Terrakomov optički Internet
Vezano uz: Terrakomov optički Internet

Također vrlo zadovoljan uslugom,internet+TV,sve super..
Jedino je pristup routeru preko web sučelja zaključan tj. treba password koji ne dobiješ..bar ja nisam

Mislim sve ovo stoji, ali lako se ISP k**či sa internetskom vezom kada je korisnik spojen optikom. A što je sa onima jadnicima koji su tko zna koliko udaljeni od centrale, pa im ni adsl ne radi kako spada.

Jedino je pristup routeru preko web sučelja zaključan tj. treba password koji ne dobiješ..bar ja nisam
Probaj "fritzbox" (bez navodnika)

Na H1 na FRITZ!Boxu je password bio avm

Pozdrav,
Davore, optika koju oni vuku...je njihova ili se koriste HTovom?
Znas li mozda?
Hvala
Pozz

Njihova je optika, ja sam uzeo prije cca mjesec dana, prezadovoljan sam, pogotovo jer sam presao s 4 Mbit ADSL-a na 50/10 optiku, vrhunska usluga uopce, a pogotovo naspram prijasnjih ISP-ova
Evo neki moji dojmovi: http://www.bug.hr/forum/post/povezivanje-internet/terrakom/5223894.aspx

Pozdrav,
Davore, optika koju oni vuku...je njihova ili se koriste HTovom?
Znas li mozda?
Hvala
Pozz
Optika je njihova - zato i nemaju pokrivenost poput T-Comove, već polako šire pipke po Zagrebu i drugim gradovima gdje djeluju.

Pitam zato jer imam optiku preko Iskona (HT infrastruktura) i u zadnja dva tjedan je stakor vec tri puta pregrizao kabl...uzas...zadnjih mjesec dana sam vise bez cijele usluge nego kaj mi radi...

zato kod bakra je totalno drukcija prica :
Max brzina 10Mbps / 0,56Mbps
modem technicolor i to zakljucan. Nemozete ni password na wirelesu promjeniti.
vdsl nedostupan.

Imam bnet vec godinama, nikad ali nikad mi nije pukla veza, zadnjih 3-4 godine imam 50/10 isporucuju mi 49,9/10,3. Mislim da je to itekako korektno jedino mi je zao sto to ne mogu reci za njihov odnos prema starim korisnicima vs novim korisnicima.
Kolega je uzeo terrakom u centru zg, veli za 100kn/100Mb samo internet. Ako dodu u precko prebacit cu se kada vidim iskustva i rezultate, mozda neki probni rok.

Ima li mozda neko iz drugih djelova Hr iskustva s njima? Dosad samo ziva patnja s Tcomom i Optimom.

ja potpisao ugovor s njima sredinom 9. mjeseca, i jos nisu spojili uslugu (znaci preko 3 mjeseca). a zakonski rok je 45 dana. zovem ih ujutro, ali sluzba za korisnike kaze da prodaja radi poslije podne, da ce mi se javiti pa nikad nista :(
pozurili su se ponuditi uslugu u zagrebu na zaprudju a u biti su blefirali i jos nas nisu spojili... u pitanju je optika, odnosno hfc varijanta, ovo preko coaxa...
da sam kojim slucajem imao i prijenos broja, sad bi mi finu lovicu trebali isplatiti...

Ja koristim također optiku od njih 100/20 (89-94/18-19.5) od sredine 9 mj i zadovoljan sam za sada. Imao sam problem u 10 mj. Internet brzina je padala na 20-50 mbs u popodnevnim satima. Medutim brzo su to rijesili..

Ima li mozda neko iz drugih djelova Hr iskustva s njima? Dosad samo ziva patnja s Tcomom i Optimom.
Ovaj članak nije namijenjen za ostatak Hr.

Koliko sam shvatio ovdje se radi o istoj tehnologiji koju koristi Bnet (HFC) i ne znam zašto se zove "Optik" kada ju ostatak svijeta zove HFC...
Za one koje žele znati više
Link je još uvijek spojen i aktivan u mojem domu. Pratim thread te ću rado odgovoriti na eventualna pitanja, obaviti dodatna specifična mjerenja koja bi nekome mogla biti bitna i tako dalje. Pa javite bez ustručavanja