iPhone

iPhone 16 - Rasprava

Pixel uto 18.3.2025 09:42

Ne vidim niti jedan razlog da bit ti 16 pro tu bio nešto bolji od 15, neces  osjetiti nikakvu razliku.

Nije  prevelika razlika u cijeni , ali nije ni zanemariva. Ako ne koristiš dodatni icloud storage, ja bi išao radij na 15 ticu s 512 GB jer ćeš mobitel imat neko vrijeme pa prostor dobro dođe.

itomic009 uto 18.3.2025 09:46
MasterYX kaže...

Pozdrav, imam pitanje za vlasnike 16 Pro modela.

Planiram idući tjedan uzet novi mobitel, budući da mi je trenutni 13 Pro pri izdisaju.

Aktivno koristim Air Pods 2 Pro i Watch 8, nemam MAC. Ne planiram mijenjat telefon barem iduće 2-3 godine. Ponekad okinem neku sliku vikendom sa klincima i tu i tamo neki game TFT-a.

Sada me zanima, imam priliku od poznanika uzet 15 Pro 512 sa 95% baterija za 800e ili uzet zapakirani 16 Pro 256 za 1k. 

Trebam vaša mišljenja da mi pomognu u sudu. 

200€ je fina razlika a ta dva moba za tvoj use case "all the same", pa ti odluči. 

Hacker002 uto 18.3.2025 10:01

Kao i ostali i ja kažem 15 Pro i spremi razliku u džep, ali mislim da je 800e preskupo za njega, osim ako ti baš ne treba 512GB model, jer se 128-256 nađe za 650-700e. A za 2-3 godine kada ga budeš prodavao nećeš nikome naplatiti tih 100€ više što si dao za 512GB verziju, prodat ćeš ga za jednako kao i oni što budu prodavali 128.

MaciStyle uto 18.3.2025 16:30

Lp, kako funkcionira garancija i važenje iste kod apple-a . Gledam uzeti preko njuskali novi zapakirani ali je bez racuna ( navodno je kupljen preko firme...) pa me sada zanima imam li prava na garanciju bez racuna i na koji nacin? Hvala unaprijed

siljo90 uto 18.3.2025 18:33

Poslovni korisnici imaju godinu dana garanciju.

Iskreno bih zaobisao kupovanje tako skupih uredaja preko Njuskala.

Osobno sam bio prisutan kad je ekipa "domacih" uzela pretplate na razno razne ljude i prodavali mobitele preko Njuskala da bi operateri digli tuzbu i policija uzela mobitele kao dokazni materijal od svih 14 ljudi kojima su prodali. Ne kazem da je to i ovdje slucaj ali ima svega i ako ti se covjek cini sumnjiv, bolje odustani jer ces ostat i bez mobitela i bez novaca.

guzda22 uto 18.3.2025 19:39
MaciStyle kaže...

Lp, kako funkcionira garancija i važenje iste kod apple-a . Gledam uzeti preko njuskali novi zapakirani ali je bez racuna ( navodno je kupljen preko firme...) pa me sada zanima imam li prava na garanciju bez racuna i na koji nacin? Hvala unaprijed

godinu dana ćeš imat po defaultu od apple..to se vidi u uređaju kad se aktivira..sve više od toga za ostvarit pravo na 2 god jamstva ti treba račun..

a ak uzmeš prek firme..sam izbriši naziv firme i nitko ne zna jel kupio pero perić il pero perić d.o.o.

MaciStyle čet 20.3.2025 21:48

Jedno pitanje u vezi Apple garancije. Idem sutra kupiti u zalagaonicu novi zapakirani Iphone , uz uredaj ide i racun iz a1 , no nisam nigdje vidio jamstveni list ono sto bude u obliku one naljepnice sa pecatom . Zanima me za ostvarivanje prava na jamstvo je li mi dovoljan sami račun ili treba i taj jamstveni list. Takodjer u slucaju nekakvih problema sa telefonom , u vezi popravaka dali se javljam direktno A1 ili idem u Istyle sa racunom. Hvala unaprijed

guzda22 pet 21.3.2025 08:46
MaciStyle kaže...
siljo90 kaže...
Tu naljepnicu nisam dobio ni sa 11 Pro ni sa 13 Pro a ni sad sa 16 Pro Max.

Garanciju uvijek obavljaj preko trgovca a ne direktno preko servisa.

Znaci samo racun ide? 

račun je dovoljan..mada prvih god dana ak nekaj bude ni ne trebaš garanciju jer u iphoneu sve piše..tek nakon..

a ja bi ti savjetovao da ideš direktno u servis..jer ak ideš prek trgovca..dok oni pošalju..ne daj bože ako oni moraju u neku kutijicu slat i svašta nešto..

ti odneseš..oni zaprime..dobiješ papire i nek riješe