Internet

PayPal - pitanja i odgovori

Cau uto 6.12.2016 18:39

Pozdrav...eto jedno pitanje u vezi paypala i visa electron debitne kartice. Upravo podignuo karticu u pbz banci, i sad ju hocu dodat na paypal i ne mogu, vele ovo "This card is not accepted. Please use a different card". Ja sam cuo da jedno pbz banke i erste radi kartica, al evo meni ne -.-' Zna li ko di je problem. Hvala

majka uto 6.12.2016 19:14
majka kaže...

Kako platiti na e bayu preko paypal balance?

Dakle imao sam nesto dolara zaradjenih preko neobuxa na paypal balance i kupovao sam na e bayu.Opet mi je skinulo sa kartice a ostale su me zaradjeni novci na paypal balance i na kraju mjeseca su legli na karticu.

Zna li tko?

Erda sri 7.12.2016 13:00

Imam neku svoticu na paypalu koji bi si htio isplatiti.

Kad odem na withdraw kaže mi "You'll need to add a bank account".

Da li mora biti neki devizni račun ili može obični tekući račun, npr. onaj iz Addiko banke?

Erda sri 7.12.2016 13:25
Torent kaže...

Treba ti visa kartica kreditna kartica. Visa classic. Master card recimo ne radi... Pricam o povlacenju novca....

Hm, ima žena neku Visa kreditnu karticu, mislim da je classic.

Naravno da ja imam Master card :(

Igzy20 pet 9.12.2016 17:26

Ekipa, jel još tko dobio mail od ''Paypala'' da je nakon izračuna utvrđeno da ima pravo na povrat poreza?

Evo, baš sam se lijepo nasmijao na mail u kojem mi kažu da imam pravo na 300 funti povrata poreza i da samo moram napraviti samo neki ''Government Gateaway account''.

Mail je poslan sa outlook domene. Naravno, kako je stigao tako je i obrisan jer toliko naivan baš i nisam.

Momak45 uto 3.1.2017 13:28

Pozdrav svima,

Pokušavam spojiti svoj PayPal račun sa svojim bankovnim računom. Problem nastaje kada upisujem routing number(VBDI) svoje banke. VBDI moje banke ima 7 znamenaka a PayPal traži 9. Da li netko možda zna u čemu je problem. Da li ja gledam krivi VBDI svoje banke ili možda moram mjenjati neke postavke u svom PayPal računu ili nešto treće?

Hvala.

Chosenone1 uto 3.1.2017 22:35

Da li od 1.1.2017 placa se porez na primanja sa paypala,paypal nije vezan za nikakvu firmu nego novci su poslani kao gift/family and friends sa jednog paypala na drugi.Kartica i racun je na ziro racunu  na koji sjedaju novci koji su u dolarima,koje mogu podici u kunama ili dolarima na salteru.Da li ce me oporeziti ako povucem novce na taj racun jer do sad nisu nikako i ako da,koliko?Da li ima limit.Help

Osa sri 4.1.2017 00:29

Mjesečno dobivam mail od Mad Studios Limited da mi šalju novac od kupljene igre (Project Cars) i da kliknem na gumb u mailu da prihvatim taj novac. Klikom na gumb me vodi na login za paypal i nakon login-a nema ništa dalje. Kao da sam se normalno ulogirao na paypal. Nigdje unutar paypala nema opcije za "Claim money".

Također imam sličan problem za ebay refund novac (već sam pisao u ebay temi o tome) gdje nakon refunda nigdje taj nova zapravo ne primjećujem. Izlistano je u paypalu samo da je refund izvršen, a novca nema ni u paypal balance, a niti ga prebacuje na povezanu visa karticu. I nemogu nikako odgoentnuti u čemu je problem da ne mogu primati vraćeni novac.

CyberDemonVZ sri 4.1.2017 02:13
Osa kaže...

Mjesečno dobivam mail od Mad Studios Limited da mi šalju novac od kupljene igre (Project Cars) i da kliknem na gumb u mailu da prihvatim taj novac. Klikom na gumb me vodi na login za paypal i nakon login-a nema ništa dalje. Kao da sam se normalno ulogirao na paypal.

Ovo je tipičan način prevare, tj krađe usernamea i šifre.

Link je na stranicu koja izgleda potpuno isto kao PayPal, al ti samo pročita šifru i ništa dalje.

Pa TOČNO provjeri link da je na www.paypal.com

Ako je, onda sve OK, nije prijevara, al ti dalje ne mogu pomoći.

Chosenone1 sri 4.1.2017 16:44
Jakovp kaže...
Postoji limit, 3800 kn mjesecno ako taj novac nije vec oporezovan.

Nije.mislim vecinom gift dobijem uplatu,ponekad normalno kao product da sam prodao pa mi paypal uzme fee.Onda to posaljem na drugi paypal sve novce kao gift i s njega sam withdraw.Nisam do sada nista morao poreza placati niti dodatan fee banci ili nekome,to me brine da li ce mi oporezivati ili ne od 1.1.2017

sve uto 10.1.2017 10:33

Mene zanima dali se može spajati tako da se spoje dvije kartice?

tj imam 2 visa poklon kartice (registrirao sam ih na paypal) na svakoj ima po 1000kn, a ja bi kupio nešto što košta preko 1000kn.

Kartice su poklon bon visa ekesh i na njihovoj stranici piše da se kartice mogu spajati na Paypal-u ali ne mogu shvatiti kao?

kran uto 10.1.2017 11:03

Kakva je procedura kada istekne kartica i dobijete novu od banke. Jel isto treba na paypalu kao i prvi put prijaviti tu karticu, oni napraviti transakciju onih 2$ pa onda registrirati aktivirati s kodom. Ili je nesto drugačije kod promjene kartice.

Torent uto 10.1.2017 11:16
sve kaže...

Mene zanima dali se može spajati tako da se spoje dvije kartice?

tj imam 2 visa poklon kartice (registrirao sam ih na paypal) na svakoj ima po 1000kn, a ja bi kupio nešto što košta preko 1000kn.

Kartice su poklon bon visa ekesh i na njihovoj stranici piše da se kartice mogu spajati na Paypal-u ali ne mogu shvatiti kao?

Ne moze. Samo sa jedne mozes placati istovremeno...Nisam probao ali da mozda prebacis pare na paypal balance pa onda platis.

kran kaže...
Kakva je procedura kada istekne kartica i dobijete novu od banke. Jel isto treba na paypalu kao i prvi put prijaviti tu karticu, oni napraviti transakciju onih 2$ pa onda registrirati aktivirati s kodom. Ili je nesto drugačije kod promjene kartice.

Prijavis novu i obrises staru. U svakom momentu ti mora biti jedan kartica linkana....

CyberDemonVZ uto 10.1.2017 11:21
kran kaže...

Najčešće se mjenja samo datum isteka i kontrolni kod. Broj kartice ostaje isti.

I samo njega upišeš na PayPal.

A ako dobiješ novu karticu (s novim brojem) onda ide sve iz početka.

fighterZu uto 10.1.2017 16:01

Pozdrav. Kod adrese (ulica, grad) na paypalu smiju li biti hrvatski dijakritički znakovi ili je preporuka da ih nema u adresi? Utječu li takve sitnice kada mi šalju neki proizvod? Općenito za EU shopove (npr. honorbuy) vrijedi li isto?