Internet

Torrenti

malina22 pet 6.3.2009 20:04
Alex55 kaže...

Pozdrav svima...

Ja sam nov u skidanju sadražaja preko Torrenta, pa za vas imam par pitanja...

1. Koji Torrent bi ste mi preporučili?

2. Kako se zaštititi/prepoznati viruse, crve i trojance prilikom skidanja datoteka?

3. Kolike su brzine i koliko troši internet prometa?

4. Je li siguro (privatni podaci i slično)?

5. Što je taj famozni "P2P"?

Unaprijed hvala...

1. Bittorrent
2. Antivirusni program, pa svaki fajl koji skines pre otvaranja ili pokretanja skeniraj sa njim
3. Brzina ti zavisi od mnogo faktora. Od tvog interneta, to jest brzine interneta, zatim kvalitete samog torrenta, broja seedera i leechera.
4. Relativno je sigurno...ako pazis sta skidas i odakle jeste
username pet 6.3.2009 20:26
Alex55 kaže...

Tnx!!!

A kako se točno piše Bittorrent (veliko - slovo, razmak)???

Piše se točno kako si i sam napisao. Za stranicu s koje bi skidao torrente bi ti preporučio thepiratebay.org. Tamo imaš VIP usere koji ti uploadaju dobre stvari bez virusa, njih ćeš prepoznati tako što imaju rozu (ne prepoznajem baš boje najbolje) ili ljubičastu lubanju desno od imena torrenta.
markbodin pet 6.3.2009 22:01
Alex55 kaže...

A što će mi onda BitTorrent???

Iznenađen ...pa otkud da mi znamo što će ti? sam si zatražio preporuke neke, ljudi ti fino objasnili, a ako odlučiš na kraju da ti ne treba, izvoli vrati se na Limewire...

uglavnom, sam si prosurfaš malo po netu (vidi - google.com) odakle i koji ćeš sadržaj skinut, nađi si linkove i tutoriale za torrente, na ovom forumu je zabranjeno davat linkove i podržavat, mhm... jelte... piratsku zajednicu...
markoal pet 6.3.2009 22:03
Alex55 kaže...

A što će mi onda BitTorrent???

Lol, pa on ti skida, taj file, npr. skidas neki dokument od 3 mb, nađeš ga na nekom trackeru, po mogucnosti da ima sto vise seedsa, a i leechersa, i upres download, i otvori ti taj .torrent file sa bittorentom i taj bittorent skida tu datoteku i kad skine(100%) moci ces koristit tu datoteku.
micho0305 sri 11.3.2009 09:32

ipak mi nije jasno: po čemu su to torrenti piratski, van zakona etc..isto kao kad kupiš računalo s instaliranim Windozama a dobiješ ga bez CD pa kad ti spadnu moraš zvat servisera koji ti ih popravi i opet ne ostavi CD,onda ti spadnu gaće i tako u krug..kupiš auto i riknu ti svjećice odeš mehaničaru, promjeni ti ih za one koje ima u radioni i naplati 3000kn

Joky sri 11.3.2009 10:04

Ma ovaj mi je topic trebao! Mrsko mi bilo pravit novi! xD Nego da ja pređem na stvar... Ljudi daj te mi neki torrent di cu kroz par sati skinit seriju "True Blood", tj. prvu sezonu te serije (koliko je i izaslo do sada), ili ako netko ima neki privatni torrent pa da mi posalje pozivnicu bit cu mu zahvalan dok sam ziv! :D Ajde prosvijetli me netko! xD

jeGGer sri 11.3.2009 11:48

Joky kaže...
Ma ovaj mi je topic trebao! Mrsko mi bilo pravit novi! xD Nego da ja pređem na stvar... Ljudi daj te mi neki torrent di cu kroz par sati skinit seriju "True Blood", tj. prvu sezonu te serije (koliko je i izaslo do sada), ili ako netko ima neki privatni torrent pa da mi posalje pozivnicu bit cu mu zahvalan dok sam ziv! :D Ajde prosvijetli me netko! xD
 evo i ja bas skidam tu seriju sa bit hdtv-a ali nemam pozivnica

peraja sri 11.3.2009 12:18

Joky kaže...
 Proguglaj malo, na javnima ima ta serija s milijon seedera .

BiBich sri 11.3.2009 12:40

Evo par uputa:

Skini program microtorrent ( umjesto micro ti je znak za mikro, onaj mali "u"). Uglavnom u google ukucaj microtorrent ( najbolji program za torrente)

Stranica sa koje skidaš torrente: mininova ( najviše sadržaja i jedini provjeravaju uploadane torrente tako da se ne moraš brinuti o virusima i sadržaju torrenta)

Brzina ovisi o tvojem broadbandu: ako imaš  doma 2Mb/s onda će ti max skidati sa nekih 250 kB/s ( to je max. stvarna brina ovisi o seedovima i peerovima - računaj između 50kB/s i 150kB/s), ako imaš 4Mb/s onda oko 450 kB/s max.

Ja skidam već tri godine torrente i nikad problema sa zaštitom, virusima i podacima zbog torrenta.

P2P ili peer to peer ti znači da ne skidaš sa nekog direktnog linka sa nekog servera već skidaš podatke sa tuđih kompova npr. jedan dio fima skineš od mene, jedan od trebe u Americi, treći od nekog japanca itd.......... i to se spoji na kraju u film koji si skidao.

Nadam se da ti je malo jasnije.

BiBich sri 11.3.2009 12:59
Joky kaže...

Prije 2 dana sam stavio da skida, skinilo je 2%, od 6,5gb.... sada sam gledao film jedan 2ure, kad odjednom 15% ?! Poludio, poceo skidat odjednom +50kbps :D

Malo je to sporo, meni skine tolko za dva tri dana. Jesi probao port forwarding na routeru, malo će ti brže ići?
jeGGer sri 11.3.2009 13:40

pa svuđe ti piše koliko imaš za taj torrent seedera i leechersa i traži gdje ih ima najviše. Probaj nabaviti pozivnicu za neki torrent site npr torrent leech, bit.hdtv........

meni na torrentleechu je vazda brzina maksimalna.