Drago pet 27.9.2024 17:37
Santana kaže...

Ma mozes ti meni poslat i 1000 mailova, al nemas mi kaj instaliravat po kompu. To mi je ono razina trojana.

Da. Jer te trojanac obavijesti službenim mailom da će se instalirati. I kad će se instalirati. I kako spriječiti instalaciju. Tipično ponašanje trojanca.

Santana pet 27.9.2024 18:25
Drago kaže...
Santana kaže...

Ma mozes ti meni poslat i 1000 mailova, al nemas mi kaj instaliravat po kompu. To mi je ono razina trojana.

Da. Jer te trojanac obavijesti službenim mailom da će se instalirati. I kad će se instalirati. I kako spriječiti instalaciju. Tipično ponašanje trojanca.

Pa skoro ;). Svejedno nema mi kaj instaliravat na racunalu.
Ako hocu budem si sam.

Samim time da to moras sprijecit je previse.

Kam bi pak dosli kad bi svaki program na racunalu tak ponasal. Poslali smo ti mail pa je oke. Instalirat cemo ti hrpu gluposti po kompu i tak svaki program svoje instalira, a ti se bori protiv toga.

Jednako mi smeta kad windows nakon update-a instalira neke stvari koje su bile obrisane.

UncleJimbo sub 28.9.2024 16:47
Santana kaže...

Pa skoro ;). Svejedno nema mi kaj instaliravat na racunalu.
Ako hocu budem si sam.

To je odrađeno za ljude koji se ne snalaze da ih ne ostave bez ičega.

S druge strane oni koji to nisu htjeli su deinstalirali Kasperyk već ranije pa im niti zamjena nije automatski instalirana. 

Po meni su oni to odradili i više nego korektno s obzirom na situaciju.

UniqueBug čet 10.10.2024 21:48

Dakle, ako sam dobro shvatio, Kaspersky je svojim korisnicima/pretplatnicima, prema kojima ima obaveze putem ugovora i pretplate, javio o promjenama i instalirao softver tvrtke koja je preuzela pretplatnike/obaveze, kao sljednik Kaspersky-a? Da ne bi po dobrom američanskom običaju uslijedila gomila tužbi i zahtjeva za povrat novca, za duševne boli i zbog izlaganja pretplatnika riziku zaraze deinstalacijom softvera? Kad nije ni imao izbora ili dokaznog postupka? U tom svjetlu njihov potez mogu shvatiti kao promišljen i s brigom za korisnike.🖖🏻