Internet

Problem sa Rapidshareom

Enkidu ned 30.9.2012 21:34

Imam jedan moj file na Rapidshareu kojeg sam uploadao tamo prije skoro godinu dana, i sad ga želim skinuti jer mi treba međutim problem je što su ovi teški krembecili u međuvremenu ograničili brzinu na 30 kBps, a za file od ~1.5 GB bi tom brzinom trebalo oko 15 sati za skinuti, a s obzirom na vjerovatnost prekida veze u tom vremenu i nemogućnost nastavljanja downloada na RS-u moglo bi potrajati i puno dulje.

Oron je imao mogućnost uploada sa URL-a drugog sitea pa sam pomislio preko njega, ali njega su ukinuli. Znam jedan dobar site za leechanje sa RS-a na kojem mogu dobiti praktično neograničenu download brzinu ali on radi samo za < 1 GB fileove.

Pokuša sam naći neko rješenje ali mi ne ide.

Dakle ako neko zna neki dobar leech site za RS da radi za preko 1 GB fileove ili ima premium account da mi skine file pa uploada negdje drugo (npr. na Rapidgator) ili na sami RS ali u dva dijela manja od 1 GB bilo bi super... Evo link :

http://rapidshare.com/files/1469714241/klsn_cs74_359.rar

Samo da ovo skinem da imam na disku pa više neću imati nikakvog sa tim prokletim smećem od sitea... {#}

Hvala na pomoći bilo kome ko pomogne nekako...

Enkidu pon 1.10.2012 15:39

Hvala svima (u biti ne znam na čemu ali tako se kaže) ali uspio sam sam riješiti svoj problem.

Btw na jednom drugom forumu di sam posta ovo pitanje dobio sam dva korisna odgovora (makar nakon što sam već riješio problem) za razliku od 0 ovdje. Tako da znam za ubuduće gdje ići za dobiti korisna rješenja na konkretne probleme a gdje za beskonačno prepucavanje o Appleu... {#}

Danny_HR pon 1.10.2012 15:45

Čisto da znaš za ubuduće, uz bilo koji download manager (FlashGet, jDownloader itd.) možeš nastaviti prekinuti download.

Osim toga, kad si već riješio problem mogao si napisati ovdje, pa da netko u budućnosti s istim problemom lakše dođe do odgovora.

Enkidu pon 1.10.2012 16:10

Ma znam za continue download, koristim FlashGet već jedno 10-15 godina a JDownloader relativno odnedavno (prije sam slični CryptLoad), međutim problem je što RS to ne može (bar za free accountove, ako se to nije promijenilo recently), iako mnogi drugi file hosteri mogu (i za free usere).

Što se tiče mudrog rješenja, rado bi ga podijelio (to inače uvijek i uradim) da postoji... Na ovom drugom forumu jedan lik mi je poslao link na reuploadani file (to vama ne koristi) a drugi mi je preporučio leech site ali samo preko jednog trećeg člana na forumu tako da vam ni to ne koristi. Moje vlastito "mudro" rješenje je bilo ostaviti komp uključen preko noći i skidati to od jučer naveče do danas popodne, s time da sam odmah prije toga ručno resetirao router da ne bi on odlučio resetirati vezu na net usred noći (što obično radi svaka 24h i obično usred noći što je logično), tako da sam riskirao i uspio, makar bih rađe da sam to riješio još jučer.

Nego evo da podijelim jedno zrno mudrosti sa općom populacijom kad već tražiš... Evo recimo LeechGear je jedan meni koristan leech site za skidanje sa RS-a :

http://www.leechgear.com/

Sa njim možete download brzinu za free usere na RS povećati sa 30 kBps na praktično neograničeno (ja sam testirao do 1000 kBps a može se i više). Procedura je sljedeća :

Za svaki RS link posebno skinete file na njihov server i spremite link negdi, onda resetirate IP (router reconnect) pa na idući link, i tako dok sve RS linkove ne pretvorite u LeechGear linkove, i onda ubacite linkove u neki HTTP download manager koji ima mogućnost dijeljenja filea na dijelove (kao recimo FlashGet), i onda skidate sve istovremeno i svaki file u recimo bar 10 dijelova istovremeno.

Brzina za svaki file nije velika (par desetaka kBps) ali s obzirom da možete skidati više dijelova svakog filea istovremeno brzina može biti jako velika. Downside je što treba prilično ručnog posla ako imate puno linkova, osim ako sami napravite neki program da vam to automatizira.

Ne skida sa puno drugih siteova, ali to i nije nužno s obzirom da svi ostali uglavnom daju za red veličine veće download brzine.

I radi samo za < 1 GB fileove.