bi valjda bio mir neklo vrijeme, bar što se tiče UI-a!

Imaju 2 zaeba koja su meni zagorcala zivot u uredu. Jedan je "padajuci" menu kad u file exploreru si na This PC pa ides otvoriti burger menu / 3 dot menu i umjesto da se spusti, menu ode uvis iznad ekrana, mislio sam da je problem na mojoj instalaciji i driverima pa sam tu malo vremena izgubio "popravljajuci". Drugi problem je nekako specificniji, vezano za mrezne postavke koje koriste domenske credentials za login u office wifi, pa ako se iz nekog razloga ne connecta automatski - kad se stisne join pokaze se popup za unos username i passworda ali ISPOD tog popupa stoji neki prozorcic koji bi trebalo stisnut ok prije nego mozes unijeti user i pass i to ne mozes nikako bypass, ne mozes ga minimizirat, odustat, cancel, ok, end task, nista. ili reboot ili log off pa onda forget network pa onda connect opet. A i tu treba nekoliko puta udrit glavon od zid prije nego shvatis zasto nemores unijet user u pass u prozorcic.
inace svidja mi se ui, na poslu sam se migrirao na 11 kao early adopter i tester i ne znam koji problem su win 10 imale sa dell latitudima a bome i precisionima, ali par komada je sa "end of life" tako reci refurbished na win11 i ponasaju se bolje nego su ikad bili radili na win 10 kad su bili novi i clean install imali.
Ne znaju više šta bi, pa onda ovakve gluposti da se može reći, evo novosti.