Internet

Pomoć s povezivanjem na Internet putem Mozille

mala_1 uto 19.1.2010 14:27

Pozdrav svima,

registrirala sam se samo da mi pomognete zašto se ne mogu spojiti preko Mozilla Firefox-a na net.

Izbacuje mi stalno da "povezivanje nije moguće" zbog:

- ova stranica je privremeno nedostupna ili prezauzeta.Pokušajte ponovo za nekoliko trenutaka... (SUGURNO NIJE)

- ako ne možete učitati niti jednu stranicu, provjerite mrežne postavke vašeg računala...(MOŽDA)

- ako je vaše računalo ili mreža zaštičeno vatrozidom ili proxyem, provjerite ima li Firefox dozvolu pristupiti internetu..(NIJE)

E sada, kad upalim komp i odmah se spojim na net, drži me na netu kojih par minuta i onda mi se pokaže "povezivanje nije moguće"..

Mislim da ima neke veze sa cookiesima ili možda ne, ne znam više...

Hvala....

:o)

seneka uto 19.1.2010 14:34

ha skini ovaj program pa pobriši  cookies,da je baš do toga..hmm
http://www.ccleaner.com/
anliziraj i pokreni čišćenje...

cache ti je valjda podešen u postavkama firefoxa da se briše kod zatvaranja
tools>options>privacy>settings>čekiran cache

edit:kad ga instaliraš:
1 stavi na hrvatski jezik
2 mogućnosti>postavke>ostavi kvačicu na provjeri automatski nadogradnju(ove iznad makni)
3 prebaci na sigurno brisanje(sporije)

goodye uto 19.1.2010 15:00

Jel ti radi preko Internet Explorer? Odakle pises?

Mozda ti je oznaceno u Datoteka - Izvanmrezni rad, tu ti NE SMIJE biti kvakica.

Edit: Brisanje cache u firefoxu, stisnes CTRL+SHIFT+DEL, kad se pojavi prozor tamo di je "zadnji sat" izaberes "sve" i opalis OČISTI SAD.

mala_1 uto 19.1.2010 17:17
seneka kaže...

ha skini ovaj program pa pobriši  cookies,da je baš do toga..hmm
http://www.ccleaner.com/
anliziraj i pokreni čišćenje...

cache ti je valjda podešen u postavkama firefoxa da se briše kod zatvaranja
tools>options>privacy>settings>čekiran cache

edit:kad ga instaliraš:
1 stavi na hrvatski jezik
2 mogućnosti>postavke>ostavi kvačicu na provjeri automatski nadogradnju(ove iznad makni)
3 prebaci na sigurno brisanje(sporije)

da bi ja to čišćenje pokrenula trebam internet tak da će to bojim se biti teško izvedivo..mislim na tom kompu na kojem ne mogu..

pitanje moje je, da li se to može prek nekog drugog kompa..ili prek usb-a???

malo glupa pitanja...nisu svi savršeni...hehe

mala_1 uto 19.1.2010 17:18
goodye kaže...

Jel ti radi preko Internet Explorer? Odakle pises?

Edit: Brisanje cache u firefoxu, stisnes CTRL+SHIFT+DEL, kad se pojavi prozor tamo di je "zadnji sat" izaberes "sve" i opalis OČISTI SAD.

niti preko Internet Explorera ne mogu...pišem od doma..

to je komp sa posla..

mala_1 uto 19.1.2010 17:20
seneka kaže...
goodye kaže...

to definitivno ili file>work offline(bez kvačice)

sutra ću provjeriti...

ma da sam i to sto puta promjenila pa više ne znam na čemu mi je ostalo..

:o)

seneka uto 19.1.2010 17:22

čekaj ti ne možeš na net s nijednim browserom,ili ne možeš otvarati stranice,jesi pogledala pod file da ti nije kvačica na work offline?

kak se to desilo uopće?

edit:a jesi brza na tipkovniciSmijeh

mala_1 uto 19.1.2010 17:32

ne mogu niti preko jednoga browsera na net...

pogledat ću sutra...

a sad da ti otkrijem male tajne ženskog mozga kak se to dogodilo,hehehe...

bolje ne pitaj...

hahaha,mogu ja i brže,al ne znam dal je pametno,heheh...

zezam se....

