Twitch pretplate i donacije

Pozz svima.
Cisto me zanima kako nasi zakoni ili porezna tumači sav novac dobijen od Twitcha ili preko paypal donacija? Vidim svi govore da bih trebao otvoriti poseban business paypal racun na koji ce mi biti uplacene donacije, a sada za sve pretplate s Twitcha vjerovatno mogu i na paypal ili direktno na bankovni racun. Sad me zanima je li se kod nas oporezuje to i kako to sve funkcionira.
Tumači ga kao dohodak i sukladno tome oporezuje, pri čemu je obveza onoga tko stječe dohodak da isti pravovremeno prijavi na način kako njemu to najviše odgovara.
https://www.bug.hr/propisi/zaradili-ste-novac-na-onlyfansu-evo-kako-zaradu-prijaviti-poreznicima-u-45861

To je uredu za pretplate odnosno sav novac koji ti neka kompanija isplacuje, neznam jel donacije od obicnih ljudi ulaze to, a samim time i paypal odnosno ako mi se donira na paypal i ja sad te novce trosim dalje (npr. za online kupovinu vani itd..) neznam jel i to podljeze porezu ili samo odnosno iskljucivo sto ti se isplati na bankovne racune koje imas u HR

To je uredu za pretplate odnosno sav novac koji ti neka kompanija isplacuje, neznam jel donacije od obicnih ljudi ulaze to, a samim time i paypal odnosno ako mi se donira na paypal i ja sad te novce trosim dalje (npr. za online kupovinu vani itd..) neznam jel i to podljeze porezu ili samo odnosno iskljucivo sto ti se isplati na bankovne racune koje imas u HR
Donacija kao takva mora biti korištena u svrhu onoga za što je dobivena, ono što ti putem paypala zoveš donacijama nije ništa drugo nego drugi dohodak i postoji velika vjerovatnost da će paypal razmjeniti podatke sa poreznom upravom o takvom primitku jer je bilo dosta promjena unuzad zadnje dvije godine, neovisno od toga što novac nisi prebacio na račun on je dostavljen tebi kao pojedincu i to je trenutak kada nastaje porezna obveza.
Jedna je stvar kada si udruga pa primaš donacije za nešto a sasvim drugo kada si fizička osoba. To je u rangu paketa na kojima netko stavi oznaku "gift" kada ti pošalje isti.

znaci svakako bi trebalo prijaviti ako dode do toga i raspitati se u poreznoj.
Pozz svima.
Cisto me zanima kako nasi zakoni ili porezna tumači sav novac dobijen od Twitcha ili preko paypal donacija? Vidim svi govore da bih trebao otvoriti poseban business paypal racun na koji ce mi biti uplacene donacije, a sada za sve pretplate s Twitcha vjerovatno mogu i na paypal ili direktno na bankovni racun. Sad me zanima je li se kod nas oporezuje to i kako to sve funkcionira.