iPhone 16 - Rasprava

Ne vidim niti jedan razlog da bit ti 16 pro tu bio nešto bolji od 15, neces osjetiti nikakvu razliku.
Nije prevelika razlika u cijeni , ali nije ni zanemariva. Ako ne koristiš dodatni icloud storage, ja bi išao radij na 15 ticu s 512 GB jer ćeš mobitel imat neko vrijeme pa prostor dobro dođe.

Pozdrav, imam pitanje za vlasnike 16 Pro modela.
Planiram idući tjedan uzet novi mobitel, budući da mi je trenutni 13 Pro pri izdisaju.
Aktivno koristim Air Pods 2 Pro i Watch 8, nemam MAC. Ne planiram mijenjat telefon barem iduće 2-3 godine. Ponekad okinem neku sliku vikendom sa klincima i tu i tamo neki game TFT-a.
Sada me zanima, imam priliku od poznanika uzet 15 Pro 512 sa 95% baterija za 800e ili uzet zapakirani 16 Pro 256 za 1k.
Trebam vaša mišljenja da mi pomognu u sudu.
200€ je fina razlika a ta dva moba za tvoj use case "all the same", pa ti odluči.

Kao i ostali i ja kažem 15 Pro i spremi razliku u džep, ali mislim da je 800e preskupo za njega, osim ako ti baš ne treba 512GB model, jer se 128-256 nađe za 650-700e. A za 2-3 godine kada ga budeš prodavao nećeš nikome naplatiti tih 100€ više što si dao za 512GB verziju, prodat ćeš ga za jednako kao i oni što budu prodavali 128.

Lp, kako funkcionira garancija i važenje iste kod apple-a . Gledam uzeti preko njuskali novi zapakirani ali je bez racuna ( navodno je kupljen preko firme...) pa me sada zanima imam li prava na garanciju bez racuna i na koji nacin? Hvala unaprijed

Poslovni korisnici imaju godinu dana garanciju.
Iskreno bih zaobisao kupovanje tako skupih uredaja preko Njuskala.
Osobno sam bio prisutan kad je ekipa "domacih" uzela pretplate na razno razne ljude i prodavali mobitele preko Njuskala da bi operateri digli tuzbu i policija uzela mobitele kao dokazni materijal od svih 14 ljudi kojima su prodali. Ne kazem da je to i ovdje slucaj ali ima svega i ako ti se covjek cini sumnjiv, bolje odustani jer ces ostat i bez mobitela i bez novaca.

Lp, kako funkcionira garancija i važenje iste kod apple-a . Gledam uzeti preko njuskali novi zapakirani ali je bez racuna ( navodno je kupljen preko firme...) pa me sada zanima imam li prava na garanciju bez racuna i na koji nacin? Hvala unaprijed
godinu dana ćeš imat po defaultu od apple..to se vidi u uređaju kad se aktivira..sve više od toga za ostvarit pravo na 2 god jamstva ti treba račun..
a ak uzmeš prek firme..sam izbriši naziv firme i nitko ne zna jel kupio pero perić il pero perić d.o.o.

Koristi li netko "Tap to pay" funkciju/uslugu sa iPhone mobitelom ?!

samo tak i plaćam..ne znam kad sam zadnji put karticu od banke ponio sa sobom...

samo tak i plaćam..ne znam kad sam zadnji put karticu od banke ponio sa sobom...
Apple Pay služi za plaćanje, a Tap to Pay za tvrtke koje primaju uplate bez dodatnog uređaja, nešto kao POS terminal u trgovinama.
https://www.bug.hr/fintech/appleov-tap-to-pay-siri-se-u-europi-dosao-je-i-u-nase-susjedstvo-48442

Jedno pitanje u vezi Apple garancije. Idem sutra kupiti u zalagaonicu novi zapakirani Iphone , uz uredaj ide i racun iz a1 , no nisam nigdje vidio jamstveni list ono sto bude u obliku one naljepnice sa pecatom . Zanima me za ostvarivanje prava na jamstvo je li mi dovoljan sami račun ili treba i taj jamstveni list. Takodjer u slucaju nekakvih problema sa telefonom , u vezi popravaka dali se javljam direktno A1 ili idem u Istyle sa racunom. Hvala unaprijed

Tu naljepnicu nisam dobio ni sa 11 Pro ni sa 13 Pro a ni sad sa 16 Pro Max.
Garanciju uvijek obavljaj preko trgovca a ne direktno preko servisa.

Znaci samo racun ide?

Znaci samo racun ide?
račun je dovoljan..mada prvih god dana ak nekaj bude ni ne trebaš garanciju jer u iphoneu sve piše..tek nakon..
a ja bi ti savjetovao da ideš direktno u servis..jer ak ideš prek trgovca..dok oni pošalju..ne daj bože ako oni moraju u neku kutijicu slat i svašta nešto..
ti odneseš..oni zaprime..dobiješ papire i nek riješe
Prije bi 16 pro nov.