Usenet grupe

Jeli još uvijek postoji negdje bugova usenet grupa i gdje?

Ako želiš pratiti neku grupu koja se ne nalazi na serveru tvog providera, možeš zatražiti od njihovih službu da uvrste tu news grupu na server. Uglavnom to i učine.
Postoje i besplatni news serveri koji prenose skoro pa sve grupe, na primjer, news.aioe.org, ali zahtijevaju registraciju, a neki i neku sitnu godišnji pretplatu (10-ak dolara).
Časopis Bug već dugo vremena posjeduje svoju news grupu naziva hr.mag.bug, koja nažalost nije ni približno aktivna u zadnje vrijeme kao ovaj forum.
U nekim "ljepšim vremenima", prije društvenih mreža i web foruma, Usenet je bio glavni medij za diskusije na internetu i jako raširen i popularan. I dan danas nudi mnoga tehnička rješenja koja mnogi web forumi još uvijek nisu dostigli (da ne govorimo o Facebooku, Twitteru i sličnim korporativno kontroliranim webovima). A najveća mu je prednost u tome što ne postoji centralni autoritet i nije kontroliran od nijednog središnjoj autoriteta, svatko je slobodan pisati o čemu god želi. Programa, news clienata za pristup Usenetu (NNTP protokolu) je vrlo mnogo i vrlo naprednih i customizabilnih mogućnosti. Mogućnosti su zaista besskonačne. Takvo praćenje diskusija preko Usenetaje puno brže i fleksibilnije od današnjih "modernih" i "in" web foruma :-). Tko nije probao, ne razumije, zato bih preproučio svima da posjete neki NNTP server i, ako ništa, vide kako se nekad diskutiralo na internetu. Danas je Usenet nažalost izgubio svoj nekadašnji sjaj.
Za pristup Usenetu dovoljan vam je praktički bilo koji mail client, na primjer Windows Mail ili Mozilla Thundebird, te news server vašeg internet providera, na primjer, za T-Com to je news.t-com.hr.
Jedna zanimljivost: Usenet (NNTP) protokol je kojih 10-ak godina stariji od weba (HTTP prokola).

Ti odgovaras na postove iz 2011???

Da, u čemu je problem?

U nicem, uzivaj u raspravi.

I ti. No, svakako se nadam konstruktivnijim odgovorima od tvojih.

U pravu si za konstruktivnost.
Pa tema je zamrla pred 2 godine, tak da je malo vjerojatno da autora jos uvjek zanima, ali to sam samo ja. Po meni je OK da ozivis temu nekim pitanjem, ili slicno, ali ovak uzaludno trosis vrijeme na odgovore?!

Što ima veze što je tema stara 2 godine i što originalnog autora možda više nema? Možda bude netko pretraživao forum i bude naišao na moj odgovor, koji je, nadam se, zadovoljavajući. I time će se izbjegnuti otvaranje još jedne nove, N-te teme.

U pravu si za konstruktivnost.
Pa tema je zamrla pred 2 godine, tak da je malo vjerojatno da autora jos uvjek zanima, ali to sam samo ja. Po meni je OK da ozivis temu nekim pitanjem, ili slicno, ali ovak uzaludno trosis vrijeme na odgovore?!
Ja pretražujem forum 12 godina nakon zadnjeg posta
može li se kako doći do news grupa koje ne nudi moj provider?