Torrenti

Pozdrav svima...
Ja sam nov u skidanju sadražaja preko Torrenta, pa za vas imam par pitanja...
1. Koji Torrent bi ste mi preporučili?
2. Kako se zaštititi/prepoznati viruse, crve i trojance prilikom skidanja datoteka?
3. Kolike su brzine i koliko troši internet prometa?
4. Je li siguro (privatni podaci i slično)?
5. Što je taj famozni "P2P"?
Unaprijed hvala...

BitTorrent tačno ovako
ili samo uguglaj.

Tnx!!!
A kako se točno piše Bittorrent (veliko - slovo, razmak)???

Odes na neku torrent stranicu i trazis, skidas igre,muziku, filmove i sl., samo neznam smjem li davat linkove, vidi PP.

A što će mi onda BitTorrent???

A što će mi onda BitTorrent???

po meni najbolji torrent klijent je μTorrent. zato, preporučam...

Za pretrazivanje koristi torrentz.com

ipak mi nije jasno: po čemu su to torrenti piratski, van zakona etc..isto kao kad kupiš računalo s instaliranim Windozama a dobiješ ga bez CD pa kad ti spadnu moraš zvat servisera koji ti ih popravi i opet ne ostavi CD,onda ti spadnu gaće i tako u krug..kupiš auto i riknu ti svjećice odeš mehaničaru, promjeni ti ih za one koje ima u radioni i naplati 3000kn

ipak mi nije jasno: po čemu su to torrenti piratski

ja cu odgovoriti na ovo 3. pitanje "koliko troši internet prometa"
pa vjerovatno onoliko koliko skidaš

Ma ovaj mi je topic trebao! Mrsko mi bilo pravit novi! xD Nego da ja pređem na stvar... Ljudi daj te mi neki torrent di cu kroz par sati skinit seriju "True Blood", tj. prvu sezonu te serije (koliko je i izaslo do sada), ili ako netko ima neki privatni torrent pa da mi posalje pozivnicu bit cu mu zahvalan dok sam ziv! :D Ajde prosvijetli me netko! xD

Evo par uputa:
Skini program microtorrent ( umjesto micro ti je znak za mikro, onaj mali "u"). Uglavnom u google ukucaj microtorrent ( najbolji program za torrente)
Stranica sa koje skidaš torrente: mininova ( najviše sadržaja i jedini provjeravaju uploadane torrente tako da se ne moraš brinuti o virusima i sadržaju torrenta)
Brzina ovisi o tvojem broadbandu: ako imaš doma 2Mb/s onda će ti max skidati sa nekih 250 kB/s ( to je max. stvarna brina ovisi o seedovima i peerovima - računaj između 50kB/s i 150kB/s), ako imaš 4Mb/s onda oko 450 kB/s max.
Ja skidam već tri godine torrente i nikad problema sa zaštitom, virusima i podacima zbog torrenta.
P2P ili peer to peer ti znači da ne skidaš sa nekog direktnog linka sa nekog servera već skidaš podatke sa tuđih kompova npr. jedan dio fima skineš od mene, jedan od trebe u Americi, treći od nekog japanca itd.......... i to se spoji na kraju u film koji si skidao.
Nadam se da ti je malo jasnije.

Prije 2 dana sam stavio da skida, skinilo je 2%, od 6,5gb.... sada sam gledao film jedan 2ure, kad odjednom 15% ?! Poludio, poceo skidat odjednom +50kbps :D

Prije 2 dana sam stavio da skida, skinilo je 2%, od 6,5gb.... sada sam gledao film jedan 2ure, kad odjednom 15% ?! Poludio, poceo skidat odjednom +50kbps :D

Bibich popravi si post, mislim da se ne smiju linkovi davat...brzo dok modovi nisu vidli

Jesam, i neznam zasto tako ide :-/ Ali ide, dobro je! :D

pa svuđe ti piše koliko imaš za taj torrent seedera i leechersa i traži gdje ih ima najviše. Probaj nabaviti pozivnicu za neki torrent site npr torrent leech, bit.hdtv........
meni na torrentleechu je vazda brzina maksimalna.

A najbolje da ti nece biti kad je privatni torrent :)

najbolji je mikro torrent (uTorrent)...
i privatni torrent torrent leech rules

najbolji je mikro torrent (uTorrent)...
i privatni torrent torrent leech rules

Možete li mi preporučiti neki privatni tracker na kojem ima puno igara za PS2?

Zašto na Torentz stalno javlja:502 Bad Gateaway?

evo ovako hitno mi treba kako da povecam upload na torrentu mislim na oko 0.5-1 mb!! i jos nesto ja mogu sada npr pregledati film a da i ostane upload-ti na net!!

Options > preferences > bandwith > napises kolko zelis u kucicu maximum upload rate

Options > preferences > bandwith > napises kolko zelis u kucicu maximum upload rate
kako mislis koji torrent bi ti preporucili? mislis li na program ili?