IT trgovine

Bits and bytes - iskustva

WooOt uto 26.3.2019 16:02

Pa amo poceti,

 

Whois domene djelomicno sakriven. Na sajtu je wordpress, zamisli profesionalnu tvrtku sa wordpressom i to jos gdje dopustas registraciju korisnika, ako izdrzi 200 ljudi odjednom evo mi ruke. Reklame na sajtu sa trece strane sto je jako zbunjujuce. Tema je navodno radena za neku drugu stranicu koja je prazna, verzija teme 0.0.1 vjerojatno je radio covjek koji pokusava nauciti kako napraviti wordpress temu. Sve u svemu god help you.

bill_jobs uto 26.3.2019 17:01

Trash sajt koji će odbiti svakog potencijalnog kupca, realno ne bi tamo kupio ni termalnu pastu.

Domena je konfa.eu, a u headeru sajta naziv "Bits and Bytes", tako da blage veze nemamo ni kako se trgovina zapravo zove.

U izborniku stoji rubrika "Konfe" umjesto "Konfiguracije", amaterski i neozbiljno.

 

Uglavnom, preloše, možda prolazi kao neka lokalna trgovinica u kvartu pa su napravili sajt tek reda radi, ali kao webshop je to smijurija.

 

 

 

MrBlc uto 26.3.2019 19:21

Prvo, osobno ne bih nikad uzimao tehničku robu od j.d.o.o. firme. Ako netko nema za početni kapital normalne firme, kako očekivati da će mu normalno funkcionirati nabava, garancijski postupci i slično. Općenito mi j.d.o.o. u kombinaciji s ugostiteljstvom i trgovinom izaziva nepovjerenje. 

 

Što se tiče načina plaćanja, "izrada R1" nije način plaćanja, što opet upućuje na nepoznavanje propisa i poslovanja općenito, što dodatno narušava povjerenje.

 

Plaćanje karticama je danas pod must za imalo ozbiljniji biznis, pogotovo ako cilja na privatne korisnike, ali, s druge strane, bolje da ga na stranici nema jer je nespojiv s besplatnim certifikatom, pogotovo uz već spomenutu zbrku s imenom domene i firme.

 

Ovakva firma bi mi eventualno bila zanimljiva kao kvartovski dućan kojem bih možda platio usporedivu ili par kuna veću cijenu u odnosu na velike igrače, te kupovao robu niže vrijednosti kad bi vlasnik imao u svoje poslovanje dovoljno povjerenja da uloži puni početni kapital, a koji će ionako potrošiti ako u prostoru želi imati upravo ono što će mu prvo i krenuti - sitnice zbog kojih se ne isplati ići do nekog većeg dućana.

Kant sub 30.3.2019 19:58

Evo da javim svoje iskustvo.

 

Volim tu i tamo nekome pokloniti priliku na slijepo, pa sam tako odlučio poslati upit i gore navedenom shopu.

 

Za probu sam naručio Roccat Suora FX tipkovnicu, javio im se na mail s upitom za ponudu. 

Poslali ponudu za 30 minuta (690 kn) te mi javili da nakon uplate pošaljem broj mobitela za kontakt.

Nedugo nakon uplate nazvali su me, a ono što me ugodno iznenadilo je da smo dogovorili osobno preuzimanje, unatoč tome što nemaju poslovnicu. Preuzeo tipkovnicu, otišao doma, tipkao 2-3 sata na njoj i skužio da slovo M ne radi kako treba.

Javio im se na mail, odmah me nazvali te rekli da će odmah zamijeniti što su i napravili bez ikakvih pitanja i spominjanja servisa.

 

Par minuta smo popričali, dečko koji mi je donio tipkovnicu veli da su novi, konkurencija je velika pa će pokušati se probiti kvalitetom usluge i odnosom prema kupcima. Dobio sam i jamstveni od tipkovnice (Feniks) da u slučaju zatvaranja firme mogu reklamirati tipkovnicu kod uvoznika.

 

Prvom trgovinom sam zadovoljan, posebno jer su odmah reagirali kod problema bez dodatnih komplikacija, a hoće li ostati tako i dalje ili će se pokvariti, vidjet ćemo.

Kant sri 1.5.2019 17:52

Dečki stavili novi web, sada to znatno bolje i profesionalnije izgleda!

 

Susjed na moju preporuku kod njih uzeo novu konfu i monitorac, 8000 kn sve ukupno, naručili u 9 ujutro, u 17 h osobno dostavili na kučnu adresu, složenu knfu i svu pripadajuču ambalažu.

 

Još jedna preporuka s moje strane!

 

 

Teslaa pon 27.5.2019 20:37

Brzo, kvalitetno, povoljno!

Obicno od ove tri kategorije mozemo birati samo dvije.

I na poklon simpaticne in-ear sluske.

Treba novim igracima dati sansu, meni rijec vise znaci

nego temeljni kapital.

 

Welcome...

vax sri 14.8.2019 10:39

Pozdrav, želio bih kupiti neke stvari u ovoj trgovini pa me zanima dali su pouzdani jer ne bih htio platiti novce a da na kraju dobijem kamen u kutiji, bilo kakva informacija bi bila dobra. Hvala

Kant sri 14.8.2019 12:24
vax kaže...

Pozdrav, želio bih kupiti neke stvari u ovoj trgovini pa me zanima dali su pouzdani jer ne bih htio platiti novce a da na kraju dobijem kamen u kutiji, bilo kakva informacija bi bila dobra. Hvala

Garantiram ti svojim 11 godišnjim stažom na ovom forumu da su 100% pouzdani!

 

Slobodno kupuj bez imalo straha!

aquyla čet 12.9.2019 21:27

Kolega susretljiv, naručio prekjučer sve komponente, pomogao mi ukomponirati dodatno, danas sve stiglo dostava. Svaka čast i sve pohvale na ovakvom čistom iskustvu.

Sad još samo složiti kad se vratim sa službenog puta za tjedan dana i moja nova ryzen konfa spremna za chillax gejmanje ;)

Još jednom sve pohvale na točnosti, brzini i susretljivosti. Moju preporuku imaju i vraćam se kod njih kad budem opet nešto trebao.

Kant pon 16.9.2019 23:09
aquyla kaže...

Kolega susretljiv, naručio prekjučer sve komponente, pomogao mi ukomponirati dodatno, danas sve stiglo dostava. Svaka čast i sve pohvale na ovakvom čistom iskustvu.

Sad još samo složiti kad se vratim sa službenog puta za tjedan dana i moja nova ryzen konfa spremna za chillax gejmanje ;)

Još jednom sve pohvale na točnosti, brzini i susretljivosti. Moju preporuku imaju i vraćam se kod njih kad budem opet nešto trebao.

 

Slazem se, ekipa za pet!

 

 

Jakovp ned 19.4.2020 01:31
karlo.ilic5 kaže...
Ja sam malo proucivao graficke i procesore, moram reci da su cijene fenomenalne, ali predobre su da bude istina. Npr gtx 1060 6 gb je oko 1500 kuna a na amazonu je 2000. Dali da vjerujem sajtu?

 Ma te cijene su koma realno govoreći, nije ništa nisko. To je grafička stara preko 3 godine, i za malo manje se uzme 1650 super koja je nešto malo jača i ima novije feature i manju potrošnju.

 

Ili za još manje rx570 koja je tu negdje po perf, možda malo slabija ali 300 kn jeftinija.

FakeDeath pet 10.9.2021 08:44

@kant ti garantira sa svojim 13 godišnjem članstvom na forumu da su jedna od boljih trgovina u Hrvatskoj ;)

 

Jesu mali, ali polako rastu i dobivaju sve više preporuka i pozitivnih ocjena svuda.

 

Priča se po kvartu da uskoro otvaraju par poslovnica u Hrvatskoj, evo neki dan i vidio veliki jumbo plakat od njih na cesti....

 

 

nbdy32 pet 19.11.2021 13:09

Evo opet naručio nekoliko stvarčica u srijedu, još uz popust kao "stalni" kupac, mladi gospodin se opet ponudio da mi to dopelja ...

 

Kaj reć, od mene 5+ em za pristupačnost em za isporuku ...

 

Malo prije me zvao da će danas dopeljati (sat/dva) ....

 

Kaj reć još jednom sve za 10/10 ....

bertRo92 sri 1.12.2021 17:01

Pozdrav svima...evo ovako...naručio konfiguraciju kod njih za crni petak,naručio ju u petak ujutro,dobio odgovor kroz sat vremena da je naruđba zaprimljena i da ju šalju prema meni kroz 2-3 radna dana...u utorak im pošaljem jedan upit,odgovaraju dosta brzo i profesionalno...u srijedu mi se javlja overseas da imaju dostavu za mene...preuzeo paket , uključio i radi kako treba,i konfa je kao i po dogovoru...do reklamacija nisam došao (nadam se da i neću) pa nemogu reći iskustvo...ali sama naruđba, njihovo odgovaranje na mail ili u messenger i dostava je na visokom nivou , veoma uljudni i relativno brzi...to je moje iskustvo s njima i preporučujem ih kao pouzdane...od sad kupujem kod njih zbog navedenog,ali i zbog pristupačnih cijena