Microsoft je uklonio način zaobilaženja hardverski
Vezano uz: Microsoft je uklonio način zaobilaženja hardverski

Nešto (preko 60% koristi "stari" OS) mi govori da će MS produžiti podršku za Win 10.
Ovim ukidanjem zahtjeva samo provociraju (možeš koristiti stari komp, ali radit će ti bolje na novom).

Nešto (preko 60% koristi "stari" OS) mi govori da će MS produžiti podršku za Win 10.
Ovim ukidanjem zahtjeva samo provociraju (možeš koristiti stari komp, ali radit će ti bolje na novom).
Misliš da ih je briga za te korisnike? Ništa ih ne obavezuje da supportaju 10 godina star OS.

-ponovo, ako je kome promaklo (ili je uopće nekome važno) :))
... nije ms napravio ništa, 'samo je..' uklonio upute kako se isključuje (lažan) uvijet installera kao tpm. .. ne kaže ms ništa više, ne kaže da neće i dalje biti moguće ni bilo što takvog u članku i izvoru na koji se poziva.. nego samo da su sa svojih stranica uklonili upute kako se to kao uvjet isključuje.
-tako bi možda jasniji naslov teme-članka mogao biti ''ms je uklonio UPUTE načina zaobilaženja...'', pri čemu je on sam dao te upute prije par godina, odnosno to uredno radi npr rufus..
Ma lako za nas doma.
Sa novim zakonom o kibernetičkoj sigurnosti iliti NIS2 direktiva, svi poslovni objekti koju su proglašeni važnim ili ključnim moraju imati uvijek sve zadnje ažurirano i najnoviji hardver što se tiče windowsa i svakog dijela programa ili ostalih uređaja koji se koristi u poslovnom okruženju. Uz to, ključni subjekti ne mogu imati vlastitog revizora za kibernetičku sigurnost, nego će država proglasiti nekoliko firmi koje će to raditi i njih ćemo mi morati plaćati uz sve ostalo što će nam predstavljati veliki trošak samo zato što se Microsoftu snilo. I sad kad IT obavijesti direktora ili Upravu da moraju imati milijune eura na zalihi samo za održavanje IT sektora, što mislite kako će reagirati? Na kraju će te ključne firme (a neke u RH imaju po nekoliko zaposlenika - provjereno i vrše uslugu npr. distribucije vode za 1000 domova, a spadaju pod ključne subjekte) raditi samo da se pune računi Microsofta i ostalih dijelova IT opreme koja se mora koristiti (ažurirati) da bi se zadovoljila kibernetička sigurnost. Ako se dogodi nešto, što mislite koga će prvo prozivati?
Jer eto, Microsoft stalno nešto smišlja, malo ovako, malo onako u suradnji sa proizvođačima hardvera i tako ukrug, a korisnici neka samo plaćaju, a proizvodi od programa i hardvera sve lošiji i kraćeg radnog vijeka.
Da, firme će imati isto puno (skupih) problema.
Ovo pomalo podsjeća na medicinu rada. Mi u firmi (obični uredski štakori, jelte) morali smo ići na pregled vida kod jedne ovlaštene firme/ordinacije i pregledavali nam vid na nekim hrđavim strojevima kao da su iz pedesetih godina. Samo da bi ta firma mogla poslati račun.
Tako će i ovo - zadovoljenje forme uz naplatu. Samo - ovo bi moglo biti prilično skuplje.