Evil Philanthropist uto 19.1.2010 18:33

Mnogo razloga moze biti zasto se ne mozes spojiti, malo vise informacija bi bilo dobrodoslo kad,zasto, i sta si radila u tom trenutku kada se poteskoca javila.

Buduci da se ne mozes spojiti ni preko explorera ni firefoxa veca je vjerojatnost da je problem nastao u konekciji ili njenim postavkama, kazes da je to racunalo sa posla, znaci najvjerojatnije se spajas putem lan-a, dali je utp kabel (lan kabel) dobro spojen treba to projeriti.  Postavke ip adrese mogu biti poremetene znaci konfiguracija mrezne kartice. Uglavnom navest cu par primjera kako mozes pokusati otkloniti ovu poteskocu.

1.Start/Control Panel/Java/Temporary Internet Files/Settings/Delete Files/Ok

2.Start/Control Panel/Network Connections/Local Area Connection/Klinuti desnim gumbom/Properties/Internet Protocol/Properties

Otvoriti ce se postavke ip adresa ako su vec podesene unaprijed znaci podesene su unutar tvrtke (ne ih dirati ako nisu ok sve je prazno staviti na obtain automatically.

3.Start/Run/Upisati Cmd zatim IPCONFIG /FLUSHDNS

4.Start/Run/Upisati Cmd zatim netsh winsock reset

5.Start/Run/Upisati Cmd zatim netsh int ip reset reset.log 

6.Nakon sto si napravila tocke 4,5 resetirati racunalo i nadati se da sve radiNamigiva.

Ako i dalje neces se moci spojiti onda moguci su jos problemi sa firewallom, proxy-em , virusima, spywareu itd...

Uglavnom probaj skenrati komp i to bi bilo to, ako i dalje neces se moci spojiti mozda bi bilo najbolje pozvati svoju tehnicku sluzbu zapravo njih prvo nazovi ako ti se neda gnjaviti sa svim ovim navedenimOsmijeh.

goodye uto 19.1.2010 18:38

Nije ti to do browser, to ti nema konekciju sa mrezom, e sada, moze biti 100 stvari.

Pocmimo od prve, kad dodes na posao, prvo provjeri jel dole desno kod sata imaju 2 mala monitora koja svjetle plavo?

Od kada su poceli problemi i sta si zadnje radila na kompu?

Jel imate administratora na poslu, mozda vam je ukinuo internet.

Jel ostali imaju net?

seneka sri 20.1.2010 08:49
mala_1 kaže..

niti preko Internet Explorera ne mogu...pišem od doma..

to je komp sa posla..

to mi je promaklo,trebala si to odma reći..
onda je najbolje da prijaviš kvar i gotovo..
ako nemaš administratorske ovlasi na njemu,ne možeš ni mjenjati sve postavke..
ili imaš pa si smrdala nešto..

lea666 uto 23.2.2010 21:58

Moze mi netko pomoci,imam problema sa internetom na laptopu. Imam laptop Hp,i windowi su mi XP. Ugl.danas dobijem napokon laptop i sta se desi nema mi ikonice od interneta sredim ja to nekako,ali je od Internet Explorer. Mozzilu sam imala ali nemogu nikako na nju. Nemam pojma zasto. Odem na internet ex. i odem npr.stranicu od 24 sata ili svejedno. Ono mi se pokaze da je rad izvanmreze,pokusaj se spojiti. Na dnu ekrana mi ima jedna ikonica,koja pise da je offline. Odem na File,i prikraju pise Work Offline,tu ima kvacica i ja je maknem. I kad hocu se opet prijaviti na neku stranicu ono mi se pojavi da opet nemogu na internet. Ljudi,ja neznam sta da radim? POMOZITE MI...:(