nixass sri 1.3.2023 17:16

i jos jedan link na temu, tenks both apple&android

 

https://www.theverge.com/22684730/students-file-folder-directory-structure-education-gen-z

 

A generation that grew up with Google is forcing professors to rethink their lesson plans

 

Catherine Garland, an astrophysicist, started seeing the problem in 2017. She was teaching an engineering course, and her students were using simulation software to model turbines for jet engines. She’d laid out the assignment clearly, but student after student was calling her over for help. They were all getting the same error message: The program couldn’t find their files.

Bitanga sri 1.3.2023 17:22

 

Sa našim Canon office scannerom u firmi i najveći IT stručnjaci izgube živce.

 

No, nedavno sam svjedočio na sastanku kako direktor firme objašnjava starijoj kolegici iz računovodstva kako da se spoji na teamse.

Na kraju se RDP-om spojio na njezino računalo i poklikao joj. Ima ljudi koji su ignoranti za tehnologiju u svim godištima i stručnim spremama.

 

Ili oni koji imaju zapunjen cijeli desktop dokumentima da ih lakše nađu. Toga je bilo i prije clouda :-D

Feudalac sri 1.3.2023 18:43

Silvio3105:

Ne budali. Telefoni su neizbježan dio života, silom prilika se koriste i za vrijeme vožnje. koristim Siri u vožnji ekstenzivno, ali odgovor na poziv traži klikanje, a nekad treba kliknuti i za pozivanje bez obzira što sve ide preko ugrađenog carPlay handsfreeja. Bez toga, slažem se, nikako koristiti

BlueMax sri 1.3.2023 22:11
Feudalac kaže...
BlueMax:

Jedna ruka je praktično slobodna za započeti ili odgovoriti na poziv. Manje posla koji treba odraditi s vozilom, više koncentracije na vožnju. Jednostavnije je, kako god okreneš.

 Na poziv se javljaš voice controlom (kojeg ne želim niti imam) ili tipkom na volanu gdje je ruka svakako. Što se koncentracije tiče, što je čovjeg manje angažiran u vožnji to je manje i koncentriran. Ne vidim po čemu je jednostavnije kad koristiš ruku koja je svakako na volanu. Koristim i jedan i drugi i nikakve razlike nema.

Feudalac sri 1.3.2023 22:32

BlueMax:

Blago tebi. Glasovno pozivanje (i prekidanje) je stvarno korisna stvar. A možda sam ja samo nesposoban hakirati pentagon za vrijeme vožnje pa mi se čini da ajfonove funkcije vrijede nekog k.

BlueMax čet 2.3.2023 00:16
Feudalac kaže...
BlueMax:

Blago tebi. Glasovno pozivanje (i prekidanje) je stvarno korisna stvar. A možda sam ja samo nesposoban hakirati pentagon za vrijeme vožnje pa mi se čini da ajfonove funkcije vrijede nekog k.

 Glasovno pozivanje je druga stvar, koju koristim ali preko voice assistanta mobitela a ne auta, i nema apsoluto nikakve razlike voziš li automatik ili manualac. Za javiti se i prekinuti poziv najzgodnija i najbrža je tipka na volanu, opet nema veze s mjenjačem.

Od početka teme tvoje postove sam smatrao nekakvim trolanjem i čak su mi bili simpatični. Ovo gdje si sad skrenuo je očaj